Jaka jest różnica pomiędzy mąką pszenną razową, a żytnią razową jeśli chodzi o używanie jej w diecie, do omletów, placków itp? Słyszy się, że żytnia tak, pszenna nie? Zakładając jak napisałem typ 2000.
Jaka jest różnica pomiędzy mąką pszenną razową, a żytnią razową jeśli chodzi o używanie jej w diecie, do omletów, placków itp? Słyszy się, że żytnia tak, pszenna nie? Zakładając jak napisałem typ 2000. Ponawiam pytanie
Raczej ciężko o nadmiar dzisiaj więc nie powinieneś się o to martwić. Bardziej bym zwrócił na FODMAP, ilość białka oraz formę jego dostarczania, a także udział werbaskozy, stachiozy i rafinozy - jeśli masz problemy z gazami Zmieniony przez - Paweł W. w dniu 2014-02-04 13:55:45 kurcze nie wydaę mi się żeby to był problem białek, bo jak odłożyłem [...]
Moje pytanie dotyczy tego ze niby organizm nie odroznia z czego dostarczamy wegle np czy to zwykla maka czy pelno. Czy to prawda? Czy bedac ekto i trenyujac 6x w tyg po 2h dziennie intensywnie mma+silownia (nie chodzi mi o to czy zdrowsze czy nie) . Wiec do rzeczy. Czy Jedzac np na sniadanie owsianke zmieszana z cheeriosami,na obiad co 2-3 dni [...]
a jaką wartość odżywczą mam się odnieść do niej, niby owies ma jak ziarno ok 16g białka i 7tł, ale znowu mąka sklepowa itp ma białka już np ok 12. Dodam, że sam będę robił tę mąke.
Skoro nie masz czasu by wymieszać wodę z mąką i zakwasem a po kilku godzinach wstawić do piekarnika to nie jedz chleba:-D Uważasz że ciasto francuskie nie jest do końca złe a jajka chyba są bardzo złe skoro jedno zjadłaś tylko? Jakby miska była porządna to na sam widok tego syfu który fundujesz organizmowi robiło by Ci się słabo uwierz mi. [...]
[...] może tłuszcze osiągają wartości gdzieś tak koło 100, ale spoko, żyły są, a mam wręcz wrażenie, że chudnę%-) Kittie, wrzucę potem wszystko hurtem;-) Dla Ciebie za chwilę mogę tutaj wrzucić;-) Neysha - czasem tak robię,jak mam chudą i mikro miskę%-) Bunia - a dlaczego nu nu? Od kiedy maslo i mąka razowa żytnia są nununu mi proszę wytłumaczyć;-]
[...] więc czy mogę spożywać makaron jako zamiennik, oczywiście przy trzymaniu makroskładników? Jeśli tak to który lepiej: 1 Makaron Premium 100% durum skłąd semolina z pszenicy durum, woda 2 Makaron pełnoziarnisty skład: mąka pełnoziarnista z pszenicy durum, woda, śladowe ilości glutenu Dziękuję Zmieniony przez - Kkkris91 w dniu 2013-10-11 22:45:45
Siemano, policzyłem sobie makrosy tego omleta i wyszlo mi cos takiego : kcal: 974 B: 58 W: 83 T: 34 Składniki - 3 jajka - 180g Płatki owsiane - 150g Mleko - 50g Mąka - 5g Białko WPC - 20g Tutaj moje pytanie - Ważę 74kg i jestem na masie - czy dam rade przyswoić całą ilość tego białka ? Czy jest sens dodawać odżywkę białkową ( oprócz tego, że [...]