SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Gwid - powolny progres - podsumowanie 18 m. str. 223

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 286300

Nowy temat Temat zamknięty
...
Napisał(a)
nightingal Moderator
Ekspert
Szacuny 6886 Napisanych postów 36450 Wiek 47 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 682928
A po poradzie kulka w łapę i na trening. Wysiłek odpędza złe moce.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 518 Napisanych postów 10132 Wiek 52 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 68495
Złe moce to ja dzisiaj odpędzam na próbie do komunii z Młodym Może nie każą klękać A kulka swoją drogą Ja nieopatrzenie pokazałem kiedyś swojej Pani blog Andżeli o ćwiczeniu z kettlami (myślałem, że się nakręci). Wiecie co zauważyła? Że Andżela jest młodsza, ładniejsza i oglądam jej treningi jak zahipnotyzowany. "Czy mi dajesz coś do zrozumienia? Jestem za gruba? Tak?" Rozmawiaj tu normalnie z kimś, kto pochodzi z innej planety

------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html 

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 285 Napisanych postów 7707 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 118772
A tak wracając do tematyki forum i ćwiczeń siłowych

Po jakim czasie nauczyliście się tak uczciwe trenować poszczególne partie bez angażowania innych oraz czy zauważyliście dzięki temu jakieś istotne zmiany( wzrost mięśnia, polepszenie jego struktury itp.)?

jako samouk śmiem twierdzić że dopiero po 1,5 roku jestem w stanie w miarę poprawnie technicznie przetrenować plecy, ramiona i nogi ( chociaż często robię to za szybko).
jak to wygląda u was? dużo z was np. korzystało z pomocy instruktora na początku? jak oceniacie swoje zmiany techniki?

Sport to zdrowie do póki nie robisz singli

...
Napisał(a)
nightingal Moderator
Ekspert
Szacuny 6886 Napisanych postów 36450 Wiek 47 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 682928
Przez pierwsze lata jak w zegarku dokładałem rocznie około 5 kg masy ciała na rok - głównie mięśni bo poziom tłuszczu pozostawał niezmienny. Ale mnie od początku ojciec nauczył poprawnie wykonywać poszczególne ćwiczenia. najpierw ćwiczyłem z nim i na bieżąco - do znudzenia czasem - wytykał mi błędy i kazał poprawiać to co robiłem nie tak. Zatem u mnie dość szybko przyszło panowanie nad ciałem i mięśniami - ale myślę że zawdzięczam to tym rygorom technicznym, które miałem narzucone.

Zmieniony przez - nightingal w dniu 2014-05-13 12:18:05

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 4714 Wiek 56 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 69540
Jeżeli chodzi o żonę to mam bardzo tolerancyjną. Wiadomo lubi spędzać czas ze mną ale też zdaje sobie sprawę ile te wszystkie ćwiczenia dla mnie znaczą i jakie zrobiłem postępy. Też pracuję mam 3 dzieci ale się nie poddaję i robię 4 treningi w tygodniu. I co najważniejsze, że w wieku 45 lat chce mi się to robić a jedyne czego żałuję to to, że tak późno zrozumiałem zasady zdrowego odżywiania ale to dzięki forum SFD i Wam panowie.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 285 Napisanych postów 7707 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 118772
13-05-2014 DNT

Micha - na 100% trzymana dieta
białko: 151 g
tłuszcze: 98 g
węglowodany: 211g
kcl: 2327

Suplementacja w trakcie dnia:
Hi-Tec Witamin - 2 caps

Regeneracja.
Dzisiaj rano o 5,30 zaliczyłem swój pierwszy bieg na świeżym powietrzu - szkoda mi czasu na siłce, podobnie z brzuchami - co mogę to przenoszę do domu.

Sprawdziłem te wszystkie teorie spiskowe co do obiegania na powietrzu i:
- zmarzłem ( dłonie);
- rozgrzałem się dopiero po 1 km;
- stwierdzam iż muszę kupić obuwie do biegania na zewnątrz.
Przyznam wam rację że coś w tym jest. zgodnie z endomodo tempo średnio 10,5 km/h i długość 4 km ( badawczo dzisiaj w +22 min zrobiłem). jakoś szybciej niż na bieżni się mi biegło.
czy trzeba wykupować wersję premium dla endomodo żeby robić zrzuty jak się nie ma FB itp?

regeneracja skrócona do piątku - wtedy już ruszam z nową rozpiską i w piątek będę miał po raz pierwszy od hoho 2,7 tys. kcl pas nadal leci w doł

Snes rozpisał mi fajny "ciężki" trening - coś na zasadzie 5sx8r - tak przez 1 miesiąc a potem schodzimy do 5x5 i wchodzimy na ciężary aby masa rosła.
Priorytet tak jak prosiłem nogi ( siła pod przysiady i MC) oraz barki.

Pozdrawiam

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 4917 Napisanych postów 15291 Wiek 50 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1180542
Gwid

- co mogę to przenoszę do domu.

zrobiłem to samo

Gwid

czy trzeba wykupować wersję premium dla endomodo żeby robić zrzuty jak się nie ma FB itp?

wg mnie nie trzeba mieć premium ani FB, w premium masz dodatkowe ficzery jak tętno czy pogoda, natomiast trzeba konto na stronie załozyć
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1778 Wiek 50 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 23820
Konto już masz skoro używasz Endomendy. Zaloguj się za pomocą loginu/maila i hasła. Zobaczysz treningi, statystyki, można znajomych dodać itd. Ja stamtąd biorę swoje zrzuty.
...
Napisał(a)
Ekspert
Latałem w chwili przerwy po necie i takie coś znalazłem - może większość z was zna ale warto przytoczyć dla osób które tak jak ja jeszcze siedzą na schemacie masa/redukcja .

http://rekompozycja.pl/naturalny-przyrost-masy-i-genetyczny-potencjal/

jakieś tam światło w tunelu widzę

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1778 Wiek 50 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 23820
Ciekawy art Gwid. Nadal jednak musisz włożyć w to masę wysiłku i pilnować diety żeby chociaż zbliżyć się do tych limitów. Będąc ekto możesz mieć trudniej. A u mnie obwody w dół. Kontuzja przedramienia już chyba z 6tyg. Porażka... chciałem na nowo w tym tygodniu zacząć ale grypa trzyma nadal. Poza biegiem tylko lekkie pompeczki i brzuch. Biceps ze względu na ból prawego przedramienia odpada, chyba że lewy tylko. A z bicepsów najwięcej zleciało cm...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat zamknięty
Poprzedni temat

redukcja/recomp/masówka cele kryniu78

Następny temat

Ronin78 - pierwsze kroki - redukcja

electro
Polecane artykuły