Śmiechem żartem, sporo w tym mojej winy, bo jak na diurezie po wywaleniu ww Cayek ciągle był mega nabity, ja się cieszyłem, zamiast zastanowoć się czemu tak jest, i jakoś zareagować. Sól swoją drogą, ale musiał tą wodę zatrzymywać. Poza tym wspominał mi, że prawie nie sika w nocy, co też normalne nie jest. No ale teraz już za późno, trzeba liczyć [...]
Śmiechem żartem, sporo w tym mojej winy, bo jak na diurezie po wywaleniu ww Cayek ciągle był mega nabity, ja się cieszyłem, zamiast zastanowoć się czemu tak jest, i jakoś zareagować. Sól swoją drogą, ale musiał tą wodę zatrzymywać. Poza tym wspominał mi, że prawie nie sika w nocy, co też normalne nie jest. No ale teraz już za późno, trzeba liczyć [...]
[...] tak jest, i jakoś zareagować. Sól swoją drogą, ale musiał tą wodę zatrzymywać. Poza tym wspominał mi, że prawie nie sika w nocy, co też normalne nie jest. No ale teraz już za późno, trzeba liczyć że uda się wypocić. Problem z aldosteronem? Ale nie wiem skąd, z sodem i potasem wszystko ok było. A ile soli dziennie leciało podczas odwadniania?
mieszasz 250g twarogu, proszek do pieczenia ja daje 8,9g , wbijasz w to 3 białka jaj, i 40-50g mąki i do tego przyprawy jakie chcesz ( ja własnie dałem zioła prowansalskie, papryke wędzoną,słodką ,ostrą, pieprz ziołowy, sól) mieszasz wszystko tzn ja tak widelcem rozcieram w misce zeby wszystko się połączyło i nie miało grudek. Wykładasz na papier [...]
[...] konsystencje masła, co pewien czas można dolewać minimalną ilość oliwy http://i655.photobucket.com/albums/uu279/MolderDist/maso8.jpg 8. Na sam koniec można dodać szczypte soli - nie potrzeba wiele! I ostatni raz chwilke miksujemy. http://i655.photobucket.com/albums/uu279/MolderDist/maso9.jpg 9. Więc do całości potrzebujemy: - 2 maszyny [...]
Dzięki wszystkim za miłe słowa. O formę się nie martwię, bo poprawia się z dnia na dzień, jeszcze dziś odstawiłem sól, więc jutro rano powinno już wszystko być dość wyraźne. Choroba na razie mnie nie kładzie, jem normalnie, ale tracę sporo wody i głowa mi pęka. Jak się nic nie pogorszy to będzie super :-) Doris hahaha teraz to skoczę specjalnie %-)
CHyba że chodziło jak sól smakuje z odżywką białkową %-) . Tylko i wyłącznie o to :-) połączenie słodkie + słone - jakoś tego nie czuję %-) Ja nie czuję tam nic słonego %-) Może kupiłaś ten z truskawkami to się nie dziwie że słonego nie czuć %-)
Najlepsze oczyszczenie to Fortrans lub sol glauberska wiadomo z domu nie wychodzic przez 3 dni, ale serio pomoga. Poem tylko rozogotwany ryz jesc i odbudowac flore bakteryjną %-)
Nie wiem czy wcześniej był rozwijany tematu odnośnie soli morskiej, możesz coś więcej napisać bo widze że jest: jod, potas, i dodatkowo właśnie sól morska, na jakiej zasadzie to spożywasz czy do posiłków ?
No i są zmiany :-)) ja też stosuję sól morską do posiłków. Czytając o tym karczku myślałam, że jakiś spory kawał miecha zjadlas a tu takie maleństwo :-D nie bd miała dnia wolnego od jakiejkolwiek aktywności?
[...] jem ogórki różnego rodzaju czy pomidory. Najbardziej lubię sałątę lodową. Do niej olej lniany i sól morska - moje ulubione połączenie. :) Dzisiaj akurat będę gotować fasolkę szparagową do wątróbki :-) To jest mieszanka kaszy bulgur z makaronem vermicelli - polecam. :) Wartości : 296 kcal / 100 g B 13g W 53 g T 1,8 g [...]
Czym ją doprawiasz że taka ciemna wychodzi? Sos sojowy? Dobrze wysmażam. Do tego przyprawy, to sól, pieprz cayene, kmin rzymski mielony. Do smażenia czerwonego mięsa mistrzem jest sos Worcestershire! https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sos_Worcestershire
Wołowina i wieprzowina wyglada na kozaku, moglbys wyslac mi przepis na priv albo jak masz jakis link to bede wdzięczny :) Nic szczególnego, smażę wieprzowinkę/wołowinkę z reguły na smalcu gęsim, z przypraw albo harissa, albo cayenne+sól+pieprz+kmin rzymski mielony. Na górę daję wcześniej przygotowane warzywa. Czasem sam robię mieszankę, a czasem [...]
Wołowina i wieprzowina wyglada na kozaku, moglbys wyslac mi przepis na priv albo jak masz jakis link to bede wdzięczny :) Nic szczególnego, smażę wieprzowinkę/wołowinkę z reguły na smalcu gęsim, z przypraw albo harissa, albo cayenne+sól+pieprz+kmin rzymski mielony. Na górę daję wcześniej przygotowane warzywa. Czasem sam robię mieszankę, a czasem [...]
Ja gotuję w wolnowarze przez 8-12 godzin rózne kości - wołowe, wieprzowe, porcje z indyka lub kaczki. Do tego liśc laurowy, kolendra, pieprz, sól i odrobina octu jabłkowego. Potem przecedzam, pakuję do wyparzonych słoiczków , zakrecam dobrze i mam podstawę do zup i sosów. Stoi w lodówce kilka tygodni i się nie psuje. Zauważ jednak,że nie dodaję do [...]