mąka kokosowa daje radę, ale trzeba odpowiednio dobrać składniki np. dajemy mąkę kokosową, odrobinę odzywki, żółtko, cynamon, proszek do pieczenia, pół dojrzałego banana to miksujemy na gładką masę z dodatkiem wody/mleka i do tego delikatny dodajemy ubite białko/białka
Pomyśle, jak starczy mi materiałów to spróbuję zrobić osobny, jak nie to będzie kombinatorka %-) Panowie (chyba żadna pani nie zagląda, a szkoda %-)) Mam w domu na obiadek taką pycha rolade, jest tam pierś z indyka, pieczarki, ser zmieszany z ciastem (mąka pszenna, jajka i nie wiem co tam jeszcze %-)) + przyprawy. Jak to wliczyć w bilans?
darko89> rzeczywiście leeeon ma rację, to co jesz to 90% śmieci, a nie jedzenie. Robisz najbardziej typowy, powszechny błąd żywieniowy: łączysz tłuszcze z węglowodanami w złej proporcji. 1. Co to za kanapki: biały chleb + jakieś świństwo zwane d..ma + pomidor + tłusty ser 2. Jak po 2 godzinach od pierwszego posiłku możesz jeść od razu [...]
miło słyszeć. co do waxy maize takie małe wtrącenie. oczywiście sporo w tym marketingu którym zaraziliśmy się z rynku amerykańskiego bo dla naszego organizmu nie ma tu różnicy czy to mąka budyniowa, kleik ryżowy czy inna kombinacja, ale proporcje i ilości pewnych składników w produkcie są konkretne.
dobre a ta mąka to dobry produkt? można sobie z tego czasem coś robić? (tzn chodzi o wartości odżywcze) jak tak to wybiorę się kiedys na poszukiwania czegoś takiego
ja ci tylko podsunelem pomysl z orzechami, sam moze bede dodawal ja bede robil mase, mozna smazyc na patelni bez tluszczu ja tak robie ale mozna tez upiec tak jak ty to zrobiles mi bardziej owsaine pasuja jak maka razowa sprobuj se z owocami w srodku bo smak o wiele lepszy przynajmiej dlamnie dzemem smaruje bez dodatku cukry i jest super smak