Szacuny
3
Napisanych postów
595
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11162
A jakie są jeszcze dobre sery pryczy mozzarelli? Chodzi mi by miały białko, tłuszcze, mało węgli lub wcale i były zdrowe i smaczne. Czyli warte dodania do menu:)
Szacuny
51
Napisanych postów
1295
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
24734
Maslo klarowane jest pozbawione białka, przez co nadaje się do smażenia i się nie przypala tak jak zwykłe masło. Wydaje mi się że mówisz o maśle klarowanym gotowym ze sklepu, tutaj bym odradzał bo to tylko z nazwy jest masło klarowane.
Szacuny
51
Napisanych postów
1295
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
24734
Widzialem skład takiego produktu u teściowej, kupiony bodajże w Biedro. Była domieszka tłuszczów roślinnych i paru innych składników które w normalnym maśle nie występują.
Do smażenia szybciej użyć smalcu/oleju kokosowego/oliwy, na krótkie smażenie typu jajecznica nada się zwykłe masło, do kanapek też lepiej zwykłe dobre jakościowo masło niż przemysłowe klarowane.
Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2014-03-31 10:34:01
Szacuny
9
Napisanych postów
1414
Wiek
31 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
19755
Aktualnie robię tydzień przerwy od treningów. Chcę utrzymać zerowy bilans kaloryczny aby waga ani nie wzrosła ani nie zmalała. Pytanie mam dotyczące węglowodanów. Uciąć je na czas przerwy, zwiększając jednocześnie tłuszcz czy trzymać wszystko tak samo? Czy zmniejszenie ilości WW może na czas przerwy wypłukać glikogen z mięśni, tym samym powodując ich rozpad?Pzdr