no tak ale jak mowisz ze gotowane warzywka to tak zrobie ,a na patelnie tylko cebulke i pieczarki, o wlasnie papryke moge gotowac?? no i z mieskiem i ryzem wszystko wymieszam ,jakis sos niekiedy i git;) jakis sos od knora polecacie?
z warzyw to jem pomidory,rzodkiewki,kapustę,brokuły,szpinak,paprykę,fasolę,kukurydzę,pieczarki,cebula,ogórki, no i tam cała reszta z pół kilo miesa dziennie z 10 jajek z węglowodanów sypkich przed ugotowaniem to z 600 gr kasze,płatki,etc no i tłuszcze oczywiście i tak dziennie.
To pewnie wpływ tych pieczarek.... "P.S. Oczywsicie nie cwicze od tygodnia bralem odrzywki poprostu to moj pierwszy strzal tescia." To po kiego c***a walisz teścia jak nie ćwiczysz, te pieczarki naprawde są takie ciężkie?
Tak ziemniaki uwielbiam pod każdą postacią , ale niby raz na 2 dni. Tak jeśli chodzi o pieczarki to tez tak robie. Ogółem problem jest taki że warzywa mogłyby dla mnie nie istnieć ewentualnie kalafior, jeśli chodzi o sałatki też nie przepadam, chyba że tłuste, konkretne z majonezem
200g Ci ciężko wciągnąć ? 300g waży jeden większy pomidor. w jakiej formie jecie i jakie do posiłków? Pieczarki i cebulę podsmażam na teflonie (bez niczego, wystarcza woda z warzyw). Pomidory, ogórki, rzodkiewki, kalarepki, kalafiory, szczypiorek na surowo, z odrobiną soli.
Na szybko można też wykorzystać jajka - ugotowane i pokrojone lub omlet (może być z jakimiś dodatkami - pieczarki, warzywa) - ostudzić, przekroić i wsadzić w kanapkę. Od czasu do czasu można sobie samemu robić serek typu Almette z odrobiną jogurtu czy śmietany z różnymi dodatkami - chrzanem, szczypiorkiem, na słodko itp.
ja piersi marynuje w oleju i w przyprawach do kurczaka (bez soli i innych niezdrowych rzeczy) potem wrzucam do filii aluminiowej i pieke przez 25 minut pysznie wychodzi :) czasem na niego kłade np. wcześniej ugotoway ryż (brązowy) jeśli jest zimny do tego podsmażone warzywa (brokuł,cebula,pieczarki,por) ogólnie pyszne danie polecam :)
[...] i jakims serkiem dosmarowania Co do warzyw to one są ale fakt niewiele ich bo tylko do obiadu jakas surówka, buraczki albo ogórki wiec postaram sie gdzieś je wcisnąć np. pieczarki do ryżu z kurczakiem. LEpiej już to wygląda? :D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/ad91cf3cda97406ba061a57a75296636.png Zmieniony przez - Koksik124 w dniu 2013-12-22 20:14:52
Grzybice możesz nawet mieć i pieczarki na palcach. Nikt się czepiał nie będzie, przynajmniej na zawodach. Kurzajki z tego co wiem przeważnie nie "zarażają", a więc tym bardziej nie będzie problemu. Ważne żebyś miał obcięte paznokcie. Z autopsji wiem, że jak przeciwnik o to nie zadba może być nieprzyjemnie...
No to zrób sobie omleta co za problem :-) na wytrawnie to możesz jakieś warzywa, pieczarki, trochę startego sera, może jakaś szynka parmeńska co wolisz. Poszukaj też pomysłów na fritattę albo pokrój surowego ziemniaka w kostkę, wrzuć na patelnię, żeby się przyrumienił i zmiękł i zalej jajami rozbełtanymi, może być z jakimiś warzywami i [...]
Cebulę, pieczarki , papryka, cukinia i to wszystko smazysz pod przykrywką na małym ogniu, dolewasz passata , i tylko kontrolujesz gęstość od czasu do czasu mieszając , doprawiasz do smaku i masz takie sosiwo do makaronu że ogień Zmieniony przez - Ketchup123 w dniu 2019-12-21 18:32:09
Do jajecznicy można wrzucić praktycznie wszystko, od wspomnianego boczku, kiełbas, po warzywa jak pomidory, pieczarki, grzyby, tuńczyka, kurczaka, schab, ryż, makaron. Jajecznica jest na tyle wdzięcznym daniem, że praktycznie z wszystkim dobrze się komponuje ;-)
diety ułożonej raczej nie mam - moze to blad ale zazwyczaj jem na sniadanie kanapki z twarogiem albo tosty (szynka ser pieczarki), drugie sniadanie to jakies slodkie bulki + jogurt owocowy, nastepnie na obiad najczesciej sobie i dziewczynie robie gyrosa z ryżem w sosie czosnkowym, a na kolacje też kanapki, czasem jakieś ciasto na podwieczorek [...]
Jeżeli jest to sos na samej passacie z ziołami, to możesz śmiało wrzucać do miski, jednak taniej wyjdzie sama passata + dodanie ziół samemu + ewentualnie cebula, pieczarki, czosnek i masz elegancki sos.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wrzucasz kurczaka na patelnię, smażysz chwilę na oliwie z oliwek, potem dorzucasz cebulę i pieczarki. Smażysz, a w garnku gotujesz brązowy ryż. Wszystko potem zrzucasz na patelnię i dodajesz szklankę wody z kostką bulionową. I tak masz zdrowe risotto w ciągu 30 minut (+-800 kcal). Zrobisz większą porcję i będziesz miał nawet z 2000 kcal do [...]