SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 12

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 175450

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
Mortalus
Oczywiście będzie wszystko uwzględnione tylko chodzi mi o ig z mąki żytniej i stosowanie jej codziennie/prawie codziennie...

Warto urozmaicać,ale jak najbardziej możesz stosować czy to żytnią typ 1850 czy 2000

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chodzi mi tutaj o liczenie kalorii z produktów , posłużę się byle jakim przykładem o wymyślonych wartościach :

Makaron pełnoziarnisty : 357 kcal 68 WW 8 B i 5 T

Dlaczego niektórzy kulturyści jak liczą kalorię to nie wliczają tego 357 kcal tylko jeśli jest to np : makaron , to liczą same węglowodany czyli 68 W x 4 kcal. To samo tyczy się np : orzechów czy też jakiś produktów białkowych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2648 Napisanych postów 13588 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 469233
potrzebuję propozycji smacznego mięsa, które zastąpiłoby karkówkę którą jadłem do tej pory, jestem na redukcji więc potrzebuję mięsa, które będzie miało jak najmniejszą ilość tłuszczu
co byście proponowali? (prócz piersi z kurczaka, bo ją jem cały czas)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 673 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12593
mintaj :]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 637 Napisanych postów 19268 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 852245
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51767 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349884
erwinoos
potrzebuję propozycji smacznego mięsa, które zastąpiłoby karkówkę którą jadłem do tej pory, jestem na redukcji więc potrzebuję mięsa, które będzie miało jak najmniejszą ilość tłuszczu
co byście proponowali? (prócz piersi z kurczaka, bo ją jem cały czas)


a od kiedy na redukcji trzeba unikać tłuszczu? Karkówka jest jak najbardziej ok.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 637 Napisanych postów 19268 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 852245
czyli karkówkę wołową mogę szamać raz na jakiś czas do makaronu ? ;d I raczej do tego dania nie dodawać już tłuszczy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76084 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755107
Zobacz w tabele kaloryczne. Skoro dane źródło białka ma już pewne ilości tłuszczów to kolejnych nie trzeba dodawać, chyba że na low carb.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 637 Napisanych postów 19268 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 852245
na potreningu.pl tam jest błąd tak mi się wydaje bo przy wybieraniu produktu w 100g karkówki wołowej pokazuje jedynie 4g tłuszczu , a ma coś koło ~20-30g .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2648 Napisanych postów 13588 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 469233
jeżeli stosuję dietę low fat, która mi służy to jednak chciałbym mieć w diecie jak najniższą podaż tłuszczy, dlatego zadałem to pytanie, nigdzie nie napisałem, że tak trzeba, tylko po prostu to mi służy
a coś oprócz ryb? mam dostęp do większości mięs, właśnie prócz ryb
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta na mase 74kg

Następny temat

Dieta ogólna. Do oceny pod względem 'dietetycznym'.

WHEY premium