witam!!mam pytanie.dieta na mase..czy w 5 posiłku okoo 20 moze znajdowac sie makrela??..nie wiem jak z tłusczami ograniczaam je jak najbardziej!!!prosze o odpowiedz
Witam. Macie jakiś pomysł na makrelę z ciemnym makaronem? Jak to przyrządzić żeby smakowało? ;-) Nie odsyłajcie mnie do Kuchni SFD, bo nie ma tam żądnych przepisów, z tego co podałem.
jaka jest rola makreli wedzonej w odchudzaniu-ile tej ryby mozna zjeśc na dobe i aki jest efekt jej spozywania w duższym okresie czasu,czy dwie ryby ważące w sumie ok.60 dkg to duzo czy w wystarczającej ilosci
Znowu ja. Szybka piłka. Czy zjedzenie makreli wędzonej raz w tygodniu (firma nautica), może mieć jakiś negatywny wpływ na zdrowie? Czy sie tym kompletnie nie przejmować?
[...] ryzyko powstania kamicy nerkowej Źródła witaminy D Doskonałym źródłem witaminy D jest tran i oleje rybne, które znajdują się w rybach, takich jak łosoś, tuńczyk, śledź, makrela czy sardynki. Witaminę tę znajdziemy również w mleku (najlepiej wzbogaconym dodatkowo przez dodanie tej witaminy), a także w wątrobie, białku jaj oraz przetworach [...]
[...] ryzyko powstania kamicy nerkowej Źródła witaminy D: Doskonałym źródłem witaminy D jest tran i oleje rybne, które znajdują się w rybach, takich jak łosoś, tuńczyk, śledź, makrela czy sardynki. Witaminę tę znajdziemy również w mleku (najlepiej wzbogaconym dodatkowo przez dodanie tej witaminy), a także w wątrobie, białku jaj oraz przetworach [...]
[...] że wątroba przetworzy go na EPA lub DHA. 15. Czy RYBY są zdrowe? ----------------------- - Tak, są bardzo zdrowe, szczególnie tłuste ryby morskie, takie jak śledź, makrela, łosoś. Jesli nie macie tranu, powinniście spożywać takie ryby min. 3x w tygodniu, gdyż jest to źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych EPA i DHA. 16. Jaki CHLEB [...]