mi sie zdaje ze te podskorne i 30 minu przed to jesli chodzi o igf zwykly a nie lr3 bo jego okres poltrwania to juz 12h. ale dalej nie wiemy czy kwas da rade poskornie.Mala ciekawostka Stosowanie hormonu wzrostu w formie zastrzyków podskórnych jest z kolei przykładem otrzymywania zbyt małej dawki i niewyciągania maksymalnych korzyści z działania [...]
CLA wykazuje dosc ciekawa wlasciwosc jaka jest blokowanie magazynowania fatu, dzieki czemu rezerwy nie sa na bierząco uzupełniane w naszej tkance tluszczowej. CLA w dawce ponad 3g na dobę przez 12 tygodni spowodowało u osób otyłych znaczną utratę tkanki tłuszczowej. Dzieje się tak dzięki ważnej roli odgrywanej przez CLA w zakresie gospodarki [...]
[...] z Kacpokiem i z Kaziem - poniekąd też. Bo pamiętajmy, że - pomimo istnienia tak ogromnej liczby różnych form kreatyny - tylko Albion udowodnił wyższość Magny nad mono. Temat kwasu arachidownowego wymagałby dłuższego arta. Natomiast moje wątpliwości co do niego biorą się stąd, że to kwas omega 6, zaś zachwianie stosunku omega 6 do omega 3 obwinia [...]
[...] sa bardziej odczuwalne 4-hydroksyizoleucyna z kozieradki to dodatek ktory ma poprawiac wykorzystanie makroskladnikow poprzez optymalizacje wydzielania insuliny dla mnie kwas alfa-liponowy jest lepszym wyborem cordygen5 to ekstrakty z maczuznikow (chinskiego, bojowego etc.) maczuzniki to grzyby posiadajace cechy pasozyta (bo na poczatku rosna [...]
michal nie wiem po co to usuwasz, kwasy pod wplywem ZADNEJ prostej reakcji chemicznej NIE zamienia sie w zasady kwas+zasada->sol kwasy>zasady->kwasne srodowisko(zasady ida w pioruny czyt. sole a kwasy zostaja) zasady>kwasy->zasadowe(analogicznie) to co piszesz o jakiejs przemianie to sa z punktu widzenia chemii BZDURY :) poza tym [...]
zgadza sie cola jest dobra na trawienie bo sama ma kwas min. cytrynowy w skladzie, wiec michale zaprzeczas sam sobie, bo jest cola w organizmie zamienia sie w odczyn zasadowy to nie moze trawic pokarmu skutecznie!!
, mianowicie mowil ze rozlalo mu sie to na pace i wszystkie burty pordzewialy, wozek widlowy itd czyli mozna sobie wyobrazic jakie to jest swintwo kwas ortofosforowy z dodatkami używany jest akurat jako odrdzewiacz. pzdr/
kwas ortofosforowy z dodatkami używany jest akurat jako odrdzewiacz. byc moze bez dodatkow wywoluje odwrotna reakcje nie wiem z reakcji chemicznych dobry nie jestem, ale wytlumacz mi wiec jak to mozliwe ze po rozlaniu sie owego kwasu wszystkie czesci pokryte farba, zostaly "zezarte" i pokryly sie rdza?!
Kwas fosforowy(V) rdzy nie powoduje bo anion ortofosforanowy nie wchodzi w skład rdzy, zeżarte bo ma właściwości żrące. do powstania rdzy konieczny jest tlen i woda. pzdr/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2009-01-13 15:49:06
Nie bol swiadczy o regeneracji- niektorzy nie maja zakwasow, co nie znaczy, ze ich miesnie sa 'w porzadku'- kwas mlekowy ustapi, ale wlokna nie musza byc zregenerowane. "Kogut tylko na własnym gnojowisku dużo może".
Jak mięsnie bolą to nie sa zregenerowane! Znajduje sie w nich kwas mlekowy oraz doszło do mikro uszkodzeń. Jeśli sie nie ma zakwasów na drugi dzień to i tak trzeba odczekać troche, żeby mięśnie urosły. Zróbcie sobie trening na bolących mięśniach to zobaczycie, jak wam siła i masa mięśnia spadnie. A co do tabelki to nie mozna jej brać dosłownie. [...]
1 - Cannibsl Ferox Ampew smak lemon lime 2 - W smaku fajny kwas można by powiedzieć, że trochę wykręca mordkę dla mnie to na plus dla innych może mniej - Ocena - 5/5 3 - Napompowało mnie na koniec treningu dopiero a w trakcie bez większego szału - Ocena 3/5 4 - Tutaj za to pobudzenie lepsze niż po Noxi, może nie jakieś takie, że mógł bym góry [...]
Widzę teraz, że Ty masz profil nerkowy, i masz kwas moczowy itd w tych wcześniejszych wynikach. Nie zauważyłam wcześniej. Mój błąd. Natomiast ja mimo wszystko poszłabym na konsultacje do kogoś innego, albo poczekała i ponowiła badania za jakieś 2-3 miesiące.
[...] konwersji ALA do EPA i DHA? Przecież to osobny związek który również ma wiele udokumentowanych działań prozdrowotnych, choćby Faftaq wiele takowych wklejał. Może jednak rozpatrujmy to jak oddzielny kwas a nie w każdym temacie o np. oleju lnianym ciągle tutaj piszecie że słabo konwertuje do EPA i DHA jakby tylko te dwa związki były w rodzinie O3.
[...] Wszystko jest kwestią ilości ser żółty bardzo dobre źródło wapnia szczególnie mozzarella, polecane. Szpinak też ok, zawiera duże ilości karotenów, ale ze względu na kwas szczawiowy, nie można się nim opychać. pieczywo ciemnie, nic nie mówi, to moze być zarówno pszenne barwione karmelem z dodatkiem wielu natyodżywczych substancji, jak i [...]