[...] Jeśli chodzi o ilość białka w diecie, proponuję nie przekraczać 25%, gdyż wysoka podaż białka w diecie kobiety ma negatywny wpływ na jej gospodarkę hormonalną i może nawet powodować bezpłodność (m.in. poprzez 4x wzrost stężenia amoniaku w drogach rodnych). Być może nie jest to [...]
wrong o toto :-D filonka myślałam, sprawdzałam, nie podobało mi się :-D Poczekam na wiosnę ;-) Magalina u nas odwrotnie, kobiety na wolnych można policzyć na jednej ręce, nie używając połowy palców :-D Gruchają więc z gejszami z sali cardio ;-)
[...] Jak robiłam brzuszki na skosie ujemnym, to jeden przystojny podszedł i mnie przeprosił, że będzie przede mną robił siady - że to nie wypada tak tyłem do kobiety, ale tak mu łatwiej bo kontroluje w lustrze 8-O Miałam powiedzieć, że bardzo mi to na rękę, bo miał wyjątkowo zgrabne gluteusy, ale pomyślałam, że nie będę chłopa [...]
[...] i odniosę się do słów z linka przesłanego mi wczoraj przez Felicity... mniemam, że też dostałaś "Puszyste osoby tracą kobiece kształty - widziałam tam ich zdjęcia. Te kobiety przypominają kwadraty" W czerwonej sukience jesteś mega ładnym i mega kobiecym kwadratem (tudzież sześcanem... wszakże płaska nie jesteś) po redukcji... zresztą w [...]
hehe 165 cm to najlepszy wzrost dla kobiety, zawsze byłam takiego zdania ;-) zwłaszcza, że chodzę tylko w butach na obcasie, jedyne buty na płaskim jakie mam to adidasy, a jak nałoże 14 cm szpile to jestem wzrostu większości facetów w moim mieście :-)
[...] z nasyconego tłuszczu, który podczas ogrzewania zachowuje się w sposób najbardziej stabilny, poza tym przechowuje się dobrze w temperaturze pokojowej. Omega-3 a ciąża Dla kobiety w ciąży bardzo ważne jest dostarczanie organizmowi odpowiednich ilości kwasów Omega-3, gdyż zapotrzebowanie na nie w związku z rozwijającym się płodem jest znacznie [...]
a to dlatych co chca ograniczyć Otyłość a spożycie tłuszczu artykuł dr. n. med. Magdaleny Białkowskiej Ujemne skutki nadmiernego spożycia tłuszczu to przede wszystkim otyłość i choroby metaboliczne. Dodatkowo nadmiar spożywanego tłuszczu może powodować miażdżycę, gdyż jest ona źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu. Mieżdżycę [...]
[...] morska odmiana okonia i makrela, mogą hamować rozwój komórek rakowych. Wiadomo też, że dieta kobiet mieszkających w Azji, które znacznie rzadziej chorują na raka sutka niż kobiety w krajach zachodnich, jest o wiele bogatsza w produkty zawierające duże ilości kwasów tłuszczowych OMEGA-3. W gruczole piersiowym Amerykanek, które zazwyczaj [...]
Łagodna menopauza dzięki diecie To niełatwy okres w życiu kobiety. Okazuje się jednak, że np. Japonki "przekwitają" prawie bezboleśnie. Jaka jest tego przyczyna? Naukowcy zwrócili uwagę, że w przeciwieństwie do mieszkanek Europy czy Ameryki Japonki nie tylko prawie nie cierpią z powodu dolegliwości wieku przekwitania, ale i [...]
Owoce chronią przed utratą wzroku w starszym wieku Jedzenie owoców i warzyw może pomóc w zapobieganiu zwyrodnieniu plamki żółtej - chorobie, która jest główną przyczyna utraty wzroku w wieku powyżej 65 lat - informuje pismo "The Archives of Ophtalmology". Plamka żółta to obszar siatkówki odpowiedzialny za najostrzejsze widzenie, [...]
Dieta bogata w białko może utrudniać zajście w ciążę Dieta bogata w białko może obniżać szanse kobiety na zajście w ciążę - wskazują wyniki naukowców amerykańskich. Informację podaje serwis "EurekAlert." We wcześniejszych badaniach na myszach i krowach udało się zaobserwować, że dieta bogata w białko sprzyja podniesieniu poziomu [...]
[...] które wydatkują za dużo energii (np. ćwiczą zbyt intensywnie) lub za mało jedzą. Badania przeprowadzono w grupie 32 bardzo aktywnych fizycznie kobiet. Okazało się, że te kobiety, u których miesiączki uległy zahamowaniu, miały o około 85 procent wyższy poziom greliny niż wynosi norma. Co ciekawe, u bardzo aktywnych fizycznie kobiet, które [...]
[...] były o około 13 procent mniej narażone te spośród uczestniczek badań, których dieta była najbogatsza w błonnik (pochodzący np. z produktów z pełnego ziarna lub otrąb) niż kobiety, które spożywały najmniejsze ilości błonnika. Jak podkreśla prowadzący badania dr Chung-Jyi Tsai, ochronne działanie diety bogatej w błonnik potwierdziło się nawet po [...]
[...] dlaczego zaraz zaniepokojenie przecież powszechnie wiadomo, że soja to źródło zdrowego taniego białka, znana w Chinach od ponad trzech tysięcy lat, powszechnie wiadomo, że kobiety Azjatyckie mają dużo mniejszy wskaznik zachorowalności na raka piersi, niższy wskaźnik występowania osteoporosy. Nasza wiedza o soi pochodzi głównie z niezwykle [...]
[...] cytotoksycznych lub pomocniczych, nie dopuszczając do atakowania własnych tkanek i rozwoju chorób autoagresyjnych. Limfocyty T regulacyjne kontrolują też układ odpornościowy kobiety w trakcie ciąży, by jej organizm nie *odrzucił* rozwijającego się płodu. Grupa naukowców z Tulane University z Nowego Orleanu pod kierunkiem Weiping Zou wykazała, że [...]
[...] ci w walce z nadwagą Szybciej schudniesz, gdy dietę połączysz z treningiem. Jednak nie ulegaj modom. Wybierz dla siebie odpowiedni sport. To, co jest dobre dla młodej kobiety, nie sprawdzi się, a nawet może zaszkodzić seniorce. Sport, który rozwija mięśnie nóg, pomoże spalać kalorie, ale nie ułatwi walki o płaski brzuch. Nawet pływanie nie [...]
[...] natomiast co do odżywiania nie ma takiej jasności. Wyniki badań sugerują, że dobrze jest jeść ryby, a źle pić kawę, natomiast umiarkowane spożycie alkoholu chroni kobiety. Jednak wciąż nie ma na to jednoznacznych dowodów. Ostatnio zespół brytyjskich naukowców z University of Manchester odkrył, że dieta pozbawiona owoców, zwłaszcza [...]
[...] w wielkości porcji i wartości kalorycznej posiłków), i wegetariańską dietę Ornish. Na początku eksperymentu uczestnicy ważyli średnio 106 kg - mężczyźni i 93 kg - kobiety. Po roku stosowania diety lekarze stwierdzili, że w każdej grupie około jedna czwarta uczestników straciła ponad 5 proc. wyjściowej wagi ciała. Zauważyli, że lepsze [...]
[...] Zdaniem autorów pracy, najnowsze wyniki sugerują, że czosnek może zapobiegać utracie masy kostnej i, co za tym idzie, osteoporozie. Jest to choroba, która najczęściej dotyka kobiety w podeszłym wieku i znacznie zwiększa ryzyko złamań. Przyszłe badania pozwolą ocenić, czy jedzenie czosnku może rzeczywiście pozytywnie wpływać na tkankę kostną [...]
[...] zawałem i wzmaga wydalanie płynów z organizmu. Mówi się, że gwarantuje długowieczność, obniża bowiem poziom cholesterolu we krwi aż o 50 procent. Oberżyny powinny unikać kobiety w ciąży, małe dzieci, osoby cierpiące na reumatyzm, choroby nerek i układu trawiennego. Choć niskokaloryczna nie należy jednak do lekkostrawnych. BRUKSELKA - [...]