Za kilka dni ukaze sie moja sekcja gdzie poruszam ten problem. Pozwole sobie skopiowac. Jesli ktos nie wyciagnie wniosku, to w kilku slowach powiem, ze wegle + boostery NO zwiekszaja wchlaniania glukozy i rozszerzaja naczynia, skutkiem czego wiecej skladnikow odzywczych moze wejsc do miesni. Ten fakt przemawia za stosowaniem boosterow NO nawet w [...]
*Na wytrzymałość* - DOMOWE IZOLATKI Nie tylko trening siłowy wymaga odpowiedniej diety. W czasie intensywnego wysiłku aerobowego dobrze jest uzupełnić utracone płyny napojami izotonicznymi. Oto przepis na przygotowanie ich domowym sposobem. Przepis 1. Sok pomarańczowy - 0,5 szklanki Cukier - 9 łyżeczek sól - pół łyżeczki woda - do 2 litrów [...]
Bardzo ciekawe. Rozumiem w takim razie, że woda z solą jest świetnym napojem nieenergetycznym. Źródła? Autorze - 0,9% roztwór soli (0,154 mola NaCl) jest izotonikiem, jest to tzw. "sól fizjologiczna" czy też "roztwór fizjologiczny" i ma szerokie zastosowanie w medycynie. Jeśli nie robisz sobie jaj - tylko faktycznie nie dowierzesz i chcesz [...]
co kupić: - ryż brązowy - makaron brązowy - oregano, bazylię, pieprz, paprykę, imbir, curry. i co Ci przyjdzie do głowy. Wg klucza - im pikatniej tym lepiej. WYRZCIĆ natomiast sól. - pierś z kurczaka/indyka - tuńczyk - warzywa (sałata, ogórek, pomidor co najmniej). - oliwa z oliwek - jajka - fasola, soczewica itp To tak z grubsza na dzień dobry.
[...] nadyjka88, linkowi i rozpiskom pokroju http://www.kobietkibiegaja.pl/dieta-biegaczki/zawartosc-bialka/ - wystarczy, jeśli źródłami białka w mojej diecie będą: soczewica, fasola biała, żółty groch, tuńczyk w sosie własnym i orzeszki ziemne niesolone? Mam zbyt wysoki zły cholesterol - jajka jako źródła białka chyba powinnam ograniczać? Jeśli [...]
[...] są po 5000iu , do tego się dokupuje sól fizjologiczną i się to rozrabia. najgoręcej proszę napiszcie mi po kolei jak jełopowi, co mam kupić prócz rzeczonego HCG ile tej soli, jak to technicznie rozrobić, jakie strzykawki itd, żebym nie wyważał otwartych drzwi . bo przecież jak se rozrobię to w nieodpowiednim stężeniu to będę w dupie z tym [...]
Pasta z awokado Składniki: - awokado (70g) - jajko na twardo - sok z cytryny - pieprz, sól Wykonanie: Wrzucić do naczynia - zblenderować 180 kcal 8 g białka 15 g tłuszczy 3 g węglowodanów Idealnie do posmarowania kanapki bądź tortilli.
[...] nazwać kiszonymi, ale nie mogłam dotrzeć do takiej receptury: "Jaja kiszone- jaja na twardo po dokładnym pokruszeniu skorupki (bez jej odrywania), gotowane następnie w osolonej wodzie z dużą ilością kminku, następnie przełożone do naczynia szklanego lub kamionkowego i odstawione do ukiszenia na kilka tygodni, popularna w kuchni berlińskiej [...]
[...] -marchewka -dobry przecier pomidorowy -zioła np. bazylia -sól,pieprz marchewkę, cebulę, czosnek posiekać podsmażyć na czym kto lubi i może, dodać wołowinę i dusić razem do miękkości mięsa następnie dodać przecier pomidorowy ,poddusić razem, doprawić solą i pieprzem do smaku ,dodać ziół i wcinać, można zrobić sobie także wariacje z pieczarkami
[...] - Łososia pokroić i zrumienić na maśle - Dodać brandy (albo wino) i odparować trochę - Dodać śmietanę i gotować razem przez chwilę aż sos się zagęści - Przyprawić do smaku solą i pieprzem - Do sosu dodać makaron i wymieszać - Posypać siekaną natką pietruszki Wersja okrojona: łososia podsmażamy "na sucho", dodajemy śmietanę i gotujemy aż [...]
Przepis mojego Połówka, którym zaskoczył mnie na Walentynki Tarta bez ciasta (coś a'la quiche) 4 jajka 300g serka twarogowego, odtłuszczonego 10 pomidorków koktajlowych 20 średnich krewetek szczypiorek pieprz, sól Dodatki o masy jak dla mnie mogą być dowolne. Pyszne połączenie to: łosoś wędzony lub świeży(na parze), pomidorki, avocado. Jajka [...]
pomyliłam posty nt kuchni, tutaj powinnam podać przepisy: Kiedyś obiecałam przepis na pietruszki, w końcu daję: Pietrszuki w parmezanowej skorupce : pietruszki obrać, pokroić wzdłuż na 3-4 kawałki, gotować na parze tylko 4 min. obtoczyć w mieszance 3/4parmezan + 1/4mąka(u mnie okriszowa 3000) + sól, pieprz włożyć na nałuszczoną blachę do gorącego [...]
[...] środka, pomidory suszone, oliwki, itd. W czasie, gdy warzywa stygną, włączamy piekarnik na 180-200 stopni. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do piany dodajemy żółtka i miksujemy tyle tylko żeby połączyć, ale żeby piana nie opadła. Przestygniętego kurczaka łączymy z przestygniętymi warzywami (można tutaj też [...]
[...] Na ciepło będzie zbyt miękka. Gdy przestygnie kroimy w trójkąty. Wyjmujemy delikatnie na talerz i obkładamy czym kto lubi, ale nie za grubo, bo jest dość delikatna - absolutnie nie tak zwięzła jak zbożowa, ale jak mocno odciśniemy szpinak, to da się ją wziąć w rękę. Licząc bez warzyw i boczku (jaja, twaróg, ser żółty) wychodzi: tarta - 6 [...]
Polędwiczki wieprzowe z rabarbarem składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (ok 0,5kg) świeża szałwia 3 ząbki czosnku łyżka oliwy 12 szt rabarbaru sól i pieprz Wykonanie: Pół pęczka szałwii ucieramy z czosnkiem i oliwą i nacieramy tym mięso, niech się marynuje. Rabarbar kroimy na kawałki mniej więcej 5cm. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na rabarbarze [...]
[...] natka pietruszki Wykonanie Wątróbkę i cebulę wkładamy do garnka, zalewamy wodą tak tylko żeby przykryła i gotujemy 8min. Potem miksujemy lub mielimy z jajkiem, łyżką masła, solą i pieprzem. Odstawiamy do wychłodzenia. Następnie turlamy małe kulki, które obtaczamy w natce pietruszki. I gotowe. Taka porcja ma: 511 kcal B/T/W 55/32/2 I przekrok w [...]