...
Napisał(a)
po obróbce termicznej waga zawsze będzie się różnić tzn ten sam rodzaj ryżu będzie ważył po ugotowaniu raz 200g, a raz 250g - ponieważ nabierze więcej wody
...
Napisał(a)
Witam. Do smażenia używam oleju rzepakowego. Przeczytałem na opakowaniu, że jest rafinowany, a więc zawiera zwiększoną ilość szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych. Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia?
Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie przygotowuję na patelni jajka albo placki owsiane.
Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie przygotowuję na patelni jajka albo placki owsiane.
Hubert81: "Ćwicz, nie marudź."
http://www.sfd.pl/Hernal_|_DZIENNIK_|_Zaczynamy_powoli,_aby_do_przodu-t975091-s6.html#post6
...
Napisał(a)
Ja stosuje normalny olej rzepakowy z tym że biorę kawałek ręcznika papierowego ,zatykam korek oleju,przechylam olej,ręcznik papierowy nasiąka olejem i rozcieram na patelni.Nie kupuję żadnych PAM-ÓW ani innych rzeczy.Tak samo robie jajkami,omletami,plackami.
Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-04-07 18:53:57
Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-04-07 18:53:57
...
Napisał(a)
Tyle samo, co w wieku 25. Najważniejsze jest to, jak będą wyglądały posiłki.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
HernalWitam. Do smażenia używam oleju rzepakowego. Przeczytałem na opakowaniu, że jest rafinowany, a więc zawiera zwiększoną ilość szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych. Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia?
Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie przygotowuję na patelni jajka albo placki owsiane.
To, że jest rafinowany nie znaczy, że zawiera dużo izomerów trans. Możesz na nim smażyć lub na smalcu, maśle klarowanym.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
witam, czy chleb żytni JASNY będzie odpowiedni w diecie na mase ? skład: mąka żytnia 90% mąka pszenna 10%, naturalny zakwas.
pozdrawiam
pozdrawiam
...
Napisał(a)
w jednym posiłku możesz uwzględnić,choć możesz się rozejrzeć za takim,który by miał 100% mąki żytniej razowej
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-04-08 09:27:58
Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-04-08 09:27:58
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
...
Napisał(a)
mecenas91witam, czy chleb żytni JASNY będzie odpowiedni w diecie na mase ? skład: mąka żytnia 90% mąka pszenna 10%, naturalny zakwas.
Po pierwsze system trawienny człowieka od wieków dostosował się do diety opartej na pieczywie razowym. Z kolei białe pieczywo jest stosunkowo nowym wynalazkiem. Po drugie chleb żytni razowy zawiera kilkakrotnie więcej błonnika oraz witamin z grupy B i mikroelementów niż pieczywo jasne. Mąka razowa zawiera niemal 8 razy więcej pożytecznego dla naszego organizmu magnezu niż mąka biała. Straty witaminy B6 w pieczywie białym osiągają 50% mikroelementów do 70%, a witaminy E nawet do 100%. Do tego pieczywo ciemne zapobiega otyłości i obniża zawartość cholesterolu we krwi. Dlatego chleb razowy jest znacznie zdrowszy od białego.
Najlepiej sięgać po chleb żytni razowy na naturalnym zakwasie produkowany tradycyjną metodą, bez barwników i polepszaczy.
Poprzedni temat
Dieta na mase 74kg
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Następny temat
Dieta ogólna. Do oceny pod względem 'dietetycznym'.
Polecane artykuły