W śląskich chyba trochę mniej mąki wchodzi za to dużo ziemniaczków. Też lubię. W misce uklepujesz gotowane ziemniaki na płasko, znakiem krzyża dzielisz na czworo, wyjąwszy jedną ćwiartkę uzupełniasz to miejsce mąką. Dokładnie tyle mąki dodaje się do klusek śląskich ;-)
Bziu, Ghorta - dzięki. Będę podglądać - póki co takie wariacje biszkoptowe ćwiczę. Mąka kokosowa jest w tym przypadku do bani na 100%, ale z orzechowej wyszło wczoraj bardzo zgrabne ciasto biszkoptopodobne. Młody nawet nie jęczał i chyba nie wyczuł orzechów. Migdałowa zamówiona - też to ciasto z pomarańczą kiedyś robiłam.. 13.04.2021 pogubiłam się [...]
[...] poziom cukru bo trzustka sfatygowana, insuliny mało robi; As ma cukier zawsze w normie, ale osiąga to szalonymi poziomami insuliny - przegrzeje tą trzustkę. Zero cukru, mąka owsiana, migdałowa, orzechowa; ziemniaki i makaron - mało, zawsze po nocy schłodzenia; dużo warzyw (tych co łaskawie je)... pilnowanie tłuszczu do posilków... Jakby [...]
mąka gryczana i mieszanka bezglutenowa to tez nie o to chyba chodzi, zebyteraz jadł wszytsko z mąki migdałowej i kokosowej... a raczej, zeby posiłki były dobrze zbilansowane, żbey zawsze był błonnik, białko i tłuszcz żeby jadł posiłki i nie podjadał pomiędzy
Bziu - białą mąką, ta która akurat najładniej rośnie ograniczam. Z orkiszowej też dużo robię - ale sama mielę z płatków. Zawsze to trochę bardziej "pełnoziarnista"... Gryczana jest ok - z niej robiłam kiedyś ciasteczka kruche. Zmieniony przez - Paatik w dniu 2021-05-01 12:30:45
[...] nie. Wpisałam makro i tutaj mam zonk. Według producenta: B17g, W 10g, T 4g. Skład: jabłka, woda, cukier, pektyna, cynamon, żelatyna, sok z cytryny, śmietana, cukier puder, mąka pszenna i masło. Skąd te 17 g białka???? Rozumiem, ze kogoś tam poniosło? Bziu - Ty się bawisz w liczenie i kateringi - widzisz tu potencjał na 17g białka?? Jabłek było [...]
Bo powinnam dobić do tego 2500 a nie mam czym… co do bułek to bym jadła śle mam wyrzuty ze to tylko biała mąka …. No tak już mam w tej głowie ustawione. Może jeszcze tydzień, dwa i łatwiej będzie.
Maka jest dobrym wyborem, to wlasciwie jest czyste jedzenia, takie bulki z bialej maki bez dodatkow sztucznych to przeciez super opcja :-) jesz tyle innych produktow, witamin, mikroelementow, blonnika, ze nie powinnas miec zadnych oporow by jesc do tego zwykla make :-)
Ja napiszę jako znawca bo jadłem to i to. Kleik i mąka skład niby ten sam ale kleik 100 razy lepszy. Ja jednak zostanę przy mące bo taniej :-p No i tutaj się zgadzam , Skład owszem jest ten sam , ale smak/ objętość jest już totalnie inna:) , Mąka taniej prawda i sam bym pewnie jadł , ale że była fajna promocja to wziąłem kleiki :)