Levis ja robię dużą miskę na ok.4-5porcji. -8jaj -2 cebule -pol słoika korniszonów -2 puszki tuńczyka -puszka kukurydzy -pietruszka i koperek, dodaje dla witamin ;) sos : 2 lyzki jogurtu naturalnego,lyzeczka majo, lyzka ketchupu,lyzeczka musztardy, sol ,pieprz Nic specjalnego, ot zapychacz ;) Dziekuje! Jutro biore sie za robienie :-)
Chlopaki jak bedziecie robili stejki z woła, to b. polecam rano wrzucic je do marynaty : wódka (powoduje kruchosc miesa), miód (cukier zatrzymuje wode),oliwa, sol,ziola,pieprz . Wychodzi pyszne, kruche miesko :) Z tym cukrem to dziwna sprawa, bo jak robiłem wędlinę surową suszoną to cukier właśnie wyciągnął z niej od cholery wody?? Jeśli [...]
Hahaha... Dzięki KUREK %-) A tak na poważnie JUREK: Super! :-D poza wyglądem, prezentuje się smakowicie! Jajka, pestki dyni, roszponka i awokado? Brakuje tylko jakiejś omasty w postaci dressingu, bo sucho coś w tej misce :-P następnym razem zrób sobie któryś z tych sosików: 1) łyżka musztardy + sok z niecałej połówki cytryny + odrobina miodu (1x [...]
Zależy też jaki tatar, kto robi itd. Ja np lubiłem tego gotowca z Master Beef, ogórek kons, cebula, musztarda, żółtko, pieprz, sól i ogień. Natomiast Sokołów czy Morliny to kleista papka.
Możesz podrzucić przepis? wyglądają fajnie i BTW super dla redukujących cytuję oryginał: "Składniki: - 1 szklanka mielonego siemienia lnianego (nie mielę na na bardzo drobny pył) - 2 jajka - 3 łyżki oliwy z oliwek - ok.1/3 szklanki wody - sól - łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego - ziarna sezamu do posypania W miseczce mieszam suche [...]
oliwa/olej, czosnek przez praske, sok z wycisnietej limonki/cytryny/pomarańczy, chilli, miód, papryka słodka, curry, sól, pieprz ziolowy+jakieś ziółko można dac do tego i masz pyszna marynatke. Możesz jeszcze dorzucić cebulke pokrojona aby było mega aromatycznie Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-06 20:47:13
Nie mogę edytować. Zwykły Zincas zawiera 30 mg hydroasparaginianu cynku (5,5 mg Zn2+) a Zincas Forte ma 150 mg hydroasparaginianu cynku (27 mg Zn2+). Różnica jest znacząca. Nie należy patrzeć tylko na mg, ale też na to jaka to jest sól, chelat jest najlepszy, na sole nieorganiczne to nawet nie należy patrzeć, tylko chelaty.
Dlaczego bez pieczenia i dlaczego ograniczasz sól? W Niemczech zarabiasz po polsku że przeliczasz ceny mięsa na złotówki? Mięso to podstawa michy, raczej nie do zastąpienia. Jakich problemów zdrowotnych spodziewasz się po codziennym spożyciu jaj?
Prawdopodobnie prawie nic co jest w ogólnej sprzedaży nie powinno trafiać na stoły.Skoro sól przemysłowa trafiała do sklepów jako jadalna,to raczej mnie już nic nie zdziwi... Zwykłe pompki się kupuje i igły insulinówki. Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2013-04-08 14:12:13
To białko jest pasteryzowane, a podczas pasteryzacji korzysta się z naturalnych "konserwantów" także aby jeszcze bardziej zabezpieczyć proces. Do nich nalezy min sól. Białko więc może być słone.
Widzę, że z piachem miałeś do czynienia jedynie w słoneczny dzień na nadmorskiej plaży. Piach w worku jest twardy jak dżuma i cholera 8-) A nie wiem... Jak sprzedają piach do agregatów tynkarskich, to on jest jak sól. Sypki i miękki. Chyba, że ubity w workach, to wtedy dostaje konsystencji betonu. Pierwsza część planu zrobiona. Auto kupione. [...]
Widzę, że z piachem miałeś do czynienia jedynie w słoneczny dzień na nadmorskiej plaży. Piach w worku jest twardy jak dżuma i cholera 8-) A nie wiem... Jak sprzedają piach do agregatów tynkarskich, to on jest jak sól. Sypki i miękki. Chyba, że ubity w workach, to wtedy dostaje konsystencji betonu. Pierwsza część planu zrobiona. Auto kupione. [...]