Białko jest silnym termogenikiem, posiada bardzo niską efektywną wartość energetyczną i wymaga masy energii, aby mogło być przyswojone przez organizm. To sprawia, iż nie da się utyć przy stosowaniu czystego białka np. serwatkowego, a osoby, które odżywiałyby się samym białkiem, znalazłyby się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Szczególnie ważne są [...]
Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem, to kolejna wegańska propozycja, która próbuje odwzorować mięsny posiłek. Mamy porcję ryżu, mamy kilka pulpetów i sos, czyli pełny posiłek, który już nie wymaga żadnych dodatków, choć zawsze można dodać jakąś smaczną surówkę. Danie jest proste ”w obsłudze” - wystarczy podgrzać w mikrofali i gotowe. W [...]
Hormony pełnią w naszym ciele rolę przekaźników, regulują i kontrolują aktywność narządów i komórek. Mogą koordynować wiele działań metabolicznych jednocześnie. Dlatego utrzymywanie równowagi hormonalnej jest niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nawet niewielkie zaburzenia w równowadze mogą powodować chaos. Zrezygnuj z fastfoodów, [...]
Czego potrzebujemy: 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 150 g fileta z kurczaka 10 ml oliwy z oliwek 100 g ryżu łyżeczka tabasco łyżeczka sosu sojowego sól , pieprz Jak przygotować: Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. [...]
Czego potrzebujemy: 200 g krewetek 80 g mieszanki trendy lunch lub ryżu/komosy/ kaszy 100 cukinii 100 g papryki 2 małe cebulki 4 ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki 10 g oleju kokosowego 10 g masła klarowanego 10 g pestek z dyni Jak wykonać: Zamrożone krewetki układamy na sicie i przelewamy sporą ilością wrzątku. Zabieg ten pozwoli [...]
[...] wyłącznie z produktów roślinnych, ale istnieją też ciekawe alternatywy dla wielu niewegańskich produktów spożywczych. W menu wegan goszczą owoce, warzywa, makaron, chleb, ryż, kasze, komosa ryżowa, rośliny strączkowe, orzechy i nasiona, tofu, substytuty mleka takie jak mleko migdałowe, owsiane lub sojowe, gotowe wegańskie produkty spożywcze [...]
Czego potrzebujemy: 50 g ryżu do risotto 50 g ugotowanego zielonego groszku 100 g wędzonego lub upieczonego łososia 20 g białej części pora ząbek czosnku 30 g cebuli 10 g dzikiej oliwy 250 ml wrzątku pieprz/ sól, tymianek dwie łyżki natki pietruszki Jak wykonać: Na patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej poszatkowanego drobna pora i cebulę. Gdy [...]
Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, pierwsze, o czym często słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens. Podsumowanie Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych [...]
[...] sprawdzi się w dzień, kiedy nie masz czasu na gotowanie, jest Strogonow roślinny z pieczarkami z serii GO VEGE. Jest to takie danie, które możesz zjeść solo, lub z dodatkiem ryżu, makaronu, kaszy, a nawet ziemniaków. Wszystko zależy od tego, jak bardzo jesteś głodny albo jakie masz możliwości kaloryczne w swoim menu. Od razu warto tutaj [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
[...] ponownie jogurt. Ilość warstw zależna od apetytu i wysokości naczynia. Uważaj jednak, bo Crunchy Flakes wciąga. Skład Kasza manna z pszenicy, substancja słodząca: maltitol, ryż biały, olej kokosowy, cynamon (0,7%), sól, emulgator: lecytyna z soi. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 383 kcal Tłuszcz: 14 g (w tym kwasy tłuszczowe [...]
[...] smakach, w tym jeden oparty w 100% na produktach roślinnych i może być spożywany przez wegetarian i wegan. Zamiast cukru znajdziemy tutaj maltitol, a mleko zastępuje napój ryżowy. Nutlove Vegan Rolls to osiem słodkich i chrupiących rurek wypełnionych kremowo-waniliowym kremem. Wafelek jest bardzo delikatny a masa kremowa słodka o bardzo [...]
[...] dobrze ją naśladuje. Plusem batonika jest jego skład. Nie zawiera glutenu, oleju palmowego oraz dodatku cukru. Skład Miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol, napój ryżowy w proszku (ryż, bezglutenowy błonnik owsiany, olej słonecznikowy, sól), tłuszcz kakaowy, proszek kokosowy 13%, emulgator: lecytyna słonecznikowa. Wartości odżywcze [...]
Składniki: 25g ryżu basmati 120g tuńczyka cukinia pieczarki rzodkiewki cebula bazylia przyprawy do smaku Sposób przygotowania: Ugotować ryż Wszystkie składniki należy zblendować, tak aby powstała gładka masa. Wyłożyć gotową masę na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok. 45 min. do momentu aż placuszki będą [...]
[...] efekty, starałem się jeść ile fabryka dała ale mam tak szybką przemianę materii, że nie dało to większych efektów. Dlatego też postanowiłem do pracy gotować sobie czarny ryż, który mam nadzieję pomoże mi w szybkim przybraniu masy, jednak sam ryż posiada trochę mało białka i chciałbym dodawać do niego białko w czystej postaci. Moje śniadanie [...]
Czy jako posiłek przed i po treningowy mogę dać ryż+warzywa+ białko serwatki (Ostrowa WPC) zamiast piersi z kurczaka? Nie stać mnie na kupowanie piersi i wychodzi taniej białko (większa zawartość białka oraz mniejsza cena). PS.Jaka jest różnica między piersią z kurczaka a białkiem w proszku? W sumie to 2 powinno być lepsze dla mięśni. [...]
Witam. Jak w temacie, chce kupić białko i co myślicie żeby je jeść z ryżem przed i po treningu? Mój cel to poniekąd rzeźba, ale te 3kg wiecej by nie zawadziło ;). I jeśli sądzicie że to dobry pomysł to jakie białko polecacie(cela nie gra roli)? PS. Proszę o to żeby nie wciskać mi na siłę kreatyny czy innych supli, mowa jest o białku i tego się [...]