[...] kupić) - szpinak - seler - sos sojowy (w oryginale był rybny) - olej kokosowy - masło - czosnek ok. 3-4 ząbków - szafran, szczypiorek, sól i pieprz - łyżeczka oliwy - mąka z ciecierzycy (lub inna mąka) Jak: Halibuta opłukujemy i suszymy, nacieramy solą i pieprzem. Olej kokosowy lekko rozcieramy w dłoniach tak, żeby jeszcze nie sałkiem się [...]
[...] pozostał miękki. Jeżeli tortille nie będą natychmiast wykorzystane, można je wystudzić i umieścić w hermetycznym pojemniku. Można je także zamrażać. Myślę, że z samej mąki kukurydzianej też powinna wyjść. Z tego przepisu robiłam, ale doszłam do wniosku, że tzw. mąka bezglutenowa jest bez większej wartości...lepiej ją zamienić np. na gryczaną.
[...] na kaloryferze) ,mieszam 2 razy dziennie ,dolewam tej wody gazowanej i dosypuję co 2-3 dni trochę mąki ,a jak piekę zostawiam 1 czubatą łyżeczkę zakwasu ,a resztę to świeża mąka i gazowana woda Tu uwaga do mąki lepsze mąki są domowe np mielone w młynku do kawy, są smaczniejsze chleby Chleb CHLEB BEZGLUTENOWY 1 szklanka zakwasu(myślę ,że każdy [...]
[...] nie zepsują \-) RAZOWE BROWNIE POMARAŃCZOWE ... bo od czasu do czasu można zaszaleć ;) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/d928cc865a3a4db497db0ef3a6db97d5.jpg Składniki: Ciasto: 60g mąka pszenna razowa typ 2000 70g mąka żytnia razowa typ 2000 20g kakao DecoMorreno 3 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1-2 łyżeczki cynamonu (w zależności jak go [...]
[...] kokosowego do smażenia ząbek czosnku można cebulę ale ja nie dodałam przyprawy: wg uznania ja dałam sól,curry,chilli(troszkę),papryka słodka,majeranek(trochę) Mimo że to mąka, ale w sumie to tylko zblendowana ciecierzyca, więc zalałam wodą na noc. Po odsączeniu mąki z ciecierzycy (ile się da) dodać mąkę gryczaną,jajko i wymieszać albo [...]
KLUSECZKI JAGLANE Niby nic nowego i odkrywczego, ale zawsze to jakaś odmiana ;-) SKŁADNIKI *kasza jaglana *jajo *skrobia/mąka ziemniaczana *cynamon (duuuuużo) *wiórki kokosowe *odżywka białkowa BTW I PROPORCJE /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/7492df76f06c4b27b15eac91592ffffc.png WYKONANIE *kaszę jaglaną ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić [...]
Chleb gryczany Polecam bardzo smaczny chleb z mąki gryczanej z dodatkiem jaglanej i ziemniaczanej. Prosty w wykonaniu, szybki, pięknie rośnie. Charakterystyczny smak gryki powoduje,że chleb nadaje się raczej do kanapek wytrawnych. Przepis oryginalny zmodyfikowałam na swoje potrzeby. Dodałam 2 łyżki mieszanki ziaren. W mojej wersji nie miałam mąki [...]
Odp na zapytanie RemyLogan Prawdę mówiąc w całym wywodzie o mykotoksynach i mąkach jasnych czy ciemnych oraz produktach z nich tworzonych cały czas liczyłem na to że ktoś zada takie pytanie Jednym słowem albo będziemy mieli odpowiednio wolno uwalniane węglowodany i będziemy się truli a w innym wariancie będziemy mieli szybkouwalniane węglowodany i [...]
[...] mi nie zje. Zupa to jedyna opcja żeby wogóle jadł warzywa. Dampaz u nas ostatnio nr jeden to pomidorowa z przecieranych pomidorów z lanymi kluskami, ale takimi robionymi a nie jak u Bzyka ze sklepu ;-) Pomidory wysmażam na maśle, kluski to jajko i mąka, więc kcal trochę jest ale ciężko to liczyć. Musiałabym dla siebie w osobnym garnku robić ;-)
[...] mąki trzeba dać) i do tego łyżka pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze.
[...] pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze. dzięki, spróbuje w weekend :-)
[...] dokładnie nazywa, bo nie widzę u siebie niczego takiego Znalazłem chlebek, który myslę, że będzie odpowiedni, co wy na to: Piekarnia Nowakowski, chleby razowy żytni Skład: mąka żytnia razowa, mąka żytnia, woda, sól, drożdże Czy taki chleb mam traktować jak chleb żytni czy razowy? Zireael deith blath caerme...there will be a day, there will be...
Nieco zmniejszyłem objetosc treningowa i podbilem kcal na ok 220/230. to jak obecnie nabija sie sylwetka zaczyna byc czyms pieknym, mysle ze do niedzieli beda fotki - musze sie ogolic :P Obecnie lecialo pełno mojej keto pizzzy czyli JAJKA+Mąka z pestek dyni (sprawdzcie makro to was zaskoczy) + nieco lnianego zapazonego tak zeby stworzyl kleik, ale [...]