Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Joks
czy makaron z mąki pełnoziarnistej z pszenicy durum jest ok?jest on minimalnie tańszy od makaronu jaki kupowałem do tej pory: semolina - mąka razowa z pszenicy durum i zastanawiam się nad zmianą produktu chociaż różnice są pewnie marginalne?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
gymfreakgirl
ja jeszcze raz ponowię swoje pytanie, na które nie uzyskałam odpowiedzi - czy bazowanie na podrobach jako źródle białka w diecie może mieć negatywne konsekwencje, jak hiperwitaminoza niektórych witamin? wiem, że z wątróbką może być problem, ze względu na witaminę A, ale jeżeli mówimy o żołądkach, sercach np. drobiowych?
Wszystko zależy od tego co masz na myśli, pod stwierdzeniem bazowanie. Raczej nie powinno być problemów jeżeli będzie to urozmaicona dieta.
Szacuny
0
Napisanych postów
49
Wiek
31 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
976
Mam pytanie dotyczące rozkładu makroskładników w diecie na mase. gdzie nie wejde to informację o tym są inne a nawet często sprzeczne ze sobą. wg kalkulatora potreningu 15% zapotrzebowania kalorycznego powinny stanowić białka, 55% węgle i 30% tłusczy. teoretycznie wszyztko ok, tylko prowadzi to do tego że przewaga węgli w stosunku do białka jest tak duża, że cięzko skomponować pełnowartościowe posiłki. próbując układać diete zawsze brakuje mi węgli i musialbym jadać chyba suchy ryż czy makaron bez mięsa. Białko natomiast przekraczam też bardzo łatwo, po zjedzeniu raptem 3-4 jajek, i 200 gram kury dobijam praktycznie do limitu. Dodatkowo przeglądając diety do oceny, stosunek białka do węgli jest zupelnie inny niż w podanym kalkulatorze, oczywiscie na korzyść białek, i nikt na to nie zwraca uwagi. Dlatego chciałbym się dowiedzieć o co tu k.... chodzi :D
Szacuny
0
Napisanych postów
49
Wiek
31 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
976
No właśnie tak zakładałem. Po czym jak chodzę po treninegach do oceny białko najcześciej przekracza 3g na kg masy ciała. I nikt z komentujących nie zwraca na to uwagi. Dlatego zastanawiam się czy czegoś nie przeoczyłem
Szacuny
66
Napisanych postów
896
Wiek
27 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
36654
Może patrzysz na dzienniki wytreningowanych kilkuletnich weteranów. Popatrz na dzienniki początkujących z siłownią tych którzy są na masie, gdyż na redukcji białko na poziomie 2.5 to normalka.