Powinna być jak mąka/cukier puder, szamaj na masę nić Ci nie będzie. Może się zbrylić jak był długi termin od produkcji do sprzedaży bo ona sobie wtedy leży na półkach i leży.
nie przeczytalem kiedy masz trening, wiec ok. W ogole problem twarogu polega na tym że połowa z tego białka zostanie przyswojona przez słabą pulę aminokwasów, najlepiej jak byś zrobił sobie omleta z jajek i twarogu + izolat dla smaku+maka zytnia+kakao+slodzik+troszeczke mleka. Jak poszukasz w dziale kuchnia to na pewno znajdziesz.
Jak na moje oko to dżem do wyrzucenia, mąka przenna do wymiany (na żytnią np.), do dodania warzywa. EDIT A poza tym to dział dla Ciebie: http://www.sfd.pl/Junior_SFD__pierwsze_kroki_na_si%C5%82owni_i_w_sporcie-f429.html Zmieniony przez - Mermaidix w dniu 2013-12-11 12:37:36
nie chce na nikim tego używać tylko na trening potrzeba. To jak trener chciał to do niego zadzwoń i się zapytaj jak to ma być jakiś proszek że się dymi coś w stylu mąki. ja bym nie powiedział że mąka się dymi...
[...] kreatyny. To, jakie uzyskujemy efekty zależne jest od naszej diety, treningu i regeneracji, czyli podstaw, a nie tego czy zastosujemy kreatynę, a nawet tego czy będzie to mąka. Efekty tak i tak powinny być, a jak ich nie ma, to polecam szukać realnego rozwiązania problemu, a nie tak mało możliwego, że aż trudno sobie to wyobrazić. Takie [...]
[...] natką pietruszki. RADA: Żelazna zasada mówi że makaron gotować najpierw tylko do podanej na opakowaniu minimalnej granicy czasu. Trzeba próbować. Jeśli makaron czuć jeszcze mąka - gotować dalej i po 1 min zrobić próbę i tak dalej, aż do uzyskania odpowiedniej miękkości. Kalorie 2680/4=670 kcal na 1 osobę. Zaw. tł. mała Źródło fosforu. Ryż z [...]
Jest też różnica w "nalezy spożyć do" - oznacza że po tej dacie produkt traci swoje wartości i moze być potencjalnie nie bezpieczny dla zdrowia , a "najlepiej spożyć do" - gdzie tak naprawde jest to data do której na 100% produkt jest dobry a później już może stracić jakies właściwości lub być całkowicie dobry , jest to stosowane do produktów w [...]
"Węglowodany proste można znaleźć między innymi w owocach, warzywach i produktach mlecznych. Są one szybko trawione i absorbowane przez nasze ciało. Można je także znaleźć cukrze rafinowanym, ciastkach, ciastach i innych słodkich substancjach. Innymi popularnymi przykładami są biały chleb, biały ryż i makaron." wiem że disacharydy składają się z [...]
ser półtłusty, jajko, mąka i jakies tam dodatki( to są takie trójkąciki może nawet równoległoboki i mają tak ą kratke na wierzchu) - jak to wogole policzyć???
Ja nieraz zjem taka tortillę, myśle że jak na tydzień się zje 2 placki kupne to nie jest jakaś zbrodnia. 2000 mąka to trzeba z niej umieć robić, naleśniki kiedyś robiłem to mi ni wyszły, strasznie chłonie wodę.
Dzięki panowie. Więc np mąka pełnoziarnista ziemniaki do urozmaicenia sie nadają. Jako baza jednak nadal trzymać np ryz basmati? A jedzenie równie często co ryz np kaszy bulgur/kuskus? Tzn zamiennie do ryżu około treningowo?
[...] jes same warzywa i mięso to wtedy pewnie jest ale jak jadłęm normalnie tzn.jak zwykły zjadacz szitu i jak wziąłem kiedyś łyzke glukozy do ust ti sie zastanwiałem czy to nie mąka czasem a ostatnio a jestem juz dłuzszy czas na low carbie kupiłem (bo cos mi odbiło) sobie wode smakową i nie przeczytałem tylko pociagnąłem łyka i sie prawie pozygałem [...]
No cóż, ja w to wierzę. Pamiętam pierwszy gainer jaki kupiłem przez internet. Beczka była niezafoliowana u góry, troszkę się ździwiłem, ale nie miałem tego wcześniej więc myślałem że tak musi być. Prochu było mniej niż 3/4 ale w dzisiejszych czasach to norma, że opakowanie jest dwa razy większe niż zawartość tego wymaga. Smak był okropny i cofało [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Bo ludzie źle interpretują " jedz co chcesz" chłopaki sami wspominają że unikają produktów z tłuszami trans i starają się jeść produkty z mała ilością tłuszczy naprzykład chleb tostowy, płatki śniadaniowe, lody , chleb biały, mąka pszenna etc.
Ja tez mam treningi z rana. Raz jest to silownia a drugi raz sporty walki. Czy placek owsiany (platki owsiane, jajak, maka) + dzem i mleko, jedzone na 1,5h przed treningiem jest dobrym posilkiem przedtreningowym?