[...] ćwiczyła z mamą i jakież moje zdziwienie było gdy młoda bez problemu wykonała ćwiczenie 6 - no podpierała się jedną ręką ale ja tak usiąść to pomarzyć miska I jajka+mąka kokosowa+mąka ryżowa+jabłko II naleśniki gryczane+kura III naleśniki gryczane+kura+pasztet z soczewicy+ser żółty IV ryż+mięso mielone z indyka+ masło klarowane+banan [...]
Podsumowanie testu sponsorowanego przez firmę OLIMP. Po 2 miesiącach ostrego przerzucania żelastwa, trzymania diety i wspomagania się suplementami firmy Olimp (za które dziękuję z tego miejsca) przyszedł czas na podsumowanie moich zmagań. Na wstępie chciałem przede wszystkim podziękować mojemu trenerowi za wspieranie mnie w trudnych chwilach, za [...]
[...] da wydziergać. Najpierw przez pół dnia mam wrażenie, że ciągle jem, a potem robię się głodna. Gdzie tu sens, gdzie logika. :-D Bonusowa fota - nowa yerba i uzupełnienie zapasów na najbliższe dni. Mam nadzieję, że mąka kokosowa będzie si, bo ani kasztanowej ani migdałowej w sklepie nie było. /SFD/2018/4/24/77f5897cdbe54a47a626d8ba6a65a93c.jpg
Kogel mogel to ja nawet teraz wpier. Brakuje tylko cukru, ale dostałam stevię w tabletkach. Nie wiem co to za wynalazek, ale sobie zjem, bo mi smaka narobiłaś. Ja nawet z mąką surowe ciasto wpierniczałam. Mama mnie zawsze goniła, bo razem z mąką proszek do pieczenia był. Ale mnie jakoś nie zaszkodził. Co najwyżej na mózg. PS Od paru dni mnie [...]
[...] ekstraktem z mleczka kokosowego i mieszamy łychą do powstania masy. Ciasto miało być środkiem (jak w twixie) ale wyszło mi za duże i postanowiłem dać masę na górę. Ciasto: mąka, żółtka i 1 łyżka proszku do pieczenia do miski, troche wymieszać, białko z 1 łyżką płaską cukru miksujemy do uzyskania piany.Następnie wrzucamy do miski z mąką i [...]
[...] a 11% to niby z poczucia przyzwoitości? Na zasadzie "nie posunąłbym się, by sprzedać cukier zamiast białka, niech mają 11% i rosną"? Może 10% to granica szacunku dla siebie, poniżej tego sumienie nie pozwala zasnąć. Fajnie. Ktoś się naszuka i nakupi - WPC, kreatynka, przedtreningówka itd a tam - mąka, cukier, mąka... Jak u Babci z Łysowic.
Mialam wpisac trening. Cwicze z hantlami po 3 kg na reke: rozgrzewka brzuszki 50 razy lezac nogi do gory 20 razy francuskie uginanie rak 40 razy rece po bogach do gory 20 razy rece z przodu podciagane do gory 20 razy na kazda reke przysiady 40 wymachy rak z hantlami do tylu po 20 na reke podciaganie rak opartych o kolano po 20 na reke pompki [...]
[...] i mąką aby podbić smak. Dodadatki czego dusza zapragnie owoce, sosy, polewy, śmietana itd. Może być na wytrawnie z mięchem jak i na słodko. Przygotowanie : Jaja + mąka + twaróg miksujemy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Tak ja smażę bez nawet grama oliwy, nie nie przywiera :-) Przykładowe makro moich placków wrzucam poniżej, [...]
Nieco zmniejszyłem objetosc treningowa i podbilem kcal na ok 220/230. to jak obecnie nabija sie sylwetka zaczyna byc czyms pieknym, mysle ze do niedzieli beda fotki - musze sie ogolic :P Obecnie lecialo pełno mojej keto pizzzy czyli JAJKA+Mąka z pestek dyni (sprawdzcie makro to was zaskoczy) + nieco lnianego zapazonego tak zeby stworzyl kleik, ale [...]
Bardzo easy, szybciej sie robi niz kure w wodzie ;) Opisywalem juz caly proces ale to chwila wiec mieso zmielone, nawet nie musi byc zmielone mozesz ugotowac cala kure na sieke ja skroic. cale jajka 3-5, a jesli twoje mieso ma duzo wody to lepiej same bialka bo to one lacza teraz dajesz pelno przypraw, najlepiej te do org sosu do pizzy, czyli [...]
[...] dokładnie nazywa, bo nie widzę u siebie niczego takiego Znalazłem chlebek, który myslę, że będzie odpowiedni, co wy na to: Piekarnia Nowakowski, chleby razowy żytni Skład: mąka żytnia razowa, mąka żytnia, woda, sól, drożdże Czy taki chleb mam traktować jak chleb żytni czy razowy? Zireael deith blath caerme...there will be a day, there will be...
Odp na zapytanie RemyLogan Prawdę mówiąc w całym wywodzie o mykotoksynach i mąkach jasnych czy ciemnych oraz produktach z nich tworzonych cały czas liczyłem na to że ktoś zada takie pytanie Jednym słowem albo będziemy mieli odpowiednio wolno uwalniane węglowodany i będziemy się truli a w innym wariancie będziemy mieli szybkouwalniane węglowodany i [...]
[...] mi nie zje. Zupa to jedyna opcja żeby wogóle jadł warzywa. Dampaz u nas ostatnio nr jeden to pomidorowa z przecieranych pomidorów z lanymi kluskami, ale takimi robionymi a nie jak u Bzyka ze sklepu ;-) Pomidory wysmażam na maśle, kluski to jajko i mąka, więc kcal trochę jest ale ciężko to liczyć. Musiałabym dla siebie w osobnym garnku robić ;-)
[...] mąki trzeba dać) i do tego łyżka pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze.
[...] pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze. dzięki, spróbuje w weekend :-)
To i ja wrzucę przepis na swój chleb ZAKWAS który można użyć do każdego przepisu na chleb: Potrzebne będą: mąka żytnia pełnoziarnista i woda. Proponuję zrobić go taką metodą: bierzemy mąkę żytnią, powiedzmy jakieś 100 gram, mniej więcej tyle samo wody letniej, nie za ciepłej, mieszamy dokładnie w naczyniu ( dość pojemnym,bo rośnie) przykrywamy [...]