[...] Omówimy to na przykładzie śniadania, zanim jednak to zrobimy, należy przypomnieć kilka podstawowych zasad : - w układanym jadłospisie unikamy cukrów prostych (głównie słodycze) i węglowodanów o wysokim indeksie glikemicznym - informacje o indeksie glikemicznym różnych produktów możesz znaleźć tutaj : [...]
[...] o ciemnym wyglądzie), pieczywo żytnie z mąki pełnego przemiału, kasze, owoce jak jabłka, truskawki, maliny, morele, Do trzeciej grupy zaliczymy: wszystkie słodycze, lody, słodzone napoje gazowane, chipsy, frytki, wszystkie wyroby z białej mąki - z tych produktów powinniśmy zrezygnować na zawsze. Do trzeciej grupy zaliczamy tez [...]
[...] osobno-Unikamy węglowodanów prostych, a więc wszelkiej maści słodyczy, DUŻEJ ilości owoców i miodu(zawierających fruktozę), a także dwucukrów, a więc sacharozy(właśnie słodycze, czasami dosładzane soki owocowe, płatki sniadaniowe itp.) i laktozy zawartej w produktach mlecznych(tu jednak spokojnie można rano wciąć sporą porcję produktów [...]
[...] poza szkoła zero sportu, od biedy jakiś rower w wakacje. Jako że nie dbałam o dietę, bo tak jak mówiłam nie miałam problemów z wagą, sporą część mojej diety stanowiły słodycze i inne śmieciowe jedzenie. I w miarę jak dorastałam, jadłam w ten sposób, nie ćwiczyłam, moje ciało stało się brzydkie. Nie to, że byłam jakaś gruba - po prostu na [...]
[...] oraz siłowe). Nie mam ścisłej diety ale staram się stosować do minimum. Nie objadam się, pierwszy posiłek do godziny po przebudzeniu, nie jadam przed snem, ograniczam słodycze do minimum, nie piję alkoholu, nie palę. Po każdym treningu jeśli nie mam nic w rodzaju tuńczyka/kurczaka spożywał odżywkę białkową. TERAZ MOJE GŁÓWNE PYTANIE: Na [...]
[...] we krwi rośnie powoli. I to prawdopodobnie sprawia, że Ache i Kitawańczycy nie mają trądziku. Dlaczego? Po kolei. Dieta bogata w produkty przetworzone, jak chipsy, krakersy, słodycze, pieczywo czy makaron z białej mąki, powoduje szybki wzrost stężenia nie tylko glukozy i insuliny. Także tak zwanego insulinopodobnego czynnika wzrostu IGF-1 (w [...]
[...] na przyciągające g*wniane reklamy typu ‘Low Fat’ czy ‘produkt pełnoziarnisty’,zaczniesz unikać szerokim łukiem wszelkiego rodzaju napoje słodzone, soki w kartonach, czy słodycze z wielką ilością HFCS. Tak samo jedząc kolacje w restauracji - przestaniesz zwracać uwagę na ta część menu,nie oszukując się - często naciąganą! Innymi słowy, [...]
[...] tłuszczu na klatce piersiowej.Ale najpierw chce opisać jak próbowałem z nim walczyć.We wrzesniu 2006r przeszłem na diete ponieważ miałem ok 10 kg nadwagi.Przestałem jeść słodycze,cukry ograniczyłem węglowodany i tłuscze,robiłem mnóstwo ćwiczeń areobowych u dało mi się schudnąć około 15 kg w półtoraroku.Niestety nieudało zżucić mi się tłuszczu [...]
[...] jak nalepiej wtedy „wybrnąć" z takiej sytuacji (nie piszcie tylko, że mam po prostu nie jeść, bo czasami nie jest to takie proste :)). Chodzi mi o to, czy kiedy zjem te słodycze jak zachowa się mój organizm i te nieoczekiwane cukry i tłuszcze w moim organiźmie? No i co najlepiej robić? Jeśli zjem taką „bombę kaloryczną" po południu, to z [...]
[...] przypadków całkowita ich eliminacja przyniesie więcej szkód niż korzyści, zarówno dla zdrowia, jak i dla sylwetki. Należy jednak bezwzględnie wyeliminować słodzone napoje i słodycze będąc skoncentrowanym źródłem cukrów prostych. Resztę zapotrzebowania na węglowodany powinny stanowić produkty o możliwie niskim IG (kasze gruboziarniste, pieczywo [...]