W ogóle odkryłam dlaczego ostatnio ciasto fasolowe mi nie wyrosło - byłam leniem i mieliłam za krótko fasolę i za gęste było, wczoraj sobie placki fasolowe zrobiłam z dobrze zmielonej to wyrosły jak goopie :>
j/w wystraczy , mam podobny i swietnie sie sprawuje do miksowania ok teraz pytanie ktore mnie nurtuje czy jak do platkow owsianych ktore wczesniej namoczylem dodam bialko serwatkowe , 3 jajka,orzechy (masa na placki owsiane) wrzuce na patelnie to co stanie sie z takowym bialkiem? co dzieje sie podczas smazenia ?
nie rozsadza cie po takich płatkach? bo pamiętam jak tak jadłem to brzuch jak bęben. Obecnie namaczam na noc i rano dodaje odżywkę ale już mi się powoli nudzi. Czasami robię placki (jajka+miód+cynamon+siemie+owsiane) ale chciałbym zjeść coś na słono
[...] na opakowaniu, że jest rafinowany, a więc zawiera zwiększoną ilość szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych. Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia? Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie przygotowuję na patelni jajka albo placki owsiane.
[...] Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia? Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie przygotowuję na patelni jajka albo placki owsiane. To, że jest rafinowany nie znaczy, że zawiera dużo izomerów trans. Możesz na nim smażyć lub na smalcu, maśle klarowanym.
Owsianka z jajeczniczką, placki bananowe, masło orzechowe z waflami. Nke polecam zjadać całego masła na raz. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/8affe18252a34a67a31b8f7f6d128087.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/d9362c32a007422687cc897f656e7011.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/f27e4b4e1a714db5893b775d8b322afe.jpg