A tam koniu gadasz %-) moja wychodzi super Ja dodaje jakąś paprykę czerwoną, sól, oregano, bazylie i gouje na wolnym ogniu od zagotowania ok 40 minut i potem to zostawiam sobie, wyjmuje biore dwa widelce i zaczynam szarpać, potem tylko na bułeczkę, jakieś warzywka, trochę sosu BBQ i super kanapka.
Je się miąższ. Jeśli przekroisz je na pół - wyjmij pestkę i środek bez skórki jest do zjedzenia. Możesz obrać awokado i dodać je do sałatki, możesz też zrobić pastę (wtedy wydłub środek i rozdrobnij go widelcem, dodaj sól, pieprz, odrobinę soku z cytryny i czosnek)..
Info z pewnej stronki: 100g na zdjęciu (90 g) Energia 328 kcal 295 kcal Białko 9,3 g 8,4 g Tłuszcz 5,9 g 5,3 g Kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g 1,5 g Węglowodany 59,2 g 53,3 g Błonnik 1,8 g 1,6 g Sól 1,0 g