Już za dwa dni w Tampere/Finlandia rozpoczną się Mistrzostwa Europy w Wyciskaniu Leżąc (zawody sprzętowe).W mistrzostwach udział weźmie 273 reprezentantów z 18 krajów w tym 181 mężczyzn i 92 kobiet. Polskę będzie reprezentowało 10 zawodników. W kategorii seniorów Darek Wszoła /Śródmieście Legnica w wadze 59 kg, Mariusz Grotkowski/Wiking [...]
SOBOTA DNT Rozgrzewka zrobiona --drewno narąbane ---kawa a przy kawie --250g ciasta z mąki orkiszowej ze śliwkami --szału nie było ,ale chciało się |-) BYczku! Mąka orkiszowa, śliwki toż to zdrowe futrowanie:-))
W Sofii odbyły się Mistrzostwa Europy Weteranek i Weteranów w Wyciskaniu Leżąc. W mistrzostwach wystartowała jedenastoosobowa reprezentacja Polski, która w mistrzostwach zdobyła sześć medale (cztery złote oraz dwa srebrne medale) a Mariusz Hadrysiak, Wiesław Grabowski oraz Bolesław Mąka okazali się najlepszymi zawodnikami starego kontynentu w [...]
Witam Sory,że tak długo nie odpowiadałem, ale nie miałem dostepu do sfd. Swego czasu dzięki uprzejmości Bulmastifa (pozdrawiam)uzyskałem od niego kilka informacji,które jak sądze mogą Ci się przydać. Planowałem kiedyś cykl z 2 op. S1+ - taka ilośc do mojej wagi wydawała mi się dobra i wystarczająca. Życie poszło jednak innym torem Jak zapewne [...]
Nie jest zły aczkolwiek im mniej w składzie tym lepiej , nie licząc tych na zakwasie to optymalny jest taki skłąd zwykłych popularnych chlebów , mix jakiś mąk i np mąka żytnia ,mąka pszenna , woda , drożdże ( jak zakwas to super) sól . Teraz zauważyłem u siebie wysyp dziwnych nowych chlebów z długim składem i głównie to jakieś dziwne [...]
Nie krecilem, ale pokrece by sprawdzic jakie sa odczucia, dziekuje :) Ekseprymentowalem z tym cwiczeniem z ciekawosci, by sprawdzic jak i co w nim czuje - od kilku miesiecy permanentnie dokucza mi jakis element w prawym barku w czasie wykonywania wiekszosci cwiczen angazujacych ramiona, obrecz barkowa i klatke, dlatego szukam sobie alternatyw. [...]
a jakie jest to sprawdzone źródło. kupuje chleb żytni w foliowym opakowaniu i w składzie jest mąka żytnia razowa i mąka żytnia no i coś tam jeszcze ale nie ma żadnych konserwantów czy coś w tym stylu. sądze że to jest dobry chleb. a ile to jest ta jedna porcja bo nie bardzo rozumiem
World Masters Women's Bench Press Championships - 18-21.04. 2013r. Krótkie podsumowanie startu naszych zawodników i miejsca W Pradze odbyły się Mistrzostwa Świata w Wyciskaniu Leżąc, w których nie zabrakło reprezentantów Polski. Nasi zawodnicy swój start mogą zaliczyć do bardzo udanych, ustanawiając nie tylko nowe rekordy Polski ale także i [...]
ja z jedzeniem mam ten problem, ze po prostu lubie dobrze zjesc. Dobre zarcie jest niezbednym elementem dobrego zycia wg mojej definicji :-). Nie chce tego zmieniac. Problem, z ktorym bede walczyl pewnie jeszcze dlugo to napady obzarstwa. Marcelu, "dobrze zjeść" to wg Twojej definicji z chlebem, makaronem, mąką, owocami? Napady obżarstwa są [...]
Ciemny nie definiuje jakościowego chleba. J/W patrz na skład. Staraj się wybierać chleb, który składa się głównie z mąki żytniej/razowej nie pszennej. Dziś kupiłem inny, ale też z Biedronki. Wg etykiety 48,5% mąka żytnia, słonecznik 10%, mąka pszenna Ten co kupowałem wcześniej też był z mąki żytniej i pszennej, ale nie ma napisanych procentów
[...] dzieci? MORLINKI? JEDYNKI czy jakośtak - pakowane jak jakieś BATONY!! za moich czasów to się jadło PRINE POLO.. a teraz szamają "kogucie grzebienie z wymionami".. w KIFie był artykuł, w którym dr Fort pisał, o tym, ze parówki to w dużej mierze mąka w tłuszczu.. - czyste węgle (mąka) z tłuszczem (zwierzęcym).. dlatego zgłębiam temat..
myślę że to się przyda "test -Na wrzody żołądka lub dwunastnicy cierpi około 10% polaków, w większości ludzie młodzi i w średnim wieku, wykonujący stresującą pracę. Do powstania owrzodzeń przyczynia się także złe odżywianie, częste jedzenie fast foodów, tytoń, alkohol i długotrwałe przyjmowanie niektórych leków. Choroba wrzodowa objawia się [...]
Jedz stosując zasady przede wszytskim zdrowego odzywiania, wiadomo, oczyszczona mąka ma mniej składników odzywczych. Naucz sie piec sama chleb na zakasie to nei jest trudne i tez ne jest strasznei czasochłonne, a będziesz miała to co najlepsze. Nie chodzi tylko o filozofie czy smak, ale bakterie w zakwasie przerabiają częśc glutenu, rokładaja [...]