[...] należy unikać - w kwestii cukru sprawa jasna, ale tak ja u mnie np. mam porobione przetwory, i zamiast puszek, mam w słoikach, a technologia przygotowania sądzę ta sama , woda, sól, wekowanie, pasteryzacja, piwnica i do lata:) No i wędzona makrela, też się gdzieś spotkałam, że się nie poleca.. Zmieniony przez - Gesti w dniu 2012-12-10 17:16:55
zachęcona Waszymi wpisami zerknęłam na kalorycznośc halibuta świeżego.. tylko 2g tłuszczu na 100!!!!!! to z czego on taki tłusty po uwędzeniu bo tłusty jest jak makrela (ta ma chyba 15g tłuszczu) chyba mam omamy
znaczy nie zestarzeje sie?? czy dojrzeje szybciej? %-) jakby ktos mial problem jak ja wyzej z rybami: znalazlam na forum rybakow ze mozna do 24h trzymac cale ryby, schlodzone oczywiscie. Makrela to potwierdzila ;-)- 9 ryb oprawione :-D
[...] pomidorki z działeczki, chleb litewski (jasny na zakwasie) z masłem, polecam udać się do Lublina na Europejski Festiwal Smaku, dieta idzie w odstawkę }:-( Aktualnie: makrela, cebularz lubelski z masełkiem, pomidorki z cebulką i jogurtem naturalnym Planowane: To cudo na kiju - širdelės su cinamonu, przerażająca mina 8-) Trochę cheet day, [...]
Takie tam, dzisiaj dzień wolny, to trzeba w końcu posiedzieć na dupie, chwilę pograć i obejrzeć kilka porządnych filmów! Przed śniadanie: makrela, albo kilka Śniadanie: chipsy wołowe Drugie śniadanie: steki z cielaka Przed obiad: kilka steków z wieprza Obiad: jajecznica z 6 jaj Podwieczorek: kilogram mielonej wołowiny Przed kolacja: kurze [...]
Mam dostęp do orzechów włoskich. Jeśli dołożę 30 gr to bilans się wyrówna. Co o tym myślisz? Z tym nabiałem wiem. Często zamieniam ostatni posiłek, makrela to też chyba fajne źródło białka? ;-)
Makrela wędzona dobra jest. :) Spróbuj dołożyć właśnie tłuste ryby - łosoś się dobrze sprawdzi, halibut też. Tłuste mięsa jak np. karkówka też są fajnym dopełnieniem diety. I możesz śmiało użyć do chleba masła używać. Orzechy jako dodatek do posiłków też są ok.
Ja tam nie wiem co ludzie widzą w łososiu,bo mi on w ogóle nie smakuje,ewentualnie zjadliwy jest surowy,zrobiony jako tatar.Andzela-makrela dla mnie jest smaczna,szczególnie w sałatce jak zrobię
[...] zrobiłam doktorat z badań nad cholesterolem ;-)) :-| Mimo wszystko spróbuj. Jeśli się nie uda, powinnaś czerpać białko przede wszystkim z tłustych ryb morskich, a więc makrela, śledzie, halibut, łososie dzikie. Do tego 1-2x w tygodniu wątróbka rybna. Warzywa jedz wszystkie. Możesz sobie robić soki z jarzyn jeśli masz sokowirówkę. Jedź [...]
Rozpisałem to mniej więcej tak jak podałaś, nie za dużo tych tłuszczy ;> (b/t/ww:kcal) 30 min przed śniadaniem: BCAA Mega Caps 1100 - 2kaps Thermo STIM – 1kaps Posiłek I ok godz. 8.30 (19/42/24:552): Jaja kurze średnie – 2szt. Chleb żytni razowy – 50g Oliwa z Oliwek - 20g Orzechy włoskie – 20g + [...]
[...] moze byc maslo oselkowe? Bardzo je lubie. Okej wyrzucic nabial,podbic tluszcze. Moge np kupic karkowke,zmuielic w domu i na kotlety albo do ryzu z pomidorami i czosnkiem? A makrela wedzona? Smakuje mi robiona w domu pasta z makreli,cebuli,koncentratu pom.,ogorka kiszonego. A mintaj 10 proc glazury moze byc na parze? Olej [...]
ja tunczyka robie tak: odsaczam pierw tunczyka, rozdrabniam widelcem, dodaje do tego 2 gotowane jajka pokrojone w kostke, dodaje troche majonezu i przyprawiam sola i pieprzem ziolowym makrela zamiast tuny jest gicio ale bez majonezu tylko z cebulką
Witam, pytałem w dziale odchudzanie, ale polecono mi zapytać i tutaj, chciałbym się dowiedzieć czegoś odnośnie produktu "zdrowy błonnik" firmy granex(): Wartość energetyczna 297 kcal Białko 9,8g Węglowodany 71,7g w tym cukry: 2,0g Tłuszcze 3,7g w tym kwasy tłuszcz. nas. 0,5g Błonnik 15,5g Sód 0,2g Przerwy między posiłkami [...]