bez przesady, jak będzie "czysta" to szamaj. ;-) Mąka Pszenna Tortowa typ 450 Ser gouda Kurczak Oliwa z Oliwek Ananas z puszki Kukurydza Oliwki Pieczarki Ketchup Będzie spoko? }:-(
[...] i tłuszczami lekko co myslicie o tym masle? dobry sklad ma? posiada ten tluszcz palmowy ;( OSTROVIT MASŁO ORZECHOWE - 1000G ? 95 % to orzechy, tłuszcz palmowy nie jest aż tak zły, masło całkiem ( na pewno lepsze niż sklepowe ) Jako stały element diety mąka żytnia typ 2000 nada się?;d stały element ok, ale raczej jako głównie źródło to nie
niekoniecznie musi być napisane że z durum bo też może inny gatunek i innego przemiału A z semoliny ? Niby to najszlachetniejsza forma mąki pszennej. Semolina to mąka wytwarzana z pszenicy durum.
o kurde co wy z tą semoliną.Ja myslalem zawsze ze mąka durum jest z pszenicy durum a semolina to kaszka makaronowa ze zwyklej pszenicy.Na towaroznawstwie nam tak jakos tlumaczyli albo zle sluchalem.jest jakies wiarygodne zrodlo gdzie dowiem sie prawdy w tej sprawie?
o kurde co wy z tą semoliną.Ja myslalem zawsze ze mąka durum jest z pszenicy durum a semolina to kaszka makaronowa ze zwyklej pszenicy.Na towaroznawstwie nam tak jakos tlumaczyli albo zle sluchalem.jest jakies wiarygodne zrodlo gdzie dowiem sie prawdy w tej sprawie? google %-)
Wczoraj robiąc sobie fit wersję pizzy podczas przesiewania mąki dopadła mnie pewna zagwozdka. Otóż podczas przesiewania mąki pełnoziarnistej na sicie zostały mi otręby, które oczywiście wsypałem ponownie do składników na ciasto. Jednak rodzi się pytanie czy mogę sobie ręcznie dosypywać otrąb do mąki niższego typu, czy będę mieć jakieś straty w [...]
No to chyba możesz - tylko pamiętaj że jak się z żytniej naleśniki robi to lepiej odstawić ciasto nawet na całą noc bo żytnia mąka ciągnie dużo wody - parę godzin niech odczeka i dopiero potem zobacz - jak za gęste dolej wody i dopiero smaż.
Musia, wybaczam Ci bo nie wiesz co mowisz, ciecierzyca jest idealnym straczkiem, ugotujesz, nie rozpada sie, maka z niej jest, humus mozna zrobic, nie czuc piaskiem jak groch czy groch tez tak niszczysz ze jesz go suchego do obiadu?? %-)
UNKNOVVN, zawsze da się zdrowo :D jak mozesz gluten, to wystarczy Ci dobrej jakości mąka :D Ja musze kombinowac z ryżem abo innymi zastępstwami mąki :D
sea, zdrowo się da ale ci co jedzą z cukrem czują różnicę, a ja nie lubię jeśc nawet tych zdrowych %-) a ktoś zjeść musi... więc robię z cukrem i mąką pszenną i patrzę jak im smakuje ale ja początkująca.. mogę swoje ciasta na palcach ręki policzyć Zmieniony przez - UNKNOVVN w dniu 2012-08-19 11:09:23