ww: ryz,kasz,ziemniaki,maka itd bialka 2g/kg masy ciala ww w zaleznosci czy masa czy rzezba odpowiednio 4-8g i 2,5-4g/kg masy ciala i nie truj dupy takimi glupimi pytaniami
OK dzięki, a mąka ryżowa też się zalicza do tych węglowodanów? Moje wczorajsza miska /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/a915cbb5b6d8475fb53812e021caf883.jpg Zmieniony przez - GuitarLover w dniu 2013-05-24 09:41:51
to teraz ja : Ide sobie bez koszulki do kufla, lykam gainerka, a mama do mnie : -boze jaki ty gruby jestes! Ja rozumiem zeby chlopak byl wysportowany ale nie naszprycowany jakimis specyfikami a to po osiedlu biega potem tkai grubas jak ty a drugi ******* (nazwisko kumpla) inna sytuacja Poszedlem do lekarz po zowlnienie (lewe), mamie czegos [...]
Maka, to już jest kombinowany stak, jak lubisz takie kombinacje to oki, ja dawniej tak robiłem ale teraz są tak dobrane staki, że już kupuje gotowe/mają jeszcze więkkszą ilość lepszych składnkow niż te które chcesz połączyć/ dodałbym do takiego staka zma i więcej nie trzeba
[...] możesz naczczo, wieczorem to po treningu. nie musisz wszystkiego wyliczać. najważniejsze byś jadł nisko przetworzone produkty. makaron już nie jest pełnoziarnisty, żadna mąka nie jest pełnoziarnista. jest z pełnego ziarna, ale to nie jest całe ziarno. także wszystko oparte na mące nie jest tak naprawdę nie przetworzone. a teraz ogólnie co do [...]
[...] 700g to takie minimum. Musli sklepowe to sam cukier z cukrem, dwoma płatkami i jednym rodzynkiem - sama lepiej zrób sobie musli z płatków owsianych, orzechów i świeżych owoców. Stawiaj na ryby najlepiej tłuste morskie - śledź, makrela ale tez i dorsz czy mintaj (byle nie panga-sranga %-) ). Chleb najlepiej o składzie woda, mąka żytnia, sól. :-)
Jeśli chodzi o sam film, bo coś mu ucięło wiadomość i nie mogę edytować. W filmie tym bardzo drastycznie przytaczany jest szereg argumentów, które dla przeciętnego znów przytoczę Kowalskiego, jest po prostu mega straszne. Bo przecież w filmie usłyszeć można nawet, że męso powinno być zabronione dla dzieci i przytaczane są dzieci jedzące hot-doga [...]
[...] zakwasu. Kilogram mąki pszennej, szklanka żytniej, na zakwasie (ILE?) i drożdżach. W przepisach jest o 2-3łyżkach, dosypywaniu mąki itd, a ja daję zawsze pół na pół (zakwas/mąka) - z różnym skutkiem. OK, koniec tematu :-) Odpowiedział Pan: Gdy ciasto wyrośnie to odkłada żona na zakwas ok. 1/3 słoika 0,7 l Po co zakwas na sam koniec? Coś to [...]
Kilka powodow - wiekszosc sprzedawanej soi jest genetycznie modyfikowana - soja normalnie jest niestrawna, zawiera jakies substancje blokujace nasze enzymy potrzebne do trawienia, dlatego dopiero po odkryciu fermentacji chinczycy zaczeli ja jesc, a dzis: - soja w dzisiejszych czasach jest przetwarzana przez przemysl spozywczy nieprawidlowo, nie [...]
Witam. Może ktoś napisać gdzie kupujecie mąkę sojową? Byłem dziś w tesco i nie znalazłem - kupiłem granulat sojowy i będę rozgniatał ale nie idzie to najlepiej. Jeżeli mąka ma taki sam skład jak granulat/kotlety sojowe to jest rewelacja bo ma 50g białka i tylko 23g węglowodanów - TYLKO GDZIE JĄ KUPIĆ ???
[...] Dobra, postaram się napisać coś na temat :D Nie patrz jedynie na makroelementy, ale również w skład. Płatki ziemniaczane (61%), skrobia, olej roślinny rzepakowy, cukier, mąka pszenna, emulgator (lecytyna sojowa), glukoza, sól. Powiedzmy, że skład by obleciał, gdyby nie punkt nr 2, czyli co dzieje się z produktem podczas produkcji. Głębokie [...]
SFD/Images/2015/8/2/4a3282d1a1f94cdaaf0a5225355bf2e9.jpg Na tarce o drobnych oczkach ścieramy dwa duże bataty. Dodajemy 2 łyżki mąki, 2 jajka, sól, pieprz-mieszamy dokładnie. Smażymy po ok 4 min na stronę. SFD/Images/2015/8/2/f3c0d49e20574b52896779fe459e9c83.jpg SFD/Images/2015/8/2/be3f7585dea74c288757554c8ada08ad.jpg Sos: schab curry bardzo [...]
ok jestem po pierwszych porcjach new mass mutation smak banan: - rozpuszczalnosc idealna, zadnych grudek zarowno z mlekiem jak i z woda - smak, nie jest zbyt slodki ale zalatuje mąką...nie wiem czy to od bialka roslinnego czy cos ale taki posmak niestety jest Zaplacilem z wysylka 143zl, dostalem fajna torbe gratis takze za takie pieniadze napewno [...]
[...] Później odrywasz tą taką delikatną błonę tak, żeby nie przeszkadzała, później bym je jeszcze wygotował a na sam koniec to mielisz jak najbardziej, do substancji sypkiej jak mąka. Później bierzesz jedną łyżeczkę i popijasz wodą. Raz dziennie wystarczy. Przyswajalność wapnia w takim wypadku wynosi 90% a oprócz tego dostarczasz organizmowi szereg [...]
ja mam normalnie z data. podam przyklad: kreatyna jakiejs tam firmy ma date do lutego.ale dzialanie kreatyny jest jeszcze przez 6 miechow czyli do sierpnia.po tym okresie to juz raczej maka a nie kreatyna. tak???
Zrobiłam dzisiaj ciasto. Z racji większej blaszki składniki były x2. Mleko 2% zwykłe, migdały zamiast włoskich, mąka (self-raising nie orkiszowa, nie mam takiej w UK), dałam 30gr odżywki vanilia. Ciasto nie wyrosło, trochę gumowate, suche. Mimo wszystko zjadliwe. :-D
[...] szkodliwe dla wątroby i wyeliminować je z jadłospisu. Są to; smażone mięso, ryba, ostre tłuste przekąski ( szczególnie zimne), żywność, która jest bogata w skrobię - biała mąka, słodkie pieczywo, ciastka, herbatniki - zatykają tkanki wątroby, a także grzyby. Przy schorzeniach wątroby należy ograniczyć ocet, pieprz, musztardę, rzepę, rzodkiew, [...]
[...] skoro organizm gotowane pożywienie rozpoznaje jako trucizne, to czy człowiek jedzący tylko gotowane jedzenie bez grama surowych warzyw mógł by przeżyc dłuższy czas? niesądze a jezcze sprawa jedzenia surowych zbóż typu ryż, płatki owsiane, czy nawet surowa mąka. tragadia jednak co do warzyw sie zgadzam ze najlepsze surowe <nie wszystkie>