pekulski104Zapomnialem jeszcze o żółtym serze , tłuszczu wychodzi i tak 1,2 g/ kg czyli prawidłowo , ser zolty ma troche tluszczu z innych drobnych rzeczy nazbiera sie tyle samo co w serze na 100 gram i dojadam czasem masło orzechowe albo pestki czy orzechy i wychodzi mi z 80 gram tluszczu ponad nawet i tego sie trzymam . Wiec jak z ta oliwą ? Wcale jej nie wliczac jak usmaze na 40 ml oliwy i 3/4 z tego sie wchlonie to wgl nie liczyc ze 30 gram oliwy zjem ? Zawsze liczylem 20 na oko dodawalem to 180 kcal wychodzilo , wiec jak zrobic zeby bylo prawidlowo przy liczeniu i smazeniuRafallAle skoro w ciagu dnia jem jedynie piersi z kurczaka serki wiejskie chleb ryż szynke z kurczaka płatki mleko i jakies owoce to tłuszczu praktycznie nie ma wiec raczej moge smazyc na patelni piersi i nie zalowac tej oliwy ;)
To czego tak mało tłuszczu żeby nie podlało Jak chcesz to smaż na tej oliwie ale nie będzie w niej tam żadnych wlaściwości tylko tyle że usmażysz oliwa traci właściwości swoje przy smażeniu.
Rafis