Ja cały czas ładowałem witaminy + minerały ale tak czytałem co mówił krzykacz i stwierdziłem czy na pewno to jest sens. Diete mam na 100% : Olej lniany,jajka,orzechy włoskie/migdały,warzywa,suszone owoce,pestki dyni,płatki owsiane,tłuste ryby,warzywa (brokuł/kalafior/marchew/pomidor/ogórek) i tak pomyślałem czy na pewno aby mi są potrzebne? Od 3 [...]
[...] , kotlet schabowy, spaghetti z durum plus mięsa indycze plus mozarella. Kolacja czesto makaron plus np. Twarog pol tlusty, zmiksowane truskawki maslana twarog odzywka na to migdały. Ogólnie nie jem nie zdrowych rzeczy. Nie jesy to scisla dieta pilnowania to i to teraz tylko na zasadzie zdrowych posiłków z dobraniem zapotrzebowanie odpowiedniego. [...]
Cena coś niska. Czy na pewno tłoczony na zimno ten olej? Tłuszczy jedz tyle ile ci wychodzi z zapotrzebowania, oliwa i lniany to dwa wzajemnie się uzupelniające źródła więc OK. Słonecznik bym sobie odpuścił ( same n-6), ziemne też mają ich sporo, lepiej zjeść włoskiego lub migdały ( jak Ci wchodzi). pozdr
[...] jeszcze ze do 1 i 2 posilku bede jadl po 1g omega-3. Teraz moje pytanie Czy 2,5 grama białka to nie za dużo? I czy takie źródła tłuszczy mogą być? Konkretnie chodzi mi o migdały. Nie mogłem w sklepie znaleźć orzechów włoskich .... Ostatnie pytanie czy dobrze to ułożyłem? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7bcce83dae6e4bb6a1daa8bbeaf44ba8.png Na dniach [...]
[...] nie ważne, czy tłuste, pół, czy chude -Ryby WW: -Ryż, kasze, makarony -Owoce wszelakie najlepiej teraz sezonowe, bo tanie jak barszcz Tłuszcze -oliwa z oliwek, olej MCT -migdały, orzechy włoskie -ryby znowu najlepiej tłuste typu łosoś b/t/w może być takie b : od 2 g/kg do 4 g/kg w : od 2 g/kg do 6-7g/kg t : najczęściej reszta [...]
[...] na wynos zabieraj pojemniki na żywność a w nich sałatkę/surówkę + tłuszcz + mięso. Orzechy arachidowe całkowicie wyeliminuj z diety, wyrzuć do kosza. Kup orzechy włoskie lub migdały. Makaronów nie jedz, daj zamiast ich kaszę/ryż/ziemniaki/warzywa bulwiaste/korzeniowe. Miód sztuczny to zwykły cukier stołowy... Mleko kupuj wysokotłuszczowe. Za mało [...]
zalezy tez na jakiej jestes diecie ja jadlam owsiane z jogurtem (dodawalam tez 2 slodziki) dodawalam kilka truskawek, jagod moga byc mrozone, lub roznego rodzaju orzechy i pestki jp. wloskie kalifornijskie migdaly i slonecznik, mozesz dodac suszonych owocow typu rodzynki, morele,sliwki, otreby... jest duzo ruznych pomyslow ja lubie owsiane na [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html Wrzuć też pełną ankietę do wglądu, bo sama waga to za mało. Co do masła z fistaszków (robisz sam, to już plus, ale faktu to nie zmienia, że fistaszki to właściwie strączki. Lepiej wykorzystaj do tego migdały, albo np. orzechy nerkowca)
[...] bazę. Wsypujesz do dużej miski płatki jęczmienne i owsiane. Na desce szatkujesz drobniutko figi, morele, pestki słonecznika i rodzynki. Dodajesz je do płatków. Orzechy i migdały trzeba rozgnieść. Najlepiej wysypać je na czystą ściereczkę, chwycić jej końce, zawinąć i w taki sposób uformowanym tobołkiem uderzyć kilka razy mocno o krawędź [...]
[...] tylko ogólnego bilansu kalorycznego. Jak chcesz wcisnąć białko to daj po treningu porcje, po treningu nie dokładaj z zewnątrz tłuszczy, przed treningiem też chyba że jesz z 2 godziny wcześniej posiłek. Zamaist margaryny daj masło, co jakiś czas rybe zjedz, zamaist oliwy orzechy włoskie czy migdały. białko mozesz dodac też do placka owsianego.
Migdały mają 275mg / 100g Fakt że nie je się aż takich ilości, ale w przypadku kaszy gryczanej, należy się chyba liczyć z pewnymi stratami podczas gotowania...?
[...] PS. co sądzicie o tej z Biedronki? około 50kg orzechów włoskich- muszę tylko wyłuskać olej rzepakowy- nie wiem jaka firma, zerwana metka. Jaki polecacie? wiórki koksowe migdały Co polecacie do kupić? Olej rzepakowy polecam ten z lidla 6 zł za 0,5 litra. Ale pamiętaj też o zachowaniu proporcji między kwasami - [...]
[...] owoców morza, steków, indyka. Jeśli chodzi o główne źródła węglowodanów to również kasze, płatki jaglane, bataty, makaron pełnoziarnisty. Do posiłków dorzucam także często kiszonki. Jem daktyle, rodzynki, migdały, orzechy. To co wrzuciłem do pierwszego posta zrobiłem na szybko bo chodziło mi o samo pytanie - podbić czy przerzucić na tłuszcze.
Są też jaglane, mają dość neutralny smak, dobre z mlekiem + mleko kokosowe, do tego starte jabłko, cynamon, na wierz orzechy np. włoskie, czy potarte migdały, do tego kostka - dwie gorzkiej czekolady i niebo w gębie ;-)