[...] smaku! Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic! Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.: białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa, składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz, nasiona: siemię lniane (żółte i [...]
Jak lubisz makarony to może poszukaj gryczanego. Mąka kukurydziana jest mocno przetworzona. Produkty kukurydziane zawierają niewiele składników odżywczych, mają wysoki IG i jest jednym z częściej modyfikowanych genetycznie produktów. Wiadomo, w małych ilościach nie zaszkodzi (sama jem jak mam ochotę na makaron) ale trzeba miec swiadomośc ze to nie [...]
Hej, dziś był trening klata plus barki, a wczoraj cardio 30 min na rowerku i rolowanie. Jakoś dzisiaj w barach mało siły było. Szukałam jakiegoś przepisu na chleb bezglutenowy już od dawna i zrobiłam dziś, niestety zakalec, ale nawet dobry %-) wyciskanie hantli skos dodatni 12x16/9x10/7x10/8x10 rozpiętki na ławce prostej 12x10/11x10/8x12/712 [...]
Dzięki! Tym bardziej, że właśnie ostatnio skupiałam się na tych partiach- coś tam rośnie :D batoniki to miały być batoniki bounty, ale konsystencja wyszła bardziej jak ciasto :D mąka kokosowa+odżywka+jogurt grecki+gorzka czekolada
cofam to, że nie żałuje tych rogali %-) brzuch mnie po nich bolał strasznie... nie wiem, czy to zderzenie mojego żoładka z mąka pszenną, ale oprócz tego nie jadłam nic innego..mimo to poszłam na trening, ale nie była to najlepsza decyzja, siły były średnio, a wróciłam taka połamana.. organizm był ewidentnie przeciążony. cóż, czlowiek uczy się na [...]
Night- kurczakowe wariacje: :-D 1 kg piersi z kurczaka musztarda 5 płaskich łyżek mąki kukurydzianej 150 g tartej mozarelli sól Mozarelle wymieszać w płaskiej misce z mąką. piersi pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Kotlety posolić. Każdy kotlet posmarować z dwóch stron musztardą i następnie obtoczyć w mieszance, ulożyć na blaszce na [...]
Maka najlepiej zmiana na zytnia , swiderki pelne ziarno , omlet z bialek zoltko ale ta maka po co ? Lepiej platki owsiane lub jakies otreby , jemy produkty najmniej przetworzone, jak jesz makrele tak jak kolega wspomnial nie dorzucajslonecznika, Ta gdzie go brakuje tam dorzucasz. Margaryny wywal . Jak najmniej przetworzone produkty czy to bialka [...]
[...] i - ewentualnie - odrobiną oliwy. Niezłe jest też mleko kokosowe i na bank lepsze niż margaryna. Albo, w ogóle, wystartuj do swojego ciasta z bazy sernikowej. Do tego płátki/mąka gryczana/mąka żytnia/otręby owsiane i suszone śliwki. A masz jeszcze do dyspozycji jajka i białko. Można wyczarować cuda kulinarne :) Żeby jednak nie było tak różowo... [...]
MUAY BORAN (Starożytne Muay Thai) Muay Boran -podstawowe informacje W sytuacji gdy Muay Thai staje się systemem coraz bardziej standaryzowanym i umiędzynaradawianym, absorbując wiele elementów z boksu, wielu ludzi z tęsknotą wspomina dawne minione czasy Kaad Chuek i tradycyjnych metod treningowych. [...]
Kupiłem ostatnio Olimp Sojavit (łącznie 2010 gram) za jedyne 66 zł i muszę powiedzieć, że to dużo lepsze od białka serwatkowego Ostrowi (które miało wcześniej). Tamten izolat białka to jakaś woda z mąką plus aromat i słodziki (ja miałem smak truskawkowy).
Przemawia chyba bardziej ten z familijnej zauważyliście że ten heartu w składzie ma maka żytnia typ 750 68% więc co z resztą a w familijnej nie ma dokładnie uwzględnione ile co i jak napisane maka żytnia ciężko zapewne wierzyć w dokładny opis tego się nie dowiemy
ale mąka razowa to jest mąka pszenna tylko tym 2000 Typy mąki pszennej z pszenicy zwyczajnej według PN-A-74022:2003: typ 450: tortowa, "pięćsetka" - zawartość popiołu do 0,50% typ 550: luksusowa - zawartość popiołu od 0,51% do 0,58% typ 650 - zawartość popiołu od 0,59% do 0,69% typ 750: chlebowa - zawartość popiołu od [...]
[...] dzieki;-) zastanawiałam się bardziej nad tymi ilościmi ww właśnie z zupach, bo cięzko oszacować ile się nabrało z wielkiego gara;-) no i nieraz jest jeszcze w składzie mąka.......ale w tej kwestii tez nie dajmy się zwariować, dużo tej zupy dziennie nie spożywam. Odnośnie kibicowania bardzo mi miło. Będzie mi pomocne, bo choć chęci mam [...]
Dla niektórych niestety ale mąka bezglutenowa to konieczność - tak jest np. w przypadku chorych na celiakię oraz osób uczulonych na gluten, jak ja. W takiej sytuacji najlepsza jest mąka kukurydziana. Ja zamawiam też różne zamienniki http://bezglutenowyswiat.pl/category/maki-i-miksy?horizontal