Mnie ledwo nabija cały dzień jedzenia maka w powiększony zestawie, 6 pączków, kebab, czekolada, 5 batonów, 8 kanapek ze smalcem itp. Co mi da ciastko %-)
Tj. Od tego zaczynam. Wraz z upływem godzin, cukru zarówno w % jak i ilości, zamieniam na złożone. Tyle że u mnie ww. złożone = pieczywo / mąka. A pieczywo = gluten. A gluten = brak formy / regres , więc nie wiem, mam dylemat. Bo miałem zjeść pół chleba/ kilka naleśników/ 3 burgery/ kilka tostow/ 2-3 Hotdogi w wersji z Tortilla- ale sobie [...]
Powiedzcie mi "mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850 maka gracham" (tak pisze z tyłu, maka pszenna a zaraz maka graham, uj wi jak to jest %) ) jest ok %-) ? ostatnio w biedrze takie coś wyczaiłem :D
Tesco u mnie jest chyba jakieś ograniczone... Wczoraj chodziłem za serkiem homo 0% co zawsze był, ale tylko jednej firmy - nie ma Czekolada 80%+ tylko wawel i droższe Jogurty light dwa smaki do wyboru Ale mąka z kasztanów jadalnych czy makaron bezglutenowy jest zawsze...%-)
[...] czy białko etc. Ja starałem się kombinowac aby było fatu jak najmniej ale szklanka tego mleka i 1 całe jajko musi być (dla mojej gofrownicy) co daje jakieś 2g fatu na sztukę. A mąka to jaka mam w domu. Ostatnio luksusowa ,kiedyś przez przypadek krupczatke. Z zewnątrz kosmos, w środku nie do końca upieczone. Ale zaj**iscie chrupiące wyszły .
nie no, ja mam dobre ceny na sfd. Ale ogólnie wolę w sklepie kupić coś do żarcia za te pieniądze albo iść na maka niż kupować syropy zero. Na redukcji tak z miesiąc przed zawodami po wypłacie pewnie kupie troszkę takich rzeczy zero jak będzie hajs, jak nie no to trudno, wymyslę coś z normalnych produktów. Ważne żeby białko w prochu było a reszta [...]
Cześć jak obliczyć kcal/b/t/w chleba którego upiekłem . Użyłem na ciasto+zakwas takich składników mąka orkiszowa 425g, mąka pszenna 225g, otręby pszenne 30g, woda 550ml. Z całości wyrósł mi bochenek o wadze 1025g mąka orkiszowa typ 1850 w 100g: 356kcal, 10,3g białko,71,2 węglowodany, tłuszcze 2,3 g mąka pszenna typ 2000 w 100g: 330kcal, 9,2 [...]