Drogie dziki, Nakupiłem trochę za dużo sera wiejskiego i nie mam pomysłu jak go zjeść. Sauté nie wchodzi. Co dobrego z niego zrobić? Może jakieś placki?
[...] bardzo ograniczona, ze względu na dużą zawartość błonnika i działanie wzdymające wielu warzyw. Dozwolone są ziemniaki gotowane, ale zabronione są frytki, ziemniaki smażone, placki ziemniaczane. Z warzyw można podać zieloną sałatę, marchew, szpinak, dynię, pomidory, koperek i włoszczyznę bez kapusty. Pozostałe warzywa oraz grzyby swieże i suszone [...]
[...] oszczędza energię (wodór), ponieważ nie musi wydalać nadmiaru azotu polipeptydowego w postaci mocznika. Zapotrzebowanie na węglowodany można zmniejszyć jadając tzw. placki serowo-jajeczne. W ich skład wchodzi kazeina (twaróg) oraz owoalbumina (białka jaja), które przy ŻO są łatwo zamieniane na węglowodany. Szczególnie gdy dostarczamy [...]
[...] epidemicznie u dzieci między czwartym a dziesiątym rokiem życia. Choroba ta, nawet nie leczona, ustępuje w okresie pokwitania. Na owłosionej skórze głowy widoczne są okrągłe placki o średnicy 4-5 cm, przysypane drobnymi łuseczkami. Placki te, pozornie zupełnie pozbawione włosów, w rzeczywistości pokryte są pieńkami odłamanych włosów długości 3-5 [...]
Informacja dla zawodników Założenia dla mężczyzn: Waga: 100 kg Białko: 3 g na 1 kg Węglowodany: 7 g na 1kg Tłuszcze: 15 % wartości kalorycznej sumy kalorycznej białka i węglowodanów zamienione na tłuszcz - 67 g ( 600 kcal). Następnie proporcjonalnie pomniejszamy wartość kaloryczną pokrywaną przez białka i węglowodany o taką ilość kalorii, jaka [...]
[...] g Kukurydza konserwowa - 80 g Mięso z piersi kurczaka - 200 g Oliwa z oliwek - 5 g Papryka czerwona - 140 g Keczup - 15 g Sałata lodowa - 40 g Tortilla pszenna - 120 g - 2 placki WYKONANIE 1. Mięso pokrój na drobne kawałki, polej oliwą i dodaj przyprawy: curry, paprykę słodką i oregano. Usmaż na patelni. 2. Jogurt naturalny wymieszaj z [...]
[...] majeranek, czosnek, wg uznania czas przygotowania: > 90 min Płatki i mąkę wymieszać w misce; dodawać stopniowo tyle mleka, aby uzyskać ciasto o konsystencji jak na klasyczne placki ziemniaczane. Odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce, aby masa napęczniała. Przed smażeniem dodać jajko, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dobrze [...]
[...] Jajo ubić ze śmietaną wlać do miski, dodać ryż i masło, dokładnie wymieszać. patelnię rozgrzać, włożyć niewielka ilość masła lub oleju mocno podgrzać, zmniejszyć płomień, łyżka nabierać ciasto na placki (2 łyżki na 1 placek), kłaść na patelnię smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. "Bądź silniejszy, a będziesz miał rację".
[...] Placki z kurczakiem I http://www.sfd.pl/Mistrzowskie_placki_z_kurczaka_%21-t468556.html Placki z kurczakiem II http://www.sfd.pl/Grillowane_cycki_z_kuraka_po_malezyjsku_by_Jac0-t494323.html [...]
[...] z groszkiem i kukurydzą, Sałatka porowa, Sałatka warzywna, wszystko własnej roboty więc bez majonezu lub z majonezem light poł na pół z jogurtem naturalnym Lub jakieś placki racuchy Placki cukiniowe, Placki kapuściane, Placki twarogowe, Racuszki malinowe, Racuchy z jabłkiem, lub zupy najróżniejsze na wywarze ze skrzydełek kurczaka lub [...]
[...] Dodać jajko, mąkę. Wymieszać. Dodać sól, pieprz i inne przyprawy (np. suszoną natkę pietruszki oraz granulowany czosnek) Smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu. Usmażone placki przełożyć na blachę wyłożoną folią lub naczynie do zapiekania i włożyć do piekarnika na 10 minut. Dzięki temu będą bardziej chrupiące. Kotleciki wyłożyć na mieszankę [...]
[...] Zrobiłem tą szamą furorę wśród moich lokatorów, więc postanowiłem podzielić się z Wami przepisem. Danie trochę nietypowe, bo zawierające mało popularny makaron, jak i placki ryżowe. O ryżu pod tą postacią możemy przeczytać niewiele, ale osobiście chwalę sobie, przede wszystkim za specyficzny, bardzo dobry smak. Posiłek ze względu na [...]
Sporo osób na forum ostatnio zadaje pytania w stylu: "Mam 50kg i 175cm. Czy mogę prosić o jakąś dietę na masę?". Mam nadzieję, że ten artykuł pomoże przynajmniej w małym stopniu zrozumieć problem zdobywania masy w kulturystyce i tym samym odciąży dział Odżywianie z ciągle powtarzających się pytań. Życzę miłej lektury Zdobywanie beztłuszczowej masy [...]
[...] wlać do miski, dodać ryż i masło, dokładnie wymieszać. patelnię rozgrzać, włożyć niewielka ilość masła lub oleju mocno podgrzać, zmniejszyć płomień, łyżka nabierać ciasto na placki (2 łyżki na 1 placek), kłaść na patelnię smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Surówka z płatków owsianych i truskawek: 5 dag płatków owsianych, 20 [...]
[...] nasyceni. Od ziarenka do bochenka Prapoczątki pieczywa sięgają epoki neolitu. Ludzie zbierali nasiona dziko rosnących roślin, rozgryzali je na surowo, wypluwali, formowali placki i przypiekali na ogniu. Kolejnym krokiem było gotowanie z pokruszonych ziaren rzadkiej sycącej polewki. Gdy pojawiły się pierwsze kamienne rozcieracze, a potem coraz [...]
[...] lipidów jest niskie, tokoferol nie wykazuje właściwości antyutleniacza. W praktyce jest to bardzo istotne. Gdy zatem zjemy pieczone żeberko lub chleb ze smalcem albo placki smażone na oleju, powinniśmy posłużyć się też witaminą E, która stanie do walki i zredukuje wolne rodniki. Po spożyciu chudej szynki (warunkującej niskie stężenie [...]
[...] i w każdej postaci, bezproblemowo Co lubisz jeść na śniadanie: płatki owsiane, serek wiejski, maślanka nat., chleb żytni pełnoziarnisty Mestemacher, jajecznica / omlet, placki owsiane / otrębowe, twaróg Co lubisz jeść na obiad : pierś z kurczaka / ryby z grilla, ryby wędzone, jajka na twardo (obiady jadam w pracy), zielenina Co jako [...]