SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 200265

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 73 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4208
Itamiku

Życie to nie schematy, bo licza sie tylko makroskladniki!


Dobre, zapamiętam . Dzięki za rady

"Go Train, or go Home"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 595 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11162
A jakie są jeszcze dobre sery pryczy mozzarelli? Chodzi mi by miały białko, tłuszcze, mało węgli lub wcale i były zdrowe i smaczne. Czyli warte dodania do menu:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24734
Dobrej jakości Gouda , (20g białka, 25g tłuszczy 0w) , dla odmiany warto sięgnąć po sery Kozie/Owcze (dla walorów smakowych i nie popadania w rutyne).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1883 Wiek 49 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21543
Czy maslo klarowane jest duzo lepsze niz zwykle maslo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24734
Maslo klarowane jest pozbawione białka, przez co nadaje się do smażenia i się nie przypala tak jak zwykłe masło. Wydaje mi się że mówisz o maśle klarowanym gotowym ze sklepu, tutaj bym odradzał bo to tylko z nazwy jest masło klarowane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1883 Wiek 49 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21543
Vaader a dlaczego uwazasz ze tylko z nazwy? Jakies zrodla?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24734
Widzialem skład takiego produktu u teściowej, kupiony bodajże w Biedro. Była domieszka tłuszczów roślinnych i paru innych składników które w normalnym maśle nie występują.
Do smażenia szybciej użyć smalcu/oleju kokosowego/oliwy, na krótkie smażenie typu jajecznica nada się zwykłe masło, do kanapek też lepiej zwykłe dobre jakościowo masło niż przemysłowe klarowane.

Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2014-03-31 10:34:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 595 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11162
Nie patrz na to... u teściowej zawsze dostanie trutkę;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24734
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1414 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 19755
Aktualnie robię tydzień przerwy od treningów. Chcę utrzymać zerowy bilans kaloryczny aby waga ani nie wzrosła ani nie zmalała. Pytanie mam dotyczące węglowodanów. Uciąć je na czas przerwy, zwiększając jednocześnie tłuszcz czy trzymać wszystko tak samo? Czy zmniejszenie ilości WW może na czas przerwy wypłukać glikogen z mięśni, tym samym powodując ich rozpad?Pzdr
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ile czasu redukcja??

Następny temat

Dieta na redukcje pomoc

WHEY premium