Zajrzyj do podstawowego postu Teda "Zanim zadasz pytanie" a odpowiedz znajdziesz w pkt 3 a juz na pewno w 4 ------------------------------ grecko-polski kombinator number seven Donio faka maka
tez widziałem te kreate na allego, ciekawi mnie skąd on ja miał bo jakos nigdzie nie widziałem tej kreatyny w sklepach. Pewnie robi ją w piwnicy (mąka + glukoza) drukuje nalepki i ma kreatynke. HEHEHE
ja tez często takie w opakowaniach jak mąka kupuję i to są górskie, ale zauważyłem, że wyglądaja jak błyskawiczne i są drobne, a jest wyraźnie napisane, że górskie i się boję ich jeść więc kupiłem nowe, grubsze też górskie ;)
2 razy dziennie kasza lub ryż 100gr i 2 jajka , czyli 4, twaróg 250 gr na dwa posilki z bananami , płatki owsiane 110gr na śniadanie i 350 ml mleka,kurczak z makaronem pelnoziarnistym ok 300gr (obiad), omlet - 3 jajek , 50gr platkow, serek wiejski, miod , maka orkiszowa na oleju kokosowym), 2 razy na dzien ten gainer po 3 miarki na poczatku wiec [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Chleb powinien mieć jak najmniej składników właśnie i być na zakwasie, mąka powinna być pełnoziarnista najlepiej. Ten jest w miare, tylko pewnie z dosyć małego przemiału Oliwa do krótkiego podsmażania jak najbardziej Lepiej jest sparzyć jajko wrzątkiem chociaż, lepsza strawność i ogólnie bezpieczniej
[...] nie pozwala na to, ponieważ jedna i druga grupa produktów jest spożywana osobno - o innej porze. Podstawowe produkty węglowodanowe: płatki zbożowe, kukurydziane, ryż, kasza, mąka, ziemniaki, otręby owsiane, pieczywo pełnoziarniste: razowe, graham, pieczywo chrupkie itd. Podstawowe produkty białkowe: jajka, mleko, wieprzowina, wołowina, cielęcina, [...]
Rozważasz kwestie najmniej istotne Najistotniejszy jest bilans dzienny, a nie to, czy mąka wchłonie się 10min szybciej, niż ryż. Nie masz ochoty na ryż - jesz porcje wafli z tej mąki oddającą makro ryżu ..po treningu organizm na biały cukier nawet się nie obrazi
[...] wsumie konsumowany tłuszcz niedostaje się do naszego organizmu jako tłuszcz, tak jak pisze w tym artykule w linku, wina w duzej mierze pochodzi od węglowodanow, dlamnie mąka , chleb, ziemniaki... były zawsze strikte węglowodanem, tam są nazwane białkiem niepełnowartosciowyn, tu tkwi problem , w różnicy nszego nazewnictwa, ja uważam ze smialo [...]
Jak niby ma Ciebie zalewać skoro spożywasz zaledwie 2000 kalorii? Nie rozumiem w czym problem. Dlaczego nie uzupełniasz braków składników odżywczych z innych źródeł? W czym problem podbić białko odżywką białkową, czy smakową mąką ryżową lub owsianą? Masz tak ogromny wybór źródeł makroskładników, że nie musisz blendować mięsa z ziemniakami. Chociaż [...]
jak spróbujesz to zobaczysz olimpfit max wszyscy mają wanilie dobrą hi tec to pies pomielony z budą. Smak wniliowy to porażka która raz na zawsze zniechęciła mnie do gainerów tej firmy smakuje jak woda z mąką.
Pierwsze co mi sie rzuca to.: 1. Za duzo chleba w ciagu dnia jesz, zwlaszca w godzinach wieczornych sie doklada w formie tluszczu, 2. Za duzo potraw z gdzie glownym skladnikiem jest maka: zur, kluski slaskie. 3. Nie widze warzyw poza odrobina na kanapce. Najpierw poczytaj posty podwieszone o zdrowych nawykach zywieniowych i jak bedziesz wiecej [...]
Przecież co za problem przetestować? Sprawdź, Olszewski chyba zalewał wodą w temperaturze pokojowej i do mikrofali dawał na ileś tam czasu, wyjmował, zamieszał i znów na ileś czasu do mikrofali i ta sama akcja. Tutaj dobrze warior napisał lepiej wrzątkiem zalać i wymieszać to przynajmniej kleik zjesz a nie posklejana ciapke niewiadomo czego ;) [...]
Przecież co za problem przetestować? Sprawdź, Olszewski chyba zalewał wodą w temperaturze pokojowej i do mikrofali dawał na ileś tam czasu, wyjmował, zamieszał i znów na ileś czasu do mikrofali i ta sama akcja. Tutaj dobrze warior napisał lepiej wrzątkiem zalać i wymieszać to przynajmniej kleik zjesz a nie posklejana ciapke niewiadomo czego ;) [...]
Ja robie z maki ryzowej i nie gotuje. wsypuje maka ryzowa, gotuje wode w czajniku elektrycznym i zalewam make wrzatkiem az wymiesza sie na budyniowata konsystencje. pozniej odstawiam na jakis czas i dosypuje sobie wpc do kompletu, daje jakies owoce, sosy typu zero dla smaku i mam gotowa papke. Mozna z powodzeniem spozyc na cieplo jak ktos lubi, [...]