Ja slyszalem z enajlepsza jest jak ja ze 3 razy odgrzejesz tak jak bigos Wiec zjesz sobie jutro.. Ja dopiero 2 posilek od rana jem W miedzy czasie byl lodzik z maka
Bida, nie taka bida ;-) sosik gotowy, czy powstał z mięcha ? Dokładnie, sosik powstał w trakcie robienia puleptow, tylko lekko zaklepane mąka, ups.. ;p zmieniłem zdanie jednak :-D Wjechałeś mi na ambicje więc musiałem się postarać haha ☺️
DObre %-) Nie znałam, ja znam lane kluski %-) Lane z widelca %-) u mnie kluski lane to nazwa z dzieciństwa zupy mlecznej, chyba to się robiło jajko+mąka (możę wody trochę, ale nie jestem pewien) i tą masę wylewać w gotujące mleko i powstawała taka gęsciejsza zupka z grudkami mniejszymi większymi, czyli z tymi "kluskami lanymi" :-D ajj trzeba to [...]
Smakowała tak samo dobrze jak wygląda ;p Ciasto na pizze - 100g mąki pezennej - 50g mąki żytniej - 30g drożdży - 80ml mleka I standardowo jak to z drozdzowym ciastem. Robisz zaczyn z drożdży w ciepłym mleku z odrobiną cukru. Jak urośnie to łączysz z mąką I ciasto musi trochę wyrosnac w ciepłym miejscu pod ściereczka ;)
Dodo - 250g maślanka. 150g mąka. 1 jajko. 10g cukier wanilinowy. ½ łyżeczki sody. 1 jabłko I to tyle ;p Mesja - a dziękuję bardzo ;) (mam nadzieję że nie będę miał Cię na sumieniu? ;D)