SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

czekolada

  • Superfood - jakie produkty do nich zaliczamy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] znane, że raczej nikogo nie trzeba zachęcać do jego jedzenia, jednak warto w szczególności spożywać produkty z surowego kakao. Produkty przetworzone, takie jak mleczna czekolada czy kakao w proszku z dodatkiem cukru nie mają wiele wspólnego ze zdrowiem. Quinoa Inaczej zwana, komosą ryżową, jest znana w kuchni wielu krajów od tysięcy lat. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6380 Data: 2017-07-25 09:13:30
  • Często mówimy „jestem głodny jak wilk”, „byłam głodna i musiałam coś zjeść”. Co to znaczy być głodnym? Odpowiedź nie jest tak prosta, jak mogłoby się wydawać. Słownik określa głód jako silną potrzebę lub pragnienie jedzenia. Podsumowując Na co dzień wybieraj pełnowartościowe potrawy i jedz powoli. Naucz się doceniać naturalną słodycz świeżego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4858 Data: 2018-11-22 13:36:18
  • Każdy chce osiągnąć szczyt formy, jednak u większości na drodze do sukcesu stają lenistwo, wyuczone, błędne nawyki żywieniowe, brak wiedzy na temat dietetyki, treningu, suplementacji czy farmakologii. Jednym z najczęściej powielanych mitów jest „sprawa cardio”. Mówi się: „rób aeroby, a poprawisz formę, odtłuścisz się i osiągniesz sukces”. Bardzo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 715 Data: 2024-03-26 14:35:58
  • Czego potrzebujemy: Kruszonka: 50 g białka o smaku waniliowym/biała czekolada 15 g mąki kokosowej 10 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 20 g masła z nerkowców lub innych orzechów Pozostałe składniki: 1 kg truskawek 800 g jogurtu greckiego lub naturalnego - może być nawet odtłuszczony 80 g białka o smaku wanilia/biała czekolada Jak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4450 Data: 2018-06-04 08:08:10
  • Termogeneza jest procesem bezustannie zachodzącym w naszym organizmie. Proces ten poza zadaniem, którym jest utrzymanie należytej temperatury ciała, może również w dużym stopniu pomóc nam w pracy nad sylwetką. Wykorzystując termogenne właściwości pewnych składników pokarmowych, można zwiększyć wydatek energetyczny i ułatwić redukcję tłuszczu. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9593 Data: 2017-07-13 09:14:50
  • Wysoko przetworzona żywność może być od razu gotowa do spożycia lub prawie gotowa do spożycia. Jest produkowana w temperaturach znacznie wyższych niż tych panujących na patelni lub w piekarniku. Często zawierają mało błonnika i dużo soli oraz są pełne węglowodanów o szybkiej kinetyce (powodujących huśtawkę glikemiczną) i „złych” tłuszczów (np. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4779 Data: 2019-05-30 19:00:18
  • Super Fudgio Vegan Chocolate - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    [...] Charakteryzują się też smakiem, w którym czuć olej kokosowy. Baton Super Fudgio do złudzenia przypomina czekoladę. Ma sporą ilość kakao, co sprawia, że pachnie i smakuje jak czekolada. Zdradza go jedynie lekki, naprawdę delikatny zapach kokosa. Co prawda, nie rozpływa się w ustach jak mleczna czekolada, to i tak dość dobrze ją naśladuje. Plusem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2151 Data: 2021-11-25 21:19:23
  • [...] 120 g twarogu drobno mielonego 120 g jogurtu naturalnego 20 g erytrytolu 10 g mąki kokosowej 5 g wiórków kokosowych 15 g gorzkiej czekolady do dekoracji proteinowa czekolada kokosowa Jak wykonać: Wszystkie składniki poza czekoladą wkładamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Przekładamy do pucharka/słoika. Czekoladę rozpuszczamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4085 Data: 2019-06-28 22:42:52
  • Proteinowe owsiane pancekes

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 50 g płatków owsianych 1 jajko 30 g białka - ja użyłam izolatu o smaku biała czekolada 5 g kakao 150 ml wody 50 ml espresso lub bardzo mocnej kawy Jak wykonać: Płatki gotujemy w wodzie z kawą. Wystarczy kilka minut, by płatki tylko wciągnęły płyn. Przekładamy do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5891 Data: 2018-08-14 11:38:48
  • Odżywka białkowa podczas odchudzania

    Artykuł
    Fitwoman (uroda)

    [...] po prostu smaczna, słodka i nadaje się jako element deserów dietetycznych, jak i sama w sobie potrafi być "nagrodą" dla naszego mózgu. Słodki, owocowy smak lub mleczny typu czekolada, wanilia, dostarczą wrażeń smakowych, których na redukcji jesteśmy mocno spragnieni. Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby z pomocą białka wykonywać fit [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11933 Data: 2017-04-25 04:58:59
  • Postanowiłaś jeść zdrowo i oczyściłaś swoją dietę z produktów przetworzonych. Jesz dużo owoców, warzyw, chudego mięsa, jaj i nabiału oraz zdrowych tłuszczów. Jesteś na bardzo dobrej drodze. Twój organizm jest dobrze odżywiony, twoje samopoczucie znacznie się poprawiło, jednak waga nie spada? Co to wszystko znaczy? Nawet, jeśli dokonujesz dobrych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7621 Data: 2019-01-30 09:33:36
  • Jedzenie jest czymś więcej niż tylko uzupełnieniem energii. Kiedy, co i ile zjadamy, w dużej mierze wynika z czynników społecznych, psychologicznych i kulturowych. Głęboko zakorzenione przekonania o jedzeniu i masie ciała, mają duży wpływ na to, co jemy, kiedy i ile. Podsumowanie Większość zjadanych przekąsek nie jest motywowana głodem. Pamiętaj [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7635 Data: 2019-03-25 22:05:09
  • Mini pączki czekoladowo-kawowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Przygotowaliśmy przepis na przepyszne pączki czekoladowo-kawowe. Składniki na 8 sztuk: 1 jajko 20g ksylitolu 15ml oliwy 20ml mleka 10g odżywki Mass Acceleration o smaku czekolada-kawa 10g kakao 30g mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g czekolady mlecznej 10g ulubionych orzechów Przygotowanie: Jajko wymieszaj razem z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4327 Data: 2022-09-06 07:43:27
  • W ostatnim czasie modne stało się pokazywanie w mediach społecznościowych osób w większym rozmiarze i przekonywanie o ich atrakcyjności, samoakceptacji i zdrowiu. Pojawia się pytanie, gdzie leży granica? Do którego momentu ciało jest zdrowe i sprawne, a kiedy możemy mówić o zwyczajnej nadwadze czy otyłości, które zdrowe nie są. Podsumowując [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8193 Data: 2019-01-16 21:06:20
  • Problemy z prawidłową czynnością układu krążenia zaczęły mnożyć się lawinowo wraz z rozwojem cywilizacji, w związku z czym zaliczono je do plag cywilizacyjnych. Problemy te dotyczą narządów i tkanek układu krążenia, czyli w szczególności serca, żył i tętnic. Jak szacują specjaliści, problemy te przyczyniają się corocznie do śmierci ponad 175 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5213 Data: 2021-01-18 22:49:50
  • W ciągu tygodnia dbasz o swoją dietę, gotujesz, liczysz kalorie i nosisz pudełka? A co z weekendami, odpuszczasz i luzujesz dietę? W końcu po całym tygodniu „czystego” jedzenia coś Ci się należy, prawda? Większość ludzi w trakcie weekendu wrzuca nieco na luz i zjada coś extra, coś, czego nie je na co dzień. Jeśli tak to wygląda, w porządku. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10075 Data: 2019-04-21 09:33:00
  • Coraz częściej słyszymy o nietolerancji na pewne składniki odżywcze, które po zjedzeniu wywołują u nas niepożądany efekt, jak biegunki, wymioty, zmiany skórne, wzdęcia i inne problematyczne przypadłości, których wolelibyśmy uniknąć. Zazwyczaj pojawiają się dwa pytania, czy to nietolerancja, czy alergia? Skąd mam wiedzieć, czym to się różni? Dziś [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7686 Data: 2017-11-07 09:46:54
  • Kawa, bez wątpienia, jest jednym z najbardziej popularnych napojów na całym świecie. Ludzie piją ją rano, w trakcie przerw w pracy, podczas spotkań towarzyskich, a nawet wieczorami. Kawa jak wiadomo jest źródłem kofeiny, która pobudza i poprawia koncentrację. Wokół picia kawy krąży wiele opinii, w tym jedna, która dotyczy jej wpływu na wagę. Czy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 926 Data: 2024-01-24 08:12:28
  • Pięć najgorszych składników w przetworzonej żywności

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Nieustannie przypominamy, by wybierać przede wszystkim produkty o niskim stopniu przetworzenia. Dlaczego jest to tak istotne? Produkty nieprzetworzone dostarczają całego pakietu witamin, minerałów, przeciwutleniaczy błonnika, wody. Co jednak jeszcze bardziej istotne - nie znajdziemy w nich szkodliwych dodatków. W dzisiejszym artykule poznasz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6150 Data: 2018-08-14 12:03:57
  • Co kryje się za obco brzmiącą nazwą "flawonoidy"? Flawonoidy to inaczej przeciwutleniacze. Są to substancje o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Czy wiesz, gdzie znajduje się najwięcej flawonoidów i jakie mają one znaczenie dla naszego zdrowia? Obróbka termiczna a straty flawonoidów Jak wspomniałam wcześniej, na skutek obróbki termicznej część [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7710 Data: 2019-02-26 11:34:19