Witam wszystkich serdecznie! :)
Za pomocą Google znalazłem to forum jak i wiele innych interesujących mnie rzeczy odnośnie ćwiczeń. Niestety nadal trzyma mnie niepewność odnośnie diet i ćwiczenia. Otóż mam ~190cm wzrostu oraz ważę ~80kg. Budowę ciała mam, tak sądzę mezomorfika, nogi masywne, natomiast ręce "nieco" mniej. Myślę nad rozpoczęciem regularnych ćwiczeń na siłowni jednakże trapi mnie jedno pytanie i to o nie właśnie chodzi. Czy na początku aby uzyskać jakieś efekty (masa, rzeźba) wystarczą mi same treningi (martwy ciąg,
przysiady ze sztangą, unoszenie sztangi nad klatkę piersiową leżąc, unoszenie hantli na ławce skośnej, uginanie ramion podchwytem z "supincją", ściąganie ramion w dół na wyciągu, ściągnie ramion do środka klatki piersiowej) aby przybrać na masie oraz nieco wyrzeźbić swoje ciało? Czy może od razu powinienem zacząć spożywać więcej białka, a w nagrodę po treningu skosztować jakiegoś suplementu?
PS. Przepraszam, że na początku było tylko powitanie. Niestety nie wiedziałem, że ENTER będzie wiązał się z natychmiastowym wysłaniem wiadomości, a nie jak w większości przypadków zrzuceniem do nowej linijki.
Zmieniony przez - Reti w dniu 2013-10-15 20:58:52