Szacuny
2446
Napisanych postów
24173
Wiek
42 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
402333
Im mniej przetworzone tym lepiej, pełnoziarniste , razowe imo w pierwszej kolejności byle nie robic z tego podstawowych źródeł wegli ale jak zjesz od czasu białe pieczywo to tez nie bedzie tragedii
Szacuny
6
Napisanych postów
140
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6918
Ja mam pytanie odnośnie sera żółtego można go włączyć do diety? oczywiście z uwzględnieniem bilansu kalorycznego i tego że jest tłusty, ostatnio rozglądnąłem się po sklepie i jest kilka z przyzwoitym składem ale każdy posiada coś takiego jak barwnik: annato, coś więcej na jego temat ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6262
Napisanych postów
76002
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754672
Wszystkie są dobre a istotne są proporcje kwasów tłuszczowych. Nie musisz się ograniczać do jednego. Jeżeli już jest taka konieczność, to wybrałby olej kokosowym.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6262
Napisanych postów
76002
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754672
lukk9314
Ja mam pytanie odnośnie sera żółtego można go włączyć do diety? oczywiście z uwzględnieniem bilansu kalorycznego i tego że jest tłusty, ostatnio rozglądnąłem się po sklepie i jest kilka z przyzwoitym składem ale każdy posiada coś takiego jak barwnik: annato, coś więcej na jego temat ?
Zwykły barwnik. Nic szczególnego. Dodać oczywiście można. Jeżeli jednak na stałe to polecam mozzarellę. Ma dużo lepszą proporcje wapń:fosfor.
Szacuny
6
Napisanych postów
140
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6918
A Parmezan Grana Padano np. ? Jest trochę drogi, widziałem go ostatnio w biedronce ale ja chce żółtego sera bądź parmezanu używać 20-30 gram głównie do posypki kanapek bądź czegokolwiek.