Jak co wieczor jestem spragniony nowej wiedzy dlatego mam kilka pytan pytania :D Jesli dobrze rozumuje to maka pszenna (czyli maka biala) jest nieodpowiednia przez duze IG. Prawda ? Dlatego ide jutro zakupic sobie inna maka, i teraz pytanie. Ktora jest najlepsza ? Razowa, Zytnia, czy jeszcze jakas inna ?;> No i kolejne pytanie zwiazane rowniez [...]
Jesli dobrze rozumuje to maka pszenna (czyli maka biala) jest nieodpowiednia przez duze IG. Prawda ? TAK Dlatego ide jutro zakupic sobie inna maka, i teraz pytanie. Ktora jest najlepsza ? Razowa, Zytnia, czy jeszcze jakas inna ?;> ŻYTNIA BĘDZIE OK No i kolejne pytanie zwiazane rowniez z maka. Jesli zrobie sobie cos z maki ktora zakupie, to czy [...]
mąka amarantusowa vel mąka z nasion amarantusa to bezglutenowe, ale obecnie muszę się przerzucić na mąkę gryczaną, bo mam 1kg, czy dobre to..? kwestia gustu, no wiesz sfd zmienia smak;P mi podchodzi, ale nie powiem żebym uwielbiała, kupuje w sklepie ze zdrową żywnością, kosztuje 7zl za 500g, kiedyś piekłam z połaczenia mąki amarantusowej i [...]
Już nie wiem jak to wytłumaczyć. opis ze strony stoisław Jak powstaje mąka Drukuj Email Mąka jest efektem zmielenia ziarna i stanowi surowiec do dalszego przerobu. Nie jest spożywana w czystej postaci tak jak kasze czy płatki. Przed przystąpieniem do przemiału ziarno jest odpowiednio nawilżane tak, aby łatwo można była zdjąć twardą [...]
[...] cały czas tylko tymi ziemniakami }:-( Czyli mogę: ryż, kukurydza, proso, gryka, ziemniaki, tapioka, amarantus (szarłat), quinoa (komosa ryżowa), chleb świętojański, mąka z orzechów, maniok, słodkie ziemniaki i wszystkie pochodne czyli jak gryka to i kasza gryczana i mąka gryczana.. jak kukurydza to i mąka kukurydziana? Tak? Dobrze to [...]