[...] 80 g płatków owsianych+ 20 g otrębów owsianych + 20 g(orzechy, pestki dyni, słonecznika itp) + 200 ml mleka 2 całe jajka II śniadanie 12:00 50 g płatków owsianych + 50 g mąka żytnia 2000 + 25 g siemię lniane + 2 całe jajka i 3 białka (w formie omleta całość) Obiad 15:00 100 g ryż brązowy+ 150 g filet + warzywa + 1 łyżka oliwy Kolacja 19:00 [...]
Cześć, Jestem 16 letnim chłopakiem mający 180cm wzrostu i ważący ok 54kg. Mam pytanie odnośnie cheata. Co tydzień zawsze w Niedzielę jem DUŻOooo naleśników. Ponad 20 = 3 duże talerze. z dżemem i nutellą(1/3 słoika). I pytanie czy taki cotygodniowy cheat jest zdrowy? Po zjedzeniu takiej ilości naleśników brzuch mam mocno wypięty, jestem tak [...]
Placek cukiniowy ze sliwką by MissInvicible /SFD/2016/10/10/0e39abcb2eb34ffda14246b393ad1415.jpg Składniki: - 90 g białek jaj - 20 g wheya - 40 g skrobi kukurydzianej - 30 g mąki kokosowej - 200 g cukinii - 150 g śliwek - słodzidło, jeśli potrzeba Wykonanie: Cukinię zetrzeć na tarce i odsączyć. Białka zmiksować z mąką, skrobią i wheyem. Dodać [...]
A więc jestem 3 tydzień na kreatynie vitalmaxa!Dziwnie pachnie, wygląda jak mąka,inaczej w porównaniu np. z Multipowerem lub SNI! działa przyzwoicie, masa mi delikatnie poszła,co do siły to zobaczę za tydzień. Regeneracja jest gorsza niż przy poprzednich. Co do białka to jest rzeczywiście „tanie" co za tym idzie (nie zawsze oczywiście) średniej [...]
[...] w którym bardzo fajnie opisane było dlaczego ludzki żołądek ma problemy z cukrami i ogólnie produktami nienaturalnego pochodzenia (czyt. wytwarzanymi przez ludzi, jak np. mąka). Tłumaczone było to na zasadzie że kiedyś ludzie nie posiadali farm tylko jedli określone pokarmy udostępniane przez nature i jeszcze nie zdolalismy az tak ewoluwac [...]
Witam w Nowym Roku Oto propozycja cyklu 1-9 deca 300 mg 1-4 meta 20 tabs no i tu pojawia się problem, poniewaz mam do dyspozycji tylko 10 amp prolo. Wiem, ze to o 10 amp za malo ale tak juz jest i inaczej nie będzie Tak więc prosze nie piszcie abym dokupił. Kiedy i jak rozpoczac prolo ? na poczatku,w srodku czy na koniec cyklu? walic np 10 [...]
Witam, nie mam blisko siebie dobrej piekarni, mam natomiast sklepy lidl, biedronka spar i tesco. W sklepach małych brałem zazwyczaj grahamki ale okazało sie że jest mąka mieszana i tak wszędzie. Dziennie spożywam ok 150 gr pieczywa ciemnego, więc zastanawiam się czy żytni z lidla ( niby na naturalnym zakwasie ale jednak z cukrem), czy jakiś inny [...]
witam mam kilka pytan a wiec: 1.jak poznac nie podrobiono mete polsko czy chociaz sa podróbki moja jest twarda nie kruszy sie a w smaku dosyc słodka i po czasie sie rozwa ale nie rozpuszcza jak cukerek pózniej smak sie znienia na jakis chodzby aspiryna albo maka ziemiaczana taki dziwny 2. jezeli wcinac bede 2 -3 tab to mam je podzielic n porcje [...]
[...] A więc kupiłem białko. No dobra robię sobie je pije a tutaj - niedobre jak nie wiem... Smakuje jak mąka O.O Pić się to nie za bardzo da(białko nosi nazwę WPC ISO 80 nie polecam). No ale przecież nie wywalę całego białka. Pewnie już się domyślacie co chce napisać. Co [...]
Makaron o którym mowa to "Pastani", ten z biedronki (mąka durum). Niekiedy jest ok, a niekiedy jest gorzki :/ Fatalnie się go wtedy je, jak masz sam makaron bez sosu. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna? Może tam gdzie się dostało powietrze i stało przez długi czas takie coś się dzieje? (jeszcze w sklepie jak się przedziurawiło). Bo to bodaj [...]
Witam, czy nada się chleb żytni pełnoziarnisty firmy mestemacher na redukcję? Jego skład to: Rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia (60%), woda, sól, błonnik owsiany, drożdże. Jakie może być jego IG? Zmieniony przez - Piotrx1 w dniu 2010-08-20 17:50:41
Witam wszystkich, rozmyślałem dzisiaj nad zdrową wersją pierogów ruskich... co myślicie o takiej mieszance : żeby wyrobić ciasto- mąka pszenna typ 2000, jajka, itd farsz - zamiast ziemniaków dać ryż basmati lub parboiled i zmilić w blenderze, do tego ser biały twarogowy chudy, jakaś cebulka... jak pierogi się zrobią to polać je olejem lnianym lub [...]
dziś kupiłem w sklepie mięso do hamburgera za 3.40zł ( 5 kawałków po 50g czyli razem 250g ) skład: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt (75%), woda, mąka pszenna (gluten), skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, mieszanka przypraw, wzmacniacz smaku E 621, substancja konserwująca E 250. pakowany próżniowo. Produkt gotowy do spożycia po [...]
Zamieszczam niżej moją diete, mam nadzieje ze sprawdzi sie: Zaraz po przebudzeniu 2 kapsy tauryny Śnadanie: Płatki osiane z mlekiem, sp80, oliwa z oliwek+marchewka II Śniadanie: Ryż z twarogiem, mlekiem, oliwa i odrobiną dzemu(zmiksowane)+jabłko Obiad: Kasza gryczana z oliwą, mięsko które bedzie aktualnie i sałatka+marchew oraz 2 kapsy tautyny [...]
Czekoladowy bananowiec by Cod123 /SFD/2017/5/21/80dace8cf25b4c85b33c4ce4ff91b30a.jpg Składniki: 1. Banan- 330 g 2. mąka gryczana- 120 g 3. kakao- 30 g 4. mleko- 160 ml 5. whey 30g 6. 1 jajo 7. łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Banana zblendować z jajem. dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. piec ok. 35 min w 180 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam wszystkich ;) Ogólnie przytyłem 12 kg i ważę teraz około 72 kg.Jednak nie miałem ułożonej diety,jadłem to co mi pasowało a często się zdarzało,że było to coś z kfc czy maka.Wydaje mi się,że mimo takiego jedzenia nie mam wielkiego nadmiaru tkanki tłuszczowej. Jestem kompletnie zielony w temacie. Sporo przeglądałem forum ale dalej nie wiem co [...]
[...] Byłem ostatnio w szpitalu i widziałem zupki tylu "gorący kubek" firmy ACTIVLAB z serii fit. Czytałem skład zupki warzywnej. Nieco ponad 50 kcal. I tak 60% suszonych warzyw, mąka pszenna (?) - tu chyba w grzankach, tez była sól, skrobia itd. Dodatkowo wzbogacona l-glutaminą i innymi składnikami zdrowotnymi. Co o tym myślicie? Ja wiem że nie [...]
Witam was. Przedstawiam swoją sytuację: Płeć: Mężczyzna Wiek: 24 lata Waga: 86 kg Wzrost: 179 cm Typ: Endomorfik / Mezomorfik BF: Sporo na brzuchu i klacie. Trening: bieganie 30 min co drugi dzień, raz w tygodniu intensywnie rolki (parę godzin). Dieta: Mąka pełnoziarnista, płatki owsiane, piersi z kurczaka, jaja, olej słonecznikowy i oliwa, [...]
[...] tzn. dużo lepiej, nie ma charakterystycznego osadu jak po rozpuszczonej aspirynie. Sam proszek też ma inną konsystencję: jest znacznie bardziej pudrowy niż pozostałe z tej serii które mam/miałem. Reszta jest jakby gruboziarnista, a wiśnia jak mąka... o co chodzi - czy ktoś mi wlepił nic nie warty proszek jako BCAA ? - ktoś miał podobny dylemat ?