Dziś akurat byłem na Barskiej (Warszawa), bodajże pierwsza "prawdziwa" pizzeria w stolicy i trzyma się do dziś, robią prosto i domowo, zawsze każdemu polecę to miejsce :-) Ale dla mnie numerem jeden jeśli chodzi o pizze to jest to Mąka i Woda przy Chmielnej, bez rezerwacji nie ma czego szukać, ceny nie sa wygórowane, ale ciastem idealnie [...]
[...] dałem te 3 składniki do miski + kakao, cynamon i proszek, do piekarnika na 20min i wyszedł olbrzym o grubości prawie długości połowy palca wskazującego }:-( Sęk w tym, że mąka pszenna zupełnie nie wypełnia żołądka jak np. płatki, bo nie ma prawie błonnika, więc spoko opcja na kiedyś jak trzeba będzie ponabijać węgli - za to zagryzłem to dwoma [...]
Jagody i borowki to moge kilogramami jesc i malinki <3 Sezon jest to co weekend na bazarku z rana po znajomości bierzemy na kilogramy wręcz po taniości :-) 10.07.2017 Oprócz personalnego leżałem cały dzień przed tv/laptotem, jedynie udałem się na spacer do apteki }:-( Miska: 1) Omlet (białka, wpc, len mielony, otręby, mąką jaglana, płatki [...]
A Proszę bardzo!:-) Składniki: -Mąka jaglana -Marchew -Mleko migdałowe (napój vitanella biedronka) -Jajko -Proszek do pieczenia -Skórka z cytryny -Słodzik -Woda gazowana Przepis: Wymieszać, na patelnię i gotowe ;-) Zmieniony przez - Dampaz w dniu 2020-04-26 21:57:25
Racja, wodę i mleko na oko też sumie aby konsystencja nie była za rzadka :-) - 100g Mąka jaglana - 150g Marchew - 50ml Mleko migdałowe (napój vitanella biedronka) - 1 Jajko - łyżeczka Proszek do pieczenia - na oko Skórka z cytryny - do smaku Słodzik - 20-30ml Woda gazowana Zmieniony przez - Dampaz w dniu 2020-04-27 08:42:52
Mały update. Ćwiczę w trybie ciągłym, robię jeszcze treningi A/B (te, co dostałam na początku), w tej chwili w martwym ciągu mam 32 kg, z którymi zrobię 8-10 powtórzeń (2 serie), staram się na każdym treningu dodawać. Miałam mały regres z przysiadem, bo bardzo mi zależy na sile z tyłka, a jakoś tak mi wychodziło, że miałam wrażenie ruchu plecami [...]
Wiadomo. Chodzi o to czy maka ryzu brazowego duzo rozni sie od normalnego brazowego ryzu. Bo maka to 5min i jest zrobione (wychodzi o to ze ma sporo wyzsze ig) a ryz normalnie brazowy 20min sie gotuje. Zmieniony przez - zapomnijx4 w dniu 2014-09-15 08:05:47
[...] się jeść nornmalnie jak radziła obliques .Najgorzej idzie mi z bialkiem ,ale zapijam odżywką jakby było malo.Wybieram "zdrowsze" produkty do nalesników razową mąka ,cukier np. w serniku na urodziny zastapiłam fruktozą ,a smak sie nie zminił.Budyn slodze slodzikiem lub fruktozą.Pieczywo ,makrony,ryz tylko ciemne ,często robie rózne [...]
[...] 2 caps Hyperdrine OD Refleksje: Ledwo po schodach wchodziłem, gorąco w uj, a do tego nogi, 7 seria masakra chciałem odpuścić, ale od 8 już lajtownie. Piątek więc trzeba się napić P.S Econo waniliowe, ja *******e smak jak mąka, ostatni raz kupiłem, wolę trochę grosza dorzucić i kupić Vitafita Zmieniony przez - Ludi_ w dniu 2011-05-20 18:56:58
białko z sfd nie jest złe składowo tylko trzeba z 15 min czekać na opadnięcie pijany i smak z wodą jest jak woda z mąką ale z zimnym mlekiem to jak szejk z maka ;-D
skórka ładnie spieczona a w środku kleisty jak smoła więc wylądował w koszu U mnie było podobnie, był tak mokry, że się na nożu rozmazywał. Następnym razem potrzymam dłużej w wyższej temperaturze, mam wrażene, że mąka razowa długo się wypieka. Robiłam placki z jabłkami na razowej i myślałam, że umrę z głodu zanim się doczekam %-)
[...] i zawijało się w folię na jakiś czas - do wchłonięcia, żeby nie poodpadały. Też dobrze robiło na uda i pośladki na przykład :-)) A te placki z jabłkami to najzwyklejsze, standardowe: mąka, jajko, mleko i tarte jabłka. Wymyśliłam kiedyś na niedzielne śniadanie bo chciało mi się słodkiego. Zanim się jednak dosmażyły to już był czas na obiad %-)
kaszmirko, widziałam u azzi bodajże, że używasz mąki z alnatury, mi żytni chleb ładnie wychodził na szrocie z kauflandu, dość grubo mielonym, a najlepiej wymieszanym z drobno zmieloną mąką http://cms.vkmuehlen.artundweise.de/outputFileData/1605990/Roggen-Vollkornschrot_gross.jpg
leah oj ja tez sie do pierogow przymierzam, ale mam poprostu stracha przed zytnia ;-) a ciasto recznie wyrabiasz czy maszyna? a widzisz tu jest pies pogrzebany ...robie z pszennej 2000 nie zytniej ...choc kiedys nie mialam pszennej tylko zytania i tez poszlo , znaczy takie placki zrobilam...woda, maka, oliwa z oliwek , rozwalkowalam, miseczka [...]
Dzięki za tabelę, ale chodzi mi o coś innego. Np: Biała mąka odpada z diety, wiadomo pieczywka i bułeczki, ale czy mąka surowa bez obróbki jeżeli chodzi o szybkość wchłaniania, czy podniesienie isuliny nie wypadnie korzystniej? Zastrzegam, że to na razie przykład.
Ja kupuje chleb na którym pisze, że jest razowy.Oto jego skład: mąka pszenna, mąka żytnia,drożdże, słonecznik, woda, sól. Chleb razowy orginalny ma podpobny skład.
[...] węglowodany przyswajalne 36,3g w tym cukry 1,8g * tłuszcz całkowity 1,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g * błonnik pokarmowy (29% zaleconego dziennego spożycia) 9,5g * sód 0,5g Składniki: rozdrobnione ziarno żytnie, mąka żytnia (61%), woda, mąka przenna, ekstrakt słodowy, sól, drożdże, błonnik owsiany. Good or not good ? Co o tym sądzicie ?