zagęścić zamiast mąką mozesz skrobią ziemniaczaną,pół łyżeczki-łyżeczka skrobi rozpuszczasz w połowie szklanki z woda i dodajesz do gotowanego np sosu i od razu masz sos zagęszczony
zagęścić zamiast mąką mozesz skrobią ziemniaczaną,pół łyżeczki-łyżeczka skrobi rozpuszczasz w połowie szklanki z woda i dodajesz do gotowanego np sosu i od razu masz sos zagęszczony, dzięki wielkie, skrobia ziemniaczana może być bo to same węgle a i łyżeczka w sosie mnie nie zabije, jutro będę pewnie testował zapraszam do głosowania w konkursie [...]
Byłem dzisiaj w pięciu piekarniach w mojej miejscowości i NIGDZIE nie robią bułek z mąki chociaż pełnoziarnistej :/ Do tego kupiłem "mąke graham" w stokrotce, okazało się że to w 60% mąka pszenna i w 20% graham
Bo to ma być raczej taki placek ze źródłem węgli na sniadanko.Oczywiście maka orkiszowa.Pytałem o ten smak placka bo nie lubie zbytnio zapachu takiego samego placka z jajek i mąki zawsze dawałem whey'a 100 a że nie mam to zapytałem.No nic zrobie może posmaruje konfiturą jagodową jakoś wejdzie bo kakao nie ma sensu chyba tyle cukru pchać.
[...] bez obaw jeść chleb żytni ? W stokrotce nie było razówki, tylko żytni. Słuchaj ja kupuje w biedronce chleb razowy polskie zboża.Normalnie go jem i nic sie nie dzieje.Jeżeli sie boisz o wegle czy cos to pilnuj dziennego bilansu.A ten chleb co ci napisałem to jest bardzo dobry jak bedziesz w biedronce to popatrz na skład 97% mąka żytnia/razowa.
Uważasz ze razowy jest gorszy?Zależy od skłądu maka razowa sama w sobie jest dobra ;].Skąd miałem wiedzieć o jaki gorszy chleb ci chodzi.Pisałeś o jakimś razowym a takowy nie jest gorszy.
Ja w stokrotce dostaje prawdziwy razowy, to znaczy mąka pszenna razowa + drożdze + sól + kwas naturalny. Ale tego chleba nie było i mama kupiła jakąś mieszankę żytnią
[...] widok był. Poza tym znowu zaliczyłam wtopę. Kupiłam mąkę żytnią, byłam taka z siebie dumna, że udało mi się trafić i zajrzałam na forum i dojrzałam dopiero dziś że to ma być mąka żytnia razowa. Mam pytanie czy mogę z niej zrobić czy zapomnieć raczej? Pozdrawiam i informuję że jeszcze nie uciekłam. [...]
[...] żenada, teraz 25. Proszę nie szydzić %-). Do następnego razu. Miska dzisiejsza ciężko policzyć, bo wyjadłam placki z piersi indyka zamrożone i nie wiem ile było tego tam, a mąka ciecierzycowa, jajka niepoliczalne dla mnie w tym momencie. śniadanie: chleb żytni plus schab II śniadanie: placki z kurczaka obiad makaron razowy 100g, indyk noga 240g, [...]
[...] II posiłek http://oi40.tinypic.com/24nl5oj.jpg Niewpisane w bilans: -surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka -odrobina pomidora i cebuli -mąka, w której przed smażeniem była obtoczona wątróbka Zrobiłem też drugie zdjęcie, na którym dodatki już tak bardzo nie zasłaniają ziemniaków i wątróbki. [...]
Dokładnie jak Tominator, kasować, banować i zgarniać za to kasę Makaveli jest jedynym nowym modem odkąd pamiętam, który trzy miesiące pod rząd dostał premię za ilość wątków moderowanych i rozdanych banów. Swoją drogą powinieneś się kolego Tomi upomnieć o procent, bo widzę że masz multikonto... EDIT: teraz spojrzałem na statystyki rozdanych banów: [...]
miłego dokręcania jeszcze bardziej może doda ci ducha opis mojej dzisiejszej kolacji: 1 kurzy cycek pokrój w kostkę, dopraw i obtocz mąką 2 cebule pokrój w półtalarki wrzuć mięso na rozgrzany olej i obsmaż. pod koniec wsyp na patelnię cebulę. podawać gorące z sosem tzatziki :) kebab całą gębą, Saida. miłej diety Zmieniony przez - Jodan w dniu [...]
[...] kolor przypominajacy żytni. No i jeszcze jest wiele metod umozliwiajacych sprawdzenie czy chleb razowy jest rzeczywiscie razowy np fakt że sie kruszy(mniej maki pszennej)a mąka pszenna ma w sobie gluten dający zwartą strukturę chleba. Wniosek taki że im bardziej się kruszy tym lepszy bo ma mniej mąki pszennej albo jej nie ma w ogóle - zależy od [...]
Co za bzdura! im ciemniejsza mąka tym większy wyciąg - więcej błonnika i składników mineralnych, witaminy B. Poza tym branie pod uwagę białka roślinnego jest błędnym założeniem - białko roślinne się nie wlicza do bilansu! tym bardziej ze zboża gdzie jest pełno inhibiorów - substancji ograniczające dostępność białek. A co do pumpernikla to jest [...]
Tłuszcz jełczeje jak już, stęchła mąka to jest jak się ją w wilgoci przechowuję. Tak się składa że każdy technolog żywności rozróżni czy chleb jest razowy żytni czy pszenny, nie na zakwasie i podbarwiony. Wskazuję na to ogół czynników - wygląd, smak, tekstura, zapach i trwałość. To co napisałaś to jakaś teoria spiskowa. Idąc Twoim tokiem [...]
Lekko ciemny faktycznie nie robi różnicy gdy mamy do czynienia z mąką pszenną białą jak śnieg! Mechanizm wchłaniania składników mineralnych jest powolny i systematyczne jedzenie pumpernikla - biorąc po uwagę że sam w sobie ma składniki mineralne jest argumentem do włączenia go do diety.
Tak Obliques masz rację cukier i biała mąka szkodz,ja to wiem. Może chodzi poprostu oto,że jestem słaba. Wychodzę ze znajomymi dopiero jakzjem nie wcześniej albo nie wychodzę,bo mam zjeść posiłek rozpisany wg tabeli, jeśli wyjdę i po raz kolejny wybiorę wątróbkę to gapię się jak inni jedzą coś na co naprawdę mają ochotę, jeśli wybiorę to na co mam [...]