Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] unieszkodliwiane w tym czasie przez bakterie i drożdże. W 100% razowym pieczywie ma to znaczenie, bo im więcej otrębów, tym więcej tez składników antyodżywczych. Lepiej, by mąka została dobrze przefermentowana przed pieczeniem przez zakwas. 100% razowe pieczywo na drożdżach nie jest specjalnie zdrowe, może szkodzić wrażliwszym osobom na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
f3dorr - jak jest tylko 50% żytniej mąki, to może być taki kolor; piszę z doświadczenia, bo piekę czasem chleby o różnym składzie. Mniej więcej wygląda to tak, jak powinno, biorąc pod uwagę, że na zdjęciu kolor też może być przekłamany. Może jest mniej żytniej, niż 50%, ale raczej nie wygląda na barwiony. Ziarna w chlebie są zbędne, podobnie [...]
[...] to ciężko może być o budowanie masy mięśniowej. Rozpiska Twojej diety (produkty w niej obecne) wyglądają dość dobrze. Warto jednak pamiętać o tym, że wafle ryżowe, mąka pszenna i ryż biały to produkty mniej lub bardziej przetworzone. Warto zwrócić uwagę na to, aby bazować na mniej przetworzonych, np. kasza gryczana, jaglana, jęczmienna [...]
pomine bez komentarza.. przyjedź i sprawdź.. smakuje jak mąka? zmnieszaj lepiej i zmien proporcje białko/mleko - jak lubisz budyn waniliowy to to tym bardziej polubisz
makaron, mąka pszenna, chleb...to niekoniecznie początek listy źródeł węgli, które proponujemy uwzględniać. Nie widzę też sensu w częściowym wywalaniu żółtek z jaj, jednocześnie jedynie z nich czerpiąc tłuszcz w swojej diecie(co też jest pomysłem kiepskim). Jednocześnie dieta uboga między innymi w witaminę A, E, C, niektóre wit. z grupy B, potas, [...]
Jesli sie nie boisz ze to bedzie wymieszane z maka to kupuj smialo ja bym wolal isc do pozadnego sklepu i wiedzac na co pieniadze wydaje ale to tylko moje zdanie zrobisz co bedziesz chcial.
Ja bym dał żytnią typ 2000, albo pełnoziarnistą z lubelli http://potreningu.pl/diety/produkty/465/maka-pszenna-typ-500 400-setka będzie miała podobny bilans
Jutro udzielę Ci wyczerpującej odpowiedzi, teraz bardzo się śpieszę. Narka Donio faka maka "...a nolva sra gdzieś tam po krzakach wokół tej przysadki..." by sweter
Mąka domowej roboty - praże na patelni skórka sama odchodzi i do blendera - wysmienite np. Rano do omleta! Dobry smak , te same wartości co orzechy i łatwo je gdzieś wcisnąć w takiej postaci :) pozdr. ok,juz rozumiem ;-)
[...] produktów Megabola - smakowo nienajlepsze ale skład i działanie lepsze od innych 12. to raczej serwatka z dodatkiem jakis innych białek i minerałów,za taką kasę może byc 13. brak skutków ubocznych, nawet działa 14. OK warto kupić 15. nie zaszkodził, ohydny smak,smakuje jak mąka, beznadziejnie się rozpuszcza ale warto kupic na spróbowanie Pozdro
1 Skład: mąka pszenna, cukier, margaryna, skrobia ziemniaczana, serwatka w proszku, tłuszcz roślinny utwardzony, emulgator – lecytyna sojowa, sól, substancje spulchniające (E 500, E 450), aromat (wanilia). Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów arachidowych, laskowych i migdałów mają zarówno mąkę pszenną która jest wysoko [...]
sucharki też wywal bo to zło. Nie rezygnuj z pieczywa ale kupuj tylko takei gdzie jest dobry skład. Ja jem na zmiane albo żytni jasny gdzie sa 4 składniki albo Orkiszowy gdzie skład mam taki MAKA orkiszowa ,żytnia , zakwas , sól, woda. pieczywa zjadam średnio 150-180g każdego dnia i zyje i efekty mam czy to masa czy redu
[...] dwa tygodnie, żeby nabrał "mocy". Ale chleb na zakwasie będzie dużo lepszy w smaku i pulchniejszy, niż na drożdżach - naprawdę warto go zrobić. Im "cięższa", bardziej razowa mąka - tym więcej daje robienie z niej chleba na zakwasie, bo bakterie i drożdże rozkładają substancje antyodżywcze i sprawiają, że chleb jest łatwiej strawny dla człowieka. [...]