why? kroisz pieczarki, cebule--->podsmazasz. kuraka kroisz w platy, rozbijasz, kroiz w paski, zalewasz olejem i przyprawami. chwila moment i pycha obiad gotowy
[...] tarczyński 110g przy 2 2,99/szt warzywa na patelnię po grecku/włosku 450g przy 2 1,99/szt lody Carte d'or przy 2 10.09/szt lody grycan 500ml przy 2 5,59/szt jogurt naturalny 400g 75gr stokrotka 18-24.05.: filet z kuraka 11,77 łopatka cielęca BK 29,99 makrela wędzona 11,5 pieczarki 4,99/kg Zmieniony przez - zioekt w dniu 2017-05-17 16:59:05
to chyba pierwsze danie u Ciebie, ma które bym się nie rzucił z językiem na wierzchu... ale to tylko dlatego, że nie przepadam za grzybami :) pieczarki jedynie toleruję, ale to nie grzyby :P
Malinowa, najpierw podsmażam cebulę i czosnek. Wrzucam pokrojone pomidory i kurczaka. Jak się podsmaży to wrzucam pieczarki i smażę dalej (oczywiście przyprawiam, dodaję dużo chilli, bo lubię na ostro %-) ). Osobno robię ryż. Najpierw wrzucam go na chwilę na masło i podsmażam, a potem podlewam odrobinę białym winem (jak nie mam to pomijam). Jak [...]