oku, na czuja :-D jajko, mąka, jogurt naturalny, proszek do pieczenia, daję wheya bo dziś na słodko, bełtam, wody dolewam tyle by dało się lać ( jak ciasto na naleśniory) i "piekę" w opiekaczu do tostów. Z porcji jajo, mąka ż50, jogurt 120, proszku łyżeczka a wheya 15 wychodzi mi 19 placków. Jeden zjadam od razu a 18 składam po dwa jak kanapkę z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
''skład: mąka żytnia 2000, woda, mąka pszenna, sól, drożdze '' powinien być zakwas i proporcje, żeby było dobrze bo nie wiadomo ile tej pszennej tam jest godzin 21 a jak oglądam jak Marcus Pierdzi :D
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Mam pytanie co do chleba razowego i oliwy z oliwek. 1.Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego? 2.Co do oliwy z oliwek to jak się przekształca ml na g???? Bo mam w diecie 5g oliwy z [...]
W przepisach one są, ale nie wiem już na jakiej stronie. Wrzucam tu cały przepis, bo mam skopiowany do worda. Tam jest mąka żytnia a ja po prostu zrobiłam z gryczaną :D Myślę jeszcze nad połączeniem gryczanej + ziemniaczana, ale jeszcze nie miałam okazji do przetestowania. To co pogrubione, to moje dopiski, reszta to oryginalny przepis i tylko [...]
Witam. Mam kilka pytan... 1. Czy chleb domowy w tesco Skład: mąka żytnia, zakwas piekarski, ekstrakt słodowy, sól, drożdze, jest dobry? 2.Gdzie można dostać makaron razowy (mąka żytnia)? 3. Jakie sosy polecacie do ryżu, makaronu z piersią? Zmieniony przez - Sprinteer w dniu 2014-12-04 23:54:25
[...] zielona,jak przyprawę curry uwielbiam to te pasty są słabiutkie może z innej firmy lepiej smakują nie wiem od dawna chodzą za mną kluchy przecieruchy, kluchy szare z ziemniaków zwał jak zwał, jak wiadomo oprócz ziemniaków głównym składnikiem jest mąka, i jestem ciekaw czy próbował ktoś tego dania zrobionego z mąką orkiszowa/żytnią razową itp??
Np. jak próbowałam pokazać rodzicom jak robić zakwas - mają tak zimo w kuchni, że nawet się mąka nie ukwasiła, rozdzieliły się woda i mąka na osobne frakcje.
DZIEŃ 37 - TRENINGOWY ***** DIETA I SUPLEMENTACJA ***** Przedtreningowy, solidna porcja zeby sila i masa szła: Na ostatni posilek piersi: I trzeba bylo zrobic male zakupy, kupilem jakas inna oliwe niz zwykle zobaczymy czy dobra: 01. 40g odzywki bialkowej, 3 kromki chleba zytniego **. 8 kaps. MACHINE MAN COMBO 02. 100g ryżu, 300g piersi z [...]
Składniki z których powstaje to: woda, ziarno żyta (32%), mąka żytnia (mąka żytnia razowa 13%), siemię lniane (3,5%), sól, drożdże, ocet, ekstrakt słodowy ciemny, błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). To ten - ekstrakt słodowy nie jest potrzebny w chlebie, to zamiennik cukru. "wartość odżywcza w 100 g ekstraktu Wartość [...]
Maka zytnia to troche inna bajka, bo zeby cokolwiek w domowych warunkach sie udalo... trzeba by ja zakwasic. Dlatego tez w sklepach dobrego chleba z maki zytniej - jak na lekarstwo - piekarnia woli szybko i latwo, a maka zytnia i drozdze - to jednak nie to.
[...] 550 ok. 200g letniej wody Zakwas wymieszać z wodą, obydwa gatunki maki wymieszać i połączyć z zakwasem. lekko przykryć i pozostawić do przefermentowania na 24 godziny. Jeśli mąka zawiera dużo otrąb, być może trzeba będzie dodać więcej wody niż w przepisie. Składniki ciasta chlebowego 1100g: 600g cały zaczyn jw. 300g mąka żytnia razowa typ 2000 [...]
Witam. Mam pytanie co do chleba razowego. Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego?
Tu masz sprawę hormonalną, wzrost poziomu estrogenów kończy się retencja. Dam przykład na mężczyznach którzy używają srodków dopingujących. Bierzemy testosteron, organizm ma go kilka krotnie ponad normę a dąży do równowagi. Wiec za pomocą enzymu armoatazy zamienia część testosteronu estrogen(po to na dopingu używamy inhibitorów aromatazy żeby to [...]