SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 202589

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1682
To podobne pytanie

Jesli mam 300g kurczaka (przed obróbką) i po obróbce robi mi się 250g to zapisując kaloryczność muszę zapisać że zjadłem 300g czy 250g?

Bo np. te 50g nie wiem co to było.. woda?

Zmieniony przez - maniek1717 w dniu 2014-04-17 16:24:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 1702 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38762
Zawsze wliczamy przed obróbką.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 68 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2368
Witam. Ile kcal i jakie właściwości będzie miała usmażona pierś z kurczaka w przyprawie(100g przed obróbka) na oliwie z oliwek? Czy ilość oliwy wylanej na patelnie na wpływ na właściwości?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6283 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
Zobacz w tabele i sobie policz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 595 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11162
Tylko pamiętaj, za duzo oliwy to pierś bedzie miała właściwości rakotwórcze, a jak za mało to radioaktywne. A no i podstawowe pytanie 100g kurczaka, czy 100g przyprawy? Wcale nie łatwo wywnioskować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 80 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1872
witam.czy jogurt naturalny 3% tłuszczu 400g łącznie 320kcal.20g białka,30g węgli,12g tłuszczu mogę dorzucić do posiłku potreningowego?do tego jakas makrela
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 922 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14235
Witam, mam takie pytanie, ostatnio obejrzałem filmik "Warszawskiego Koksa" ogólnie nie jaram się nim, ani nic, tylko kolega mi wysłał filmik, który mnie zaintrygował. Było tam o różnicy między "brudnym a czystym" jedzeniem, no i wyjaśnił, że jest bez znaczenia czy jemy fileta, ryż, czy hamburgera lub frytki, jeśli uzupełniamy kalorie to mimo wszystko mozemy redukować/masować. I ponoć jest to udowodnione naukowo.

Z drugiej strony, przeczytałem artykuł z sfd "carb cycling" i jest tam takie zdanie "To oczywiste, że typ jedzenia które dostarczamy ma znaczący wpływ na efekt końcowy. Jeśli większość kalorii pochodzi z niskiej jakości jedzenia [junk food -tzw. „ puste kalorie," bez wartości odżywczej] rosną szanse, że [efektem końcowym] będzie większy przyrost tkanki tłuszczowej niż mięśniowej. Analogicznie, jeżeli jakość jedzenia jest niska [ i niewystarczająca] podczas diety, rosną szanse na utratę tkanki mięśniowej."

Co o tym sadzicie? czy naprawdę, jeśli zjemy po treningu hamburgera czy coś, a uzupełnimy tym zapotrzebowanie, to będzie jakaś różnica, niż zjedlibyśmy fileta z ryżem? niby przyswajalność gorsza, ale jakie ma znaczenie, skoro i tak się przyswoi i uzupełni.. Prosiłbym o rozjaśnienie, pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6283 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
ferrnando
witam.czy jogurt naturalny 3% tłuszczu 400g łącznie 320kcal.20g białka,30g węgli,12g tłuszczu mogę dorzucić do posiłku potreningowego?do tego jakas makrela


Jeżeli założenia diety Ci na to pozwalają to ok. Zależy co jeszcze tam dodasz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6283 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
Tomuh
Witam, mam takie pytanie, ostatnio obejrzałem filmik "Warszawskiego Koksa" ogólnie nie jaram się nim, ani nic, tylko kolega mi wysłał filmik, który mnie zaintrygował. Było tam o różnicy między "brudnym a czystym" jedzeniem, no i wyjaśnił, że jest bez znaczenia czy jemy fileta, ryż, czy hamburgera lub frytki, jeśli uzupełniamy kalorie to mimo wszystko mozemy redukować/masować. I ponoć jest to udowodnione naukowo.

Z drugiej strony, przeczytałem artykuł z sfd "carb cycling" i jest tam takie zdanie "To oczywiste, że typ jedzenia które dostarczamy ma znaczący wpływ na efekt końcowy. Jeśli większość kalorii pochodzi z niskiej jakości jedzenia [junk food -tzw. „ puste kalorie," bez wartości odżywczej] rosną szanse, że [efektem końcowym] będzie większy przyrost tkanki tłuszczowej niż mięśniowej. Analogicznie, jeżeli jakość jedzenia jest niska [ i niewystarczająca] podczas diety, rosną szanse na utratę tkanki mięśniowej."

Co o tym sadzicie? czy naprawdę, jeśli zjemy po treningu hamburgera czy coś, a uzupełnimy tym zapotrzebowanie, to będzie jakaś różnica, niż zjedlibyśmy fileta z ryżem? niby przyswajalność gorsza, ale jakie ma znaczenie, skoro i tak się przyswoi i uzupełni.. Prosiłbym o rozjaśnienie, pozdrawiam.


Co innego jak zjesz po treningu hamburgera a też co innego jak będziesz jadł syf w każdym posiłku. Przede wszystkim należy zwracać uwagę na aspekt zdrowotny diety.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 922 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14235
a co sądzisz o tym gościu, co schudł 17 kg jedząc tylko w mc donaldzie? uzupełniał 2000 kalorii dziennie

Właśnie chodzi mi o to "co innego" co za różnica jest?

Aspekt zdrowotny, chyba to właśnie o to chodzi. Tutaj masz na myśli, że powstają jakieś choroby przez to czy coś takiego? np jedzenie hamburgerów z biedry :)
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

WHEY premium