przecież takie mąki są od zawsze tyle, że nie lubelli wystarczy się rozejrzeć, mąka graham typ 1850 lub 2000 im mniejszy numer tym bardziej oczyszczona Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-07-17 09:56:06
zgadza się są od zawsze ale z reguły w dużo większych sklepach lub w takich które biorą mąke z danego młyna. u mnie byla w całym mieście w jednym sklepie taka mąka i nikt jej nie kupował 2 razy ja ją kupiłem i przestali ją sprzedawać lubella ma markę zrobią dobrą reklamę i ludzie będą kupować oczywiście jak piszecie cene odpowiednio podbiją, ale [...]
zapewne średni, koło 50. ja wczoraj robiłem bułki z tej mąki i wyszły całkiem smaczne. zdziwił mnie jedynie fakt, że mąka była żółta! kiedyś miałem pszenną razową z firmy BIO i nie miała takiego koloru, no ale cóż... cena też jest zachęcająca, 2,35 zł za kg. w zdrowej żywności są dwa,trzy, a nawet cztery razy droższe.
Może troszeczkę odbiję od tematu, ale wartościowsza jest mąka pszenna pełnoziarnista czy żytnia razowa typ 2000? I która z nich bardziej nadaje się jako dodatek np. właśnie do placków owsianych/omletów? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Zmieniony przez - Norwid KKK w dniu 2009-10-21 22:12:25
Na wierzch zmielone płatki owsiane mogą być, choć to już nieco inny smak... Zamiast kajzerki może być mąka ziemniaczana (średnia łyżka na 1 kilogram mięsa). Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-05-17 20:33:39
jak już wcześniej pisałem nie będę pisał o wyższości niskoprzetworzonych źródeł ww nad przepracowaną mąką o wysokim IG w postaci makaronu na noc - świetny "zastrzyk z insuliny na sen" ;). I o tym co robi w pierwszej kolejności fruktoza, gdy znajdzie się w organizmie pełnym glikogenu... A takim jest po przebudzeniu. P.S. Danwo mnie nie było na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Według kalkulatora, 24.9%, całkiem sporo, Tak więc proszę o opinie, masa czy redukcja? Ewentualnie, czy mógłbym na przykład skorzystać ze zbilansowanej diety (nie nastawionej ani na masę, ani redukcję; wcześniej jadłem naprawdę bardzo niezdrowo- czasami jeden zestaw z maka pod koniec całego dniania nic nie jedzenia) kontynuować fbw i zwiększyć [...]
I dzisiejsze :) 1. placuszki twarogowo bananowe z jagodami, dla dzieci w wersji z cukrem pudrem dla mnie z odrobiną białka w masie, z mąką gryczaną 2.makaron razowy, mięso z łopatki, warzywa, mozzarella, zielenina 3. j.w. z kaszą, 4. koktajl z mrożonych truskawek, pomarańcza, kokos, kefir, w moim dodatkowo szpinak, cukinia i natka, pół miarki [...]
Zrobiłem z mąką żytnią 2000. Następnym razem do masy dodam więcej słodzika (20 albo nawet 30 tabletek) bo dla mnie za mało słodkie (ale i tak dobre). Polewa: 100 gram jogurtu naturalnego, 9 posiekanych czereśni i 10 tabletek słodzika. W smaku przypomina mi pierogi z owocami :D Polecam ten przepis. [...]
Właśnie zrobiłem z mąką z owsianych + normalne owsiane i wyszło też super, wersja zdrowsza i tak samo dobra smakowo, więc polecam potraktować trochę owsianych blenderem/młynkiem i dodać zamiast mąki. Do tego dziś dżem żurawinowy babcinej roboty :D.
ziarna pewnie ze trzeba najpierw ugotowac a pozniej zbledowac Obli no a jak przy Meksyku jestesmy to maka kukurydziana od czasu do czasu bedzie ok? bo jakos mam uprzedzenie do kukurydzy @@-)
Moje pytanie jest gdzie popełniam błąd że ten brzuch się tak odkłada mimo że tak dużo nie jem nie zdrowo? Jakie produkty mogą sprzyjać odkładaniu tłuszczu? Zbyt dużo orzechów, masla orzechowego? Zbyt dużo węglowodanów w posiłkach. Szczerze ostatnie 4_5 miesiące mało jem białka pochodzenia zwierzęcego, więcej roślinne,tofu, ryby, frytki pieczone, [...]
Moje pytanie jest gdzie popełniam błąd że ten brzuch się tak odkłada mimo że tak dużo nie jem nie zdrowo? Jakie produkty mogą sprzyjać odkładaniu tłuszczu? Zbyt dużo orzechów, masla orzechowego? Zbyt dużo węglowodanów w posiłkach. Szczerze ostatnie 4_5 miesiące mało jem białka pochodzenia zwierzęcego, więcej roślinne,tofu, ryby, frytki pieczone, [...]