[...] bardzo małe wydzielanie insuliny, stosuj olej MCT Słowniczek pojęć: receptor - białko położone w/na błonie komórkowej albo przechodzące przez nią, "miejsce parkingowe" gdzie hormon przyłącza się do komórki. insulina - anaboliczny hormon o działaniu ogólnoustrojowym, wydzielany przez trzustkę, wpływa na metabolizm węglowodanów, a także [...]
[...] jeść kilka razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu poleca się zastąpienie mięsa tłustymi rybami morskimi i raz w tygodniu daniem z nasion roślin strączkowych. W krajach, gdzie występuje mało chorób na tle miażdżycy, jak choroba niedokrwienna serca i zawały serca, mięso przygotowuje się na olejach roślinnych, dzięki czemu unika się dużego [...]
[...] glutatinu i syntezy hemu. Wiąże niemal wszystkie kwasy karboksylowe, stanowiące podstawowe źródło energii przy deficycie glukozy, i wprowadza je do komórek mięśniowych, gdzie te, uwalniane w efekcie enzymatycznej hydrolizy, zostają wykorzystane do produkcji energii w mitochondriach. Tauryna hamuje degradację erytrocytów i ułatwia wnikanie [...]
[...] a od razu wchodzi do jelit, skąd jest momentalnie wchłaniane w krwioobieg, robiąc miejsce pod naturalny posiłek. Spożycie Carbo pozwoli na swobodne dojechanie do domu gdzie można zjeść naturalny pełnowartościowy posiłek. (Ważne jednak jest to by ten posiłek był spożyty nie później niż 40 minut od czasu zakończenia treningu.) [...]
[...] materiałów do tego artykułu poświęciłam wiele nocnych godzin na przeglądanie co ciekawszych stron WWW i doprawdy nie znalazłam strony traktującej o odżywianiu sportowców, gdzie nie pisałoby się o diecie optymalnej. Jest to najczęściej poruszany temat. Niech przykładem będzie portal Polskiej Kulturystyki, gdzie wieczorami bywa jednocześnie na [...]
Tekst ten wszystkich drugiej poprawionej wersji adresuje do wszystkich odwiedzających nas gości którzy nie wiedzą jak brać sterydy, chcą zrobić swój pierwszy cykl etc. Wiele osób zadaje te same pytania tak więc napisałem to by bez końca nie odpowiadać na to samo :) Odpowiedzi są uproszczone i łopatoligiczne do bólu by kazdy je zrozumial Na [...]
[...] materiałów do tego artykułu poświęciłam wiele nocnych godzin na przeglądanie co ciekawszych stron WWW i doprawdy nie znalazłam strony traktującej o odżywianiu sportowców, gdzie nie pisałoby się o diecie optymalnej. Jest to najczęściej poruszany temat. Niech przykładem będzie portal Polskiej Kulturystyki, gdzie wieczorami bywa jednocześnie na [...]
[...] materiałów do tego artykułu poświęciłam wiele nocnych godzin na przeglądanie co ciekawszych stron WWW i doprawdy nie znalazłam strony traktującej o odżywianiu sportowców, gdzie nie pisałoby się o diecie optymalnej. Jest to najczęściej poruszany temat. Niech przykładem będzie portal Polskiej Kulturystyki, gdzie wieczorami bywa jednocześnie na [...]
[...] Polskiego Stowarzyszenia Spółdzielni Mleczarskich. Lekarze z międzynarodowej organizacji LMO twierdzą, że 80 procent ludzkości mleka po prostu nie trawi. W Polsce, gdzie tradycja picia mleka jest długa, problemy z przyswajaniem cukru mlecznego, zwanego laktozą, ma połowa obywateli. Z badań doktor Doroty Szostak-Węgierek z Instytutu [...]
[...] zaburzenia zdrowotne. Zbyt duże spożycie białka prowadzi do niepełnego przyswajania i utleniania aminokwasów, co obciąża dodatkowo wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, nerki z kolei usuwają powstałe produkty metabolizmu. Nadmiar białka może zatem wpływać bardzo niekorzystnie na [...]
[...] chodzi mi o to czy mogę ją zastosować i pozmieniać tylko pory przyjmowania posiłków i będzie ona tak samo efektywna.Jeżeli temat założyłem nie w tym dziale to proszę o info gdzie go przenieść.Z góry dziękuję. PLAN ŻYWIENIOWY WRAZ Z SUPLEMENTACJĄ NA OKRES 4 TYGODNII DLA [...]
[...] Polskiego Stowarzyszenia Spółdzielni Mleczarskich. Lekarze z międzynarodowej organizacji LMO twierdzą, że 80 procent ludzkości mleka po prostu nie trawi. W Polsce, gdzie tradycja picia mleka jest długa, problemy z przyswajaniem cukru mlecznego, zwanego laktozą, ma połowa obywateli. Z badań doktor Doroty Szostak-Węgierek z Instytutu [...]
Cześć wszystkim. Na początek kilka słów o mnie... Mam 32 lata 173cm wzrostu, 74kg wagi. Z treningami siłowymi miałem styczność w okresie studiów gdzie eksperymentowałem nieco z różnymi rodzajami treningów i form cardio. Miałem całkiem fajną sylwetke ale nic nadzwyczajnego (w szczycie formy cisnąłem może z 80kg na ławce ale byłem dość dobrze [...]
[...] mleka może być zaangażowany wapń, najważniejszy mikroelement mleka. Ilość powstałych kompleksów białkowych może zostać zmniejszona podczas procesu wytwarzania sera żółtego, gdzie dochodzi do ich rozpadu podczas reakcji enzymatycznej. Podpuszczka, enzym odpowiedzialny za reakcję powoduje, że część kompleksów rozpada się i przechodzi do skrzepu [...]
[...] Polskiego Stowarzyszenia Spółdzielni Mleczarskich. Lekarze z międzynarodowej organizacji LMO twierdzą, że 80 procent ludzkości mleka po prostu nie trawi. W Polsce, gdzie tradycja picia mleka jest długa, problemy z przyswajaniem cukru mlecznego, zwanego laktozą, ma połowa obywateli. Z badań doktor Doroty Szostak-Węgierek z Instytutu [...]
[...] z wykorzystaniem odżywki. Co więcej, suplement idealnie nadaje się jako wsparcie okołotreningowe, dzięki czemu z powodzeniem można wykorzystać go w porze potreningowej, gdzie w sposób szybki zostanie strawiony i wykorzystany na potrzeby regeneracyjne, jak i budulcowe. 6. HiTec Whey C6 [...]
[...] bilansem azotowym. Im wyższy bilans azotowy - tym „większe i silniejsze muskuły". Glutamina to podstawowy magazyn i transporter azotu. Glutamina dostarcza azot do mięśni, gdzie ten wbudowywany jest w aminokwasy i białka, czyli stymuluje procesy anaboliczne. Kiedy inne narządy lub tkanki potrzebują azotu, czerpią go z tkanki mięśniowej. Białka [...]
[...] Na kolejnych stronach proponujemy Ci pewien układ. Dajemy Ci 4 tygodnie na to, byś wyeliminował błędy, które robisz przy stole. Aby ułatwić Ci sprawę, podpowiadamy, gdzie kryje się zagrożenie i jak je zneutralizować – bezboleśnie i raz na zawsze. A za miesiąc stań na wadze i odpowiedz sam sobie, czy było warto. Nie musisz do nas pisać – [...]
[...] podobnie do kwasu jabłkowego jest dostawcą energii do komórek mięśniowych. Z uwagi na doskonałą rozpuszczalność w wodzie bardzo szybko i bezpośrednio dociera do mięśni gdzie zostaje spożytkowany do celów energetycznych oraz wykazuje podobną do chlorowodorku argininy odporność na kwaśne środowisko żołądka. Jabłczan diargininy Jest to forma [...]
[...] Polskiego Stowarzyszenia Spółdzielni Mleczarskich. Lekarze z międzynarodowej organizacji LMO twierdzą, że 80 procent ludzkości mleka po prostu nie trawi. W Polsce, gdzie tradycja picia mleka jest długa, problemy z przyswajaniem cukru mlecznego, zwanego laktozą, ma połowa obywateli. Z badań doktor Doroty Szostak-Węgierek z Instytutu [...]