[...] w tkance tłuszczowej. HCA może spowalniać ten proces. Dodatkowo ekstrakt Garcinia Cambogia wykazuje, u niektórych osób, zdolność do redukcji apetytu, zwłaszcza na produkty słodkie. Ekstrakt Garcinia Cambogia najczęściej poleca się przyjmować na około godzinę przed posiłkiem w dawce zbliżonej do 500 mg HCA. Chrom Już od roku 1980 chrom przez [...]
[...] Udało mu się! W niecałe sześć miesięcy, Drew przytył ponad 30 kg! Tak jak zaplanował, całkowicie zrezygnował z treningów na siłowni i codziennie spożywał fast foody oraz pił słodkie napoje. Przyznał, że nie jak dużo tak jak w eksperymencie Super Size Me, ale skupił się na żywności wysoko przetworzonej, takie jak białe pieczywo, białe makarony, [...]
[...] odżywcze: 100 g tego produktu dostarczy 303 kcal, w tym: 7,6 g tłuszczu 47,7 g węglowodanów 9,4 g białka 1,5 g soli Plusy: w smaku wypadają całkiem dobrze, choć są lekko słodkie. Minusy: produkt nie jest ogólnodostępny, skład wiadomo, mógłby być lepszy, sporo zbędnych dodatków, których można byłoby uniknąć. Funtastic wraps tortilla pszenna [...]
[...] owoc, że łatwo jest zapomnieć o jej egzotycznym pochodzeniu. Pochodzi z regionu obejmującego południowe Chiny, północno-wschodnie Indie i Birmę, a najwcześniejsza wzmianka o słodkiej pomarańczy pojawiła się w chińskiej literaturze w 314 roku n.e. Co można zrobić z pomarańczy? Pomarańcze najlepiej smakują na surowo, jednak sprawdzą się także jako [...]
Czy kiedykolwiek spędziłeś noc na przewracaniu się z boku na bok, chcąc zasnąć, ale bez powodzenia? Chyba każdy z nas miał taką sytuację. Po ciężkiej nocy człowiek wstaje rozbity, wyczerpany fizycznie i psychicznie, a to bez wątpienia potrafi zdemolować nie tylko poranek, ale nawet cały dzień. Melatonina to hormon snu, który potrzebuje ciemności, [...]
Większość z nas lubi słodkie potrawy i często goszczą one na naszym stole. Niestety, choć słodzone cukrem produkty są smaczne, jedzone w zbyt dużej ilości stanowią poważne zagrożenie dla naszego zdrowia. Nadmierne spożycie cukru może przyczynić się do rozwoju wielu chorób. Ostatnio coraz częściej słyszymy "modną" nazwę cukier dodany - czym on [...]
[...] węglowodanów, 1,2 g soli. Plusy: produkt jest ogólnodostępny, w smaku wypada nie najgorzej, jest delikatne i kruche zarazem. Minusy: skład nie powala, pieczywo jest lekko słodkie. Ekowital Amarantusowe pieczywo chrupkie Skład: kukurydza*, mąka amarantusowa* 20%, ryż*, żółty groch*, białko grochu*, sól, cukier. *Składniki pochodzące z [...]
[...] paluszki i inne podobne produkty. Naprawdę ich nie potrzebujesz! Słodkie napoje trafiają do kosza W licznych rozmowach z moimi Klientami często przewija się jeden błąd - słodkie napoje. I nieważne czy będzie to herbata (i kawa) słodzona cukrem, czy soki owocowe, a może słodzone napoje gazowane. Żaden z tych napojów nie wnosi niczego [...]
Negatywne skutki spożycia cukru przestają kogokolwiek dziwić. Świadomość żywieniowa rośnie. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nadmiar cukru w diecie przekłada się na wzrost masy ciała, wzrost ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu, wysoki poziom trójglicerydów we krwi, większe ryzyko cukrzycy, chorób serca i układu krwionośnego, większe ryzyko raka [...]
Masło orzechowe jest jednym z najczęściej stosowanych dodatków w żywieniu sportowca i nie tylko. Używamy ich do ciast, deserów czy omletów. Stanowi ciekawe urozmaicenie diety. Natomiast na sklepowych półkach zobaczyć można, że masło orzechowe niejedno ma imię. Kruche ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą Składniki: 240 g bananów 145 [...]
[...] Na pewno jej tego brakuje. Źródło: facebook Ania Karcz napisała na swoim facebooku, że jej życie to ciągła pogoń za czekoladą. No cóż… widać, że lubi podjeść słodkie produkty. Nie pogardzi też pizzą czy burgerem. Nawet zamiast tortu dostała na swoje osiemnaste urodziny… pizzę. Aniu, chyba dosyć już tego czitowania. Pora [...]
[...] zamienia się w gaz i jest uwalniany, wytwarzając w ten sposób bąbelki po otwarciu pojemnika na napoje. Wiele napojów gazowanych cechuje kwasowość. Napoje typu cola, inne słodkie napoje gazowane i piwa są kwaśne. Częściowo, kwaśny charakter napojów gazowanych (pH ~ 3) wynika z przekształcenia rozpuszczonego CO2 (dwutlenku węgla) do HCO3- [...]
Jesień to pora roku, kiedy część z nas widzi deszcz, ciemność i krótsze dni, a inni zacierają ręce na swoje jesienne rytuały takie jak picie herbaty w domu pod ciepłym kocykiem, wydrążanie dyni, pieczenie pachnących ciast i wiele innych. Jest to także pora roku, która daje możliwość delektowania się darami natury — produktami pysznymi i [...]
W Internecie, prasie oraz książkach spotkasz bardzo dużo wątpliwej jakości diet i metod treningowych. Niektóre są tak absurdalne, iż proszą się o słowo komentarza. Dlaczego nadal spotyka się podobne „wynalazki”? Po prostu większość odbiorców podobnych treści nie dysponuje odpowiednią wiedzą i krytycyzmem. Dodatkowo ludzie z reguły są leniwi, więc [...]
Nie bez powodu mówi się, że „jesteś tym, co jesz”. To, w jakim sposób odżywiamy się na co dzień, ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie. Niestety w dzisiejszych czasach zjadamy za mało nieprzetworzonych, odżywczych produktów, a zbyt dużo śmieciowego jedzenia. Podsumowanie Niezdrowych produktów, z którymi spotykamy się każdego dnia, jest [...]
Osiąganie („robienie”) formy w każdym sporcie oznacza coś zupełnie innego. Forma biegowa to określone osiągi na konkretnym dystansie, w sportach walki to przygotowanie do całego turnieju lub pojedynczego pojedynku. W sportach siłowych forma to ciężar w podrzucie i rwaniu (podnoszenie ciężarów), w trójboju w przysiadzie, wyciskaniu leżąc i martwym [...]
Kształtowanie sylwetki to głównie dwa okresy, budowanie tkanki mięśniowej oraz redukowanie tkanki tłuszczowej. Mimo iż wydawać by się mogło, że ten czas, gdy możemy spożywać więcej kalorii, jest dużo łatwiejszym etapem, to nic bardziej mylnego. Budowanie tkanki mięśniowej to bardzo trudny etap, opiera się on nie tylko o wyczerpujące i intensywne [...]
Przyjęło się takie przekonanie, które mówi, że o ile posiłki tłuszczowe sycą, to "węglowodany nakręcają łaknienie". Zgodnie z treścią tej plotki spożywanie produktów węglowodanowych powoduje, że chcemy ich jeść jeszcze więcej. Jest w tym ziarnko prawdy, ale to w zasadzie bardzo małe ziarenko... Wnioski i dowody w postaci badań Podobnie jak w [...]
Jabłko to ukochany owoc wielu Polaków. Nic dziwnego, ponieważ jest to bardzo smaczna przekąska i do tego dostępna przez cały rok. Czy wiesz, że Polska jest liderem w Europie, jeśli chodzi o ilość zbieranych co roku owoców? Zajmuje także wysokie czwarte miejsce na świecie, tuż zaraz za Chinami, Stanami Zjednoczonymi i Turcją. Czy jabłka można [...]
Zanim przejdziemy dalej... w perspektywie kilku lat życia nie ma aż takiego znaczenia, czy pijesz napoje „chemiczne”, czy „naturalne”. Nie ma znaczenia czy cukier ma takie, czy inne pochodzenie, czy jest trzcinowy, czy z buraka cukrowego. Nie ma aż takiego znaczenia, czy w środku opakowania znajduje się syrop glukozowo-fruktozowy, miód, czy [...]