[...] orzechowym. Czy mam jakieś obiekcje wobec polimerów glukozy inne niż te, że są nudne i bez smaku? Zażywanie węglowodanów, które mają wyższy index glikemiczny niż mąka kukurydziana nie pomoże sportowcom dyscyplin siłowych. Albowiem większość maltodekstryn wywołuje gwałtowny spadek glukozy we krwi po 2 godzinach. Chociaż rynek polimerów [...]
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa? Maka razowa to typ tylko 2000. A ja jednak znalazłem mąka żytnia typ 720. to chyba ta: http://www.niam.pl/pl/produkty/1690-maka_zytnia_typ_720
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny
[...] do domu to od razu wszedłem pod gorący prysznic i jakoś przeszło. Na treningu już było spoko, cały czas progresuję w głównych ćwiczeniach. Wczoraj przyszła do mnie mąka kokosowa i VitaFieber. Mąka będzie dobrą alternatywą na dni LC, VitaFiber tak samo, żadnego z tych produktów jeszcze nie miałem, w piątek nie idę do pracy to będę [...]
jaki posmak ???? %-) Z ciekawości wrzuciłem w google i można wyczytać takie rzeczy: "Mąka gryczana – wyrabiana z ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalany smak. Najczęściej używana do naleśników, pierogów, chleba (jako dodatek). Proponujemy, aby ze względu na dość intensywny smak, mąkę gryczaną mieszać z inną mąką (np. ryżową)." [...]
Jesli chodzi o sobotę to u mnie średnio bo idę do drugiej pracy więc 10-21 mnie nie ma :-( Niedziela cała wolna :-) Co do michy to ona u mnie jest różnie,nie trzymam się sztywno jakiś tam produktów,często je zmieniam. Dzisiaj to wyglądało tak: 1. 40 g B , 120g W, 5 g T Trening. 75g dextro 2. ( po treningowy ) 40 g B , 245 g W ( 115 g [...]
Kupilem chleb razowy w realu za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory Zmieniony przez - darpomorza w dniu [...]
[...] ty świecie żyjesz? To jest tak samo jak z tym ze kulturyści startujący na zawodach zarzekają się że sa czyści :) kto ci teraz bezpośrednio coś sprzedaje? zapewniam cię ze mąka pochodzi od przedstawicieli i też sa już gotowe mieszanki razem z polepszaczami albo sam możesz je dodać! tak jak ci pisałem dobry znajomi mi wszystko o tym biznesie [...]
[...] sklepów nie było mąki żytniej,razowej lub choćby orkiszowej ! Skandal jakiś! }:-(( Za to znalazłam bułki organiczne, sprawdziłam skład no i wszystko ładnie pięknie bo jest i mąka żytnia(38%) i mąka razowa(12%) ale niestety też i mąka pszenna też organiczna (19%), do tego nasiona słonecznika (5%),woda i oczywiście sól ale nie napisali ile. Czas [...]
Próbuje nie jeść nabiału, dlatego też rano zamiast owsianki na mleku kombinuje z plackami owsianymi. Nie miałam czym zagęścić, nie moglam mąką ze względu na gluten więc zagęściłam odżywką białkową. Dziś już próbowałam z mąką gryczaną. Trening muszę przesunąć na jutro. Wczoraj aeroby - rolki :-) Wczorajsza miska. [...]
[...] tą mąkę(pamiętaj żeby był typ 2000, bo z 3000 już naleśniki nie wychodzą, rozlatują się. A niższe typy niż 2000 się nie nadają bo im niższy typ tym bardziej przetworzona mąka, wyższe ig, mniej wartości itd) możesz jednego dnia zrobić więcej naleśników, krokietów czy coś a'la omlety do lodówki. I masz na 2-3 dni zapas, wyciągasz i jesz Jest [...]
Rekordy mężczyzn Rekordy Polski mężczyzn w wyciskaniu leżąc klasycznym PZKFiTS stan na dzień 2017.04.23 J U N I O R Z Y do lat 16 Kat. Wynik Nazwisko i Imię Rocz. Klub Miejsce Zawody Data Waga ciała 53 100,5 Jędrzejewski Jakub /01 Wicher Kobyłka Knurów MPJ16;18;20;23;W 2016-10-22 53,00 kg 59 105,0 Białek [...]
[...] wody, itp. Czy to jest dobry wybór chleba razowego, czy mam szukać innego chleba? (razowy=100% mąki żytniej?) edit: Chleb razowy polskie zboża - z biedronki 3zł/500g skład: mąka żytnia razowa 30,6%, mąka pszenna, woda, nasiona: słonecznika, lnu, dyni; sól,drożdże, polepszacz (mąka sojowa, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy) Zmieniony przez - [...]
O pierwsze słyszę, że mąka razowa to mąka pszenna - nie wiedziałam tego :-) To dlaczego polecany jest np. makaron z mąki żytniej razowej, skoro mąka razowa to mąka pszenna?
Jeszcze pytanko odnośnie chleba, który jest także pieczony przez mamę, skład: 150g zakwas(woda+100g mąka żytnia typ 2000 razowa), 200g mąka pszenna pełnoziarnista Lubella, 200g mąka żytnia typ 2000 razowa, 25g sezam, 25g pestki dyni, 25g siemię lniane, 25g słonecznik. I mam także sporą ilość gołąbków, skład: mięso wieprzowe, kasza gruboziarnista, [...]
[...] i lekko nią ruszyłem to zrobił się mega duży dymek,wlałem do szejkera 250ml wody,wsypałem pół porcji czyli 90g,dosyć szybko się rozpuściło,zapach taki dziwny,trochę jak by mąka zmieszana z wanilią,najpierw wziąłem mały łyk a potem duszkiem i muszę przyznać,że smak wcale nie jest taki zły,nie miałem trudności żeby to wypić,odruchów wymiotnych [...]