[...] 100g kasza jęczmienna + 125g piersi + 30g WPI + 20g orzechy nerkowca + warzywa omlet z 3 całych jajek + 100g białek jaj + 200g serek wiejski + 10g masło orzechowe + 50g mąka żytnia Teraz jeszcze kilka spraw ogarnąć, a potem siąść na spokojnie i oglądać walki i trochę się pośmiać ;-D Czasem trzeba dać sobie trochę luzu dla głowy ;-D Jutro [...]
04.10.2020 Niedziela (dzień zawodów) o 8 rano zjadłem kilka tostów z dzemem, do tego 5 całych jaj i 100g ryżu. o 10 wpadły duże frytki z maka i 2x mcflurry Potem już aż do samego wyjścia nic nie jadłem. Pierwszy start - 15 zawodników i złoty medal ;-D Po pierwszym staracie 4 tosty z dzemem + 4 wafle ryzowe z masłem orzechowym i tyle. Na pół [...]
27.01.2022 Czwartek - masa 2 Mały problemik w nocy ;-D Wczoraj Marta zrobiła mi ciasto z piekarnika pod makro i mąka sie nie rozpuściła, po czym w nocy rzygałem jak kot, podejrzewam, że to był tego powód ;-D Z rana skurcze w opór, bo odwodniony organizm, ale stwierdziłem, że ide na trening i było całkiem okej ;-D Cardio: Planowy brak Trening: [...]
Marlena - przepis jest łatwiej zdobyć niż dobrą mąkę. Rozejrzyj się za dobrą mąką i pokombinujemy. Dobra to, według mnie, jak najbardziej razowa, typ 650 (albo "chlebowa"):zytnia, pszenna, z cieciorki, orkisz...
Spoko Banan na spkojnie sobie to tam ogarniaj a potem najwyzej bedziemy kombinowac;-) dzis pewno tez jak dzidzius zasne jeszcze cos dobrego wleci na kolacje to juz w ogóle a od jutra ogien ;-) dam zdj jeszcze nóg z dziś i bułeczki z kotletem i ketchupem z maka(wczoraj wziałem za dużo %-) ) niby pojedzone a dupa jeszcze sucha;-) [...]
20.12.2015 barki+tric Ogólnie od rana jakaś zamuła, wstałem i czułem sie jakby na kacu. Tydzień temu mimo że żarcia poszło więcej to na następny dzień samopoczucie rewelacja, forma na plus, a tym razem lipa. Cały dzień gazprom ;d Ciezko na flakach, wydęty jak co najmniej w 9 miesiącu itp, może coś zaszkodziło, ale apetyt bez zastrzeżeń;-) Dziś [...]
teraz przy 1300kcal czuję się głodna, najlepiej czuję się przy 1600 kcal, a przy 1800-czuję się nażarta jak świnka ;) a przed 2 laty jadłam nawet 2600-3000 kcal dziennie(co prawda miałam wtedy 104cm w biodrach i kilka kilogramów więcej)! i dodam ,że od 7lat jem zdrowo (dużo warzyw owoców pełnoziarnista mąką, słodycze jak już to na bazie [...]
[...] zrobić wczoraj takie badania :) Nie są to dobre wiadomości dla mnie, bo (jak widzicie poniżej) wychodzi na to, że jestem uczulona na białko jaja ?! :( płatki owsiane i mąka orkiszowa pfff ? Powiedziano mi też, że mam śledzionę zapchaną nic więcej się nie dowiedziałam, bo podlega to kolejnej wizycie i kasie Zaburzenia cukrów prostych ? haha [...]
Tak Obliques masz rację cukier i biała mąka szkodz,ja to wiem. Może chodzi poprostu oto,że jestem słaba. Wychodzę ze znajomymi dopiero jakzjem nie wcześniej albo nie wychodzę,bo mam zjeść posiłek rozpisany wg tabeli, jeśli wyjdę i po raz kolejny wybiorę wątróbkę to gapię się jak inni jedzą coś na co naprawdę mają ochotę, jeśli wybiorę to na co mam [...]
miłego dokręcania jeszcze bardziej może doda ci ducha opis mojej dzisiejszej kolacji: 1 kurzy cycek pokrój w kostkę, dopraw i obtocz mąką 2 cebule pokrój w półtalarki wrzuć mięso na rozgrzany olej i obsmaż. pod koniec wsyp na patelnię cebulę. podawać gorące z sosem tzatziki :) kebab całą gębą, Saida. miłej diety Zmieniony przez - Jodan w dniu [...]
[...] kolor przypominajacy żytni. No i jeszcze jest wiele metod umozliwiajacych sprawdzenie czy chleb razowy jest rzeczywiscie razowy np fakt że sie kruszy(mniej maki pszennej)a mąka pszenna ma w sobie gluten dający zwartą strukturę chleba. Wniosek taki że im bardziej się kruszy tym lepszy bo ma mniej mąki pszennej albo jej nie ma w ogóle - zależy od [...]
Co za bzdura! im ciemniejsza mąka tym większy wyciąg - więcej błonnika i składników mineralnych, witaminy B. Poza tym branie pod uwagę białka roślinnego jest błędnym założeniem - białko roślinne się nie wlicza do bilansu! tym bardziej ze zboża gdzie jest pełno inhibiorów - substancji ograniczające dostępność białek. A co do pumpernikla to jest [...]
Tłuszcz jełczeje jak już, stęchła mąka to jest jak się ją w wilgoci przechowuję. Tak się składa że każdy technolog żywności rozróżni czy chleb jest razowy żytni czy pszenny, nie na zakwasie i podbarwiony. Wskazuję na to ogół czynników - wygląd, smak, tekstura, zapach i trwałość. To co napisałaś to jakaś teoria spiskowa. Idąc Twoim tokiem [...]
Lekko ciemny faktycznie nie robi różnicy gdy mamy do czynienia z mąką pszenną białą jak śnieg! Mechanizm wchłaniania składników mineralnych jest powolny i systematyczne jedzenie pumpernikla - biorąc po uwagę że sam w sobie ma składniki mineralne jest argumentem do włączenia go do diety.
Dokładnie jak Tominator, kasować, banować i zgarniać za to kasę Makaveli jest jedynym nowym modem odkąd pamiętam, który trzy miesiące pod rząd dostał premię za ilość wątków moderowanych i rozdanych banów. Swoją drogą powinieneś się kolego Tomi upomnieć o procent, bo widzę że masz multikonto... EDIT: teraz spojrzałem na statystyki rozdanych banów: [...]
[...] II posiłek http://oi40.tinypic.com/24nl5oj.jpg Niewpisane w bilans: -surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka -odrobina pomidora i cebuli -mąka, w której przed smażeniem była obtoczona wątróbka Zrobiłem też drugie zdjęcie, na którym dodatki już tak bardzo nie zasłaniają ziemniaków i wątróbki. [...]
[...] widok był. Poza tym znowu zaliczyłam wtopę. Kupiłam mąkę żytnią, byłam taka z siebie dumna, że udało mi się trafić i zajrzałam na forum i dojrzałam dopiero dziś że to ma być mąka żytnia razowa. Mam pytanie czy mogę z niej zrobić czy zapomnieć raczej? Pozdrawiam i informuję że jeszcze nie uciekłam. [...]